“Teknolojiden vazgeçmeden, teknolojinin zararlarından korunalım” sloganıyla hareket eden ÇEKOD Başkanı Öngöre, yüksek gerilim hatlarına yönelik üniversitelerle ortak projeler geliştirileceğini söyledi. Çayyolu’nda yüksek gerilim hatlarının birçok sitenin yakınından geçtiğini ifade eden Ramazan Öngöre, şöyle konuştu:
OKULLAR DA ETKİLENİYOR
“Çayyolu bölgesinden geçen hatlar pek çok site ve burada yaşayanlar için oldukça riskli. Hatta kreş, anaokulu, park ve spor alanları da bu hatlardan devamlı etkileniyor. Yüksek gerilim hatlarının geçtiği alanlarda, içinde insanların barındığı çatılara olan en küçük düşey uzaklıklar belirlenirken elektromanyetik alanların uzun dönemli sağlık etkileri göz önüne alınmıyor. Bu hatların meydana getirdiği sorunlara artık bir son verilmesi gerekiyor.”
ÜNİVERSİTELERLE ORTAK PROJE
Sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması ve etkilenimin mümkün olan en düşük düzeye indirilmesi gerektiğini belirten Öngöre, radyasyon etkilenimi ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla üniversitelerle “ortak proje” geliştirilip uygulanacağını söyledi. Öngöre ayrıca elektromanyetik alanı ölçmek ve olası zararları tespit etmek amacıyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyerinden Prof. Dr. Songül Acar Vaizoğlu tarafından 25 Nisan 2013 Perşembe günü saat 13.30’da “Yüksek Gerilim Hatları Etkilenimi ve Olası Sonuçları” başlığı altında bir konferans verileceğini ifade etti.
Kaynak: www.cayyoluhaberbulteni.com
Haber Detayı: www.cayyoluhaberbulteni.com/CayyoluHaberDetaylari.asp?ID=6064
Hiç yorum yok...