Yenimahalle Kaymakamlığı, işlenen suçlara karşı vatandaşları bilinçlendiriyor. Komşu Güvenliği projesi kapsamında 700 ev, 130 işyeri ziyareti ve 75 apartman toplantısı yapıldı.
YENİMAHALLE Kaymakamlığı’nın, Toplum Destekli Polislik çalışmaları kapsamında düzenlediği “Komşu Güvenliği Projesi”nin Ümitköy, Çayyolu ve civarında mala karşı işlenen suçu azalttığı belirtildi. Yenimahalle Kaymakamlığı’ndan edindiği bilgiye göre, 7 Eylül 2009 tarihinden itibaren, Ümitköy, Çayyolu, Yaşamkent, Koru, Ahmet Taner Kışlalı, Alacaatlı ve Dodurga mahalleleri, jandarma sorumluluk bölgesinden polis sorumluluk bölgesine geçti. Yenimahalle Kaymakamlığı yetkilileri, bu çerçevede Komşu Güvenliği Projesi’ni devreye sokma kapsamında bir takım hazırlıklar yaptıklarını bildirdi.
Personel Geliştirme Eğitimi
Polis merkezi amirliklerinden görev alacak olan 37 personele, halkla ilişkiler, mevzuat, toplum destekli polislik, problem çözme teknikleri, mala karşı işlenen suçlar ile mücadele yöntemleri ve alınacak tedbirler, etkili iletişim ve projeler konularını içeren, “Personel Geliştirme Eğitimi” verildiğini ifade eden yetkililer, ayrıca öğretim üyeleri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 250 personele de “Halkla İlişkiler” konulu konferans düzenlendiğini bildirdi. Bu çerçevede projenin altyapısının tamamlandığını anlatan yetkililer, konunun en önemli unsurunun apartman sakinleri ile “ev toplantıları” düzenlenmesi ve buna gösterilerin büyük ilgi olduğunu söyledi.
Komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi çok önemli
TOPLANTILAR sonucu komşuluk ilişkilerinin geliştirildiğini ve hırsızlık olaylarında azalma gözlendiğini bildiren yetkililer, şunları söyledi: “Hırsızlık olaylarına karşı dikkatli ve duyarlı olunması hususunda detaylı bilgiler verilmiş, ayrıca asayiş olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili broşürler dağıtılmıştır. Toplum destekli polislik uygulamasının asıl amacı, ‘halkın’ bu projenin asli unsuru olduğu, onların komşuluk ilişkilerindeki yapıcı rolünün çok önemli olduğu, polis olarak onlara bu konuda her türlü desteğin verileceğinin ifade edilmesidir. Vatandaşlar da yaşadıkları bölgenin daha huzurlu daha güvenli bir yer olabilmesi için personelimize yardım konusunda destek gösterdiler.”
700 ev ve 130 iş yerine ziyaret
PROJE doğrultusunda, 700 ev ziyareti, 130 iş yeri ziyareti, 75 apartman toplantısı, 25 site toplantısı yapıldığını bildiren yetkililer, yaklaşık 4 bin Yenimahalle sakini ile görüşüldüğünü bildirdi. Halk ile gerçekleştirilen toplantıların da devam ettiğini ifade eden yetkililer, “Halkın katılımının çok önemli olduğu vatandaşlarımıza anlatılmış, polis- jandarma ve halkın işbirliği sayesinde hırsızlık ve mala karşı işlenen suçların azaldığı görülmüştür. Dağıtılan broşür ve afişler aracılığıyla halkın bilgilendirilmesi sağlanmıştır” dedi.
Jale MÜMİNOĞLU/Hürriyet-ANKARA (AA)
Hiç yorum yok...