Yenimahalle Belediye Meclisi Başkanlığına
Ankara
Yaklaşık 250 bin kişinin yaşadığı Çayyolu Bölgesi’nde insanların birbirleriyle oturup konuşacakları, sohbet edecekleri, hemşehrilik bilincini kazanacakları, dostluklar kuracakları herhangi bir alan bulunmamaktadır. Bölgede kahvehane benzeri mekanlar da yoktur. O nedenle de sosyal yapılanmada birbirine yabancılaşma giderek topluma egemen olmaktadır.
Çayyolu’nda 25 adet dernek bulunmaktadır. Bu derneklerden büyük bir kısmının sabit yerleri de bulunmamakta, çoğu “çanta dernekçiliği” yapmaktadırlar. Kurulan Çayyolu Platformu bu sorunu bir nebze aşmış gibi de görünse, özellikle “müzik dernekleri”nin durumu içler acısıdır. 60 – 70 kişiden oluşan koroları bulunan bu dernekler çalışacak mekan bulmakta zorlanmaktadırlar.
Belediyelerin bir görevi de hemşehrilik bilinci yaratmanın yanı sıra bölgedeki kültürel ve sosyal çalışmalara katkıda bulunmaktır. Çayyolu’na yapılacak en büyük iyilik bölgenin bir kültür kompleksine kavuşmasını sağlamaktır.
Bu konuda bugüne kadar yapılmış olan çalışmaları, yapılmadı ise böyle bir tesisin kurulması için çalışma başlatılmasını, fizibilite raporlarının hazırlanarak gerçekleştirilmesinin oylanmasını önemle rica ediyorum.
Engin UÇ
Hiç yorum yok...