ÇAYYOLU KENT KULÜBÜ DERNEĞİ
KURUCULAR KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
Çayyolu Kent Kulübü Derneği’nin kuruluş amacıyla 14 Nisan 2010 Çarşamba günü saat 15.00’ te Park Caddesi Lagos Restoran Salonlarında da bir araya gelen ve kırk kişiden oluşan kurucular kurulu aldığı kararlarla demokratik bir uygulamaya imza attı.
Toplantının açılışını yapan ÇABA Derneği Başkanı Engin UÇ, yazman olarak Köksal BİLİCİ’yi görevlendirdikten sonra, konuklara “hoş geldiniz” diyerek oturum sırasına göre tanıttı.
Engin UÇ, Çayyolu’nda ki kentsel oluşum sürecinde yaşananları anlatarak başladığı konuşmasında, Yenimahalle Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları arasındaki olumlu ilişkiler nedeniyle Çayyolu’ nun kentsel yaşamını sürdürmesinde katkıları ve ilgilerinden ötürü belediye başkan Fethi YAŞAR’ a konukların huzurunda teşekkür etmekten mutlu olduğunu ifade etti.
Yenimahalle Belediyesi’nin Çayyolu’ na bakışı içinde gerçekleştirilen “Belediye Semt Birimi” ile halkın daha iyi hizmet alacağını, bu mekan içinde yer alan ve sivil toplum kuruluşları için tefrik edilen mekanların düzenlenmesi ve hizmete sunulmasıyla yeni bir vizyon ve kalite anlayışının oluşacağı inancını taşıdığını anlattı. Semt birimi bünyesinde bulunan nikah salonu, müzik çalışma salonu ve çeşitli kurs atölyelerinin de hizmete girmesiyle de sosyal ve kültürel alanda önemli bir aşama kazanıldığını vurguladı.
Engin UÇ, Çayyolu’nu iyi tanıyan bir sakin olarak, bölgenin taşıdığı farklı kent kimliği ile, sakinleri için önemli bir gereksinim olarak düşünülen “Kent Kulübü” projesinden söz ederken, Çayyolu halkının nezih ortamlarda eş ve dostlarıyla dinlenebileceği, yemek yiyebileceği, kültürel etkinliklere iştirak edebileceği bir mekanın hizmete girebilmesi için, Çayyolu Kent Kulübü Derneği’nin kuruluş amaçlarından söz etti. Bu amaçla yola çıkarken çalışmaların özünü oluşturan tüzük taslağının kurucular kuruluna sunmayı ve alınacak öneriler ışığında daha yararlı faaliyet gösterileceğini anlattı.
Belediye semt birimine ait hizmet üniteleriyle birlikte kulüp olarak düşünülen yerin hazır olduğunu, hizmete sunulması için, buradan çıkacak karar doğrultusunda kurulacak heyet tarafından yürütülecek tesisin işletmesi için gerekli olan prosedür doğrultusunda hizmet satın alınması şeklinde işletilmesinin düşünüldüğünü, bu amaçla,“Çayyolu Kent Kulübü Derneği”nin kurulması için kurucular kurulunun görüşlerine ihtiyaç duyduklarını anlattı.
Çayyolu Kent Kulübü Derneği’nin kurulmasıyla Çayyolu sakinlerine daha nitelikli hizmet ve projeler sunulması yolunda önemli mesafeler alındığını sıralayan Engin UÇ, kurulacak olan geçici dernek yönetiminin oluşturulması için taslak bir tüzük hazırlandığını, ön çalışmalar için dokuz kişilik geçici yönetim kurulunun yetkili kılınması teklifini katılımcıların oyuna sundu.
Kurucular kuruluna sunulan öneri oy birliği ile kabul edilirken, hazırlanan “Çayyolu Kent Kulübü Derneği Tüzüğü”nün amaç ve faaliyetler bölümü üzerinde görüşmelere geçildi.
A. İhsan GÜZEL tarafından okunan geçici tüzüğün maddeleri üzerindeki görüş ve değerlendirmeler çerçevesinde söz alan;
İrfan GÜRPINAR; Çayyolu Kent Kulübü Derneği’nin faaliyetleri yönüyle sadece Yenimahalle İlçesi’ne bağlı semt ve mahallerle sınırlandırılmamasıyla daha kucaklayıcı olacağı düşüncesiyle, kendi ikameti de bulunan ANGORA Evleri’ni de kapsamasını önerdi.
Hamdiye ŞEN; Derneğin halka da açık olmasını ve tüzüğe son şeklinin verilmesi için bir komite oluşturulmasını önerdi.
Lütfi DOĞAN; Bu yeni oluşuma herkesin katkı sağlamasını, böylelikle şimdiye kadar Bölge’de yapılan olumlu uygulamaların daha fazla ivme kazanacağını belirterek, doğal dokunun korunmasının bir uygarlık göstergesi olduğunu, dolayısıyla bu oluşumu gönülden desteklediğini ve her türlü katkıya hazır olduğunu ifade etti.
Hüsnü YELBAY; derneğin tüzüğünde sayılan yerleşim birimleri maddesine "…ve bu yerlere komşu yerleşim yerleri" ile, faaliyetler bölümüne"… eğitim kurumları ile işbirliği" ifadelerinin eklenmesini önerdi.
Muhittin ÜNAL; tüzüğün amaçlar bölümüne, "… yeşil alanların korunması ve bu amaçla yasal yollara başvurulması" ifadesinin eklenmesi ile kurucusu olduğu Çayyolu Vakfı’nın bu amaçla devreye alınmasını ancak katılımcıların vakfa üye olmasını bir temenni olarak önerdi.
Kemal NEHROZOĞLU; örgütlü toplum olmanın öneminden söz ederek, bu oluşumun aslında bir kamu hizmeti göreceğinin yararlarından söz ettikten sonra, tüzük hakkında görüşlerini belirterek son şeklini alırken bir komite oluşturulması önerisine katıldığını, ayrıca faaliyetler bölümüne, "…internet ortamda yayın ve haberleşme imkanlarının" ibare olarak eklenmesini önerdi.
Yapılan konuşma ve önerilerden sonra derneğin kuruluş ve işlemlerini yerine getirmek ve yasal sürede olağan genel kurulu gerçekleştirmek üzere görev yapacak olan geçici yönetim kurulunun seçilmesine yönelik öneriler değerlendirilerek uygun olan şekliyle seçimlere geçildi.
Engin UÇ, kendi iradeleri doğrultusunda aday olanların kendilerini tanıtması istedi. Aday olan 14 kişi arasından, aday olmayan 18 kişinin gizli oyla yaptığı seçim sonucunda; Engin UÇ, Tuncer KIRHAN, Sevim GÜZEL, Oğuz RENDA, Metin ALTAY, Asuman AKSOY, Köksal BİLİCİ, Hamdiye ŞEN ve Emin SARIKAYA geçici yönetim kuruluna seçildiler.
Çayyolu Kent Kulübü Derneği’nin geçici yönetim kuruluna seçilenler, görev bölümü yapmak ve yasal prosedürü tamamlamak üzere yetkili kılındı.
Kurucular Kurulu Toplantısı saat 17.30’da sona erdi.
Cayyolum.com & Çayyolu Haber Bülteni
Hiç yorum yok...