Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat kamyonlarını, Çayyolu Alacaatlı bölgesinde yasal döküm alanı olmayan bir araziye yönlendirip, Ankaraspor adına ’makbuz vermeden’ para topladığı ileri sürüldü.
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin hafriyat dökmek isteyen kamyonları Çayyolu Alacaatlı bölgesinde bulunan bir alana yönlendirdiği, hafriyat kamyonlarından makbuz vermeksizin para alındığı iddia edildi.
Gündeme getiren Yenimahalle Belediyesi Meclis Üyesi Engin Uç, 2005 yılından beri hafriyatların bu bölgeye döküldüğünü ve buranın dolması üzerine hafriyat taşıyan kamyonların Yeşil Barış sitesinin üst kesimlerine yönlendirildiğini söyledi. Buraya yönlendirilen kamyonlardan makbuz verilmeden Ankaraspor A.Ş. adına giriş ücreti alındığını da belirten Uç, alınan paraların belgelendirilmemesiyle vergi kaçakçılığı yapıldığını ileri sürdü.
ROBERTO CARLOS’U ALIRLARDI
Hafriyat döküm alanına günde yaklaşık bin kamyonun girdiğini ifade eden bir kamyon soförü ise "Burada bir günde toplanan para ortalama 20 bin YTL. Alınan paralar Ankaraspor’a gidiyorsa, takımın Roberto Carlos’u alması gerekirdi" dedi.
Yenimahalle Belediyesi Meclis Üyesi Engin Uç, faturalandırılmamış giriş ücreti toplanmasının 2005 yılından beri devam ettiğini ifade ederek iddialarını şöyle sıraladı: "Bir inşaat ya da sitenin hafriyatı olduğunda öncelikle Yenimahalle Belediyesi’ne gidip döküm parası yatıracaksınız. Sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha para yatırmak zorundasınız. O kadarla da kalamıyorsunuz, yolda giderken sizi çeviriyor ve kamyonunuzu Alacaatlı Köyü’ne doğru yönlendiriyorlar. Oysa hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü yönetmeliğinin 8. maddesi gereği, belediye sınırlarında faaliyet gösteren inşaatlardan çıkacak hafriyat topraklarının döküm yeri olarak ’Karşıyaka Mezarlığı döküm alanı’ olarak belirlenmiş.
KARA KAPLI DEFTER
Yolda sizi çeviren kişiler Alacaatlı’ya yönlendiriyorlar. Karşıyaka’ya gitmek yerine ister istemez yakıt ve zaman açısından daha avantajlı olan Alacaatlı’ya yöneliyorsunuz. İşte bu döküm alanında sizden 3’üncü kez para alınıyor. Üstelik fiş makbuz yok. Kara kaplı bir deftere yazılıyorsunuz. Bir iş için bir kez para alınır. İkinci hele üçüncü kez üstelik makbuzsuz alınması akla kötü şeyler getirir, yasal olmayan yollara zemin hazırlar.
Dökülen hafriyatlar ufak ufak çevredeki tarlalara ve bu tarlaların dikim alanlarına da zarar vermeye başlamış. Hafriyatlar tarlaların sınırına kadar ulaşmış. Şimdi tarla sahiplerinin tek korkusu, sağanak bir yağmurda hafriyatların tarlaların içine akma olasılığı."
Her 10 kamyondan birine makbuz
ÇAYYOLU’nda bulunan Erdemkent Sitesi İdare Müdürü emekli albay Hakan Boyar ise belediyenin yönlendirmesi ile kendi sitelerinden çıkan hafriyatları Alacaatlı ve Yeşil Barış Sitesi’nin üst kısmına döktürdüklerini doğruladı. Boyar, hafriyat alanında kamyon başına 20 YTL para alındığını ve ortalama 10 kamyondan sadece birine yasal olarak makbuz verildiğini ifade etti.Yönetim Kurulu Adına
Hürriyet/Ankara
Fatih AKTİMUR
Hiç yorum yok...