Haberler


KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ
  • Yorumlar: 0
  • 05 Aralık 2005 10:37
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 613
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ

0 0

1 Aralık 2005’te Sabah Gazetesi’nin ANKARA sayfasında yayınlanan bir haberde İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliğinden nerelerin ilçe olabileceği konusunda görüş sorduğunu, Valiliğin de şu üç yerin adını bildirdiği açıklandı; Pursaklar, Yenikent ve Batıkent...

KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ
Aslında, İstanbul’dan İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği’nden yeni ilçe olabilecek yerleri istemiş, 17 isim almıştı. Ama Ankara’da durum neydi? Bir hayli tedirgindik... Sonunda bomba bir yerlerden patladı; İçişleri Bakanlığı İstanbul’un yanı sıra Ankara’dan da sormuştu... İlçe olabilecek yerler ise Pursaklar, Yenikent ve Batıkent olarak gönderilmişti İçişleri Bakanlığı’na...

10 - 15 BİN NÜFUSLU YERLER...
Haberde 11 bin nüfuslu Yenikent, 28 bin nüfuslu Pursaklar’ın ve Batıkent’in ilçe yapılacağı açıklanıyordu. İşte o noktada Çayyolu unutulmuştu. Üstelik haberde “yeni ilçelerin durumu nüfuslarına göre tesbit edildi” denilmişti...

GAZETECİLER DE YADIRGADI
Aynı haberde -gazetecilerin de dikkatini çekmiş olmalı- Çayyolu’nun adının bulunmaması yadırganmıştı.

“Yenimahalle’ye bağlı Ümitköy-Çayyolu son yıllarda nüfusu hızla artan yerleşim birimleri arasında. Yeni yapılan konutlar ve villa tipi evlerle ilgi çeken ekonomik geliri yüksek insanların tercih ettiği Çayyolu’nun ilçe olması için vatandaşlar imza kampanyası başlatmıştı. Vatandaş bu kadar hızla gelişen bir yerin hala semt olarak kalamayacağını her yerde dile getirirken, milletvekilleri de kimi zaman önerge vererek konuyu Meclise taşıdı. Ancak nüfusunun 300 bini aştığı söylenen Çayyolu’nun ismi bakanlığa sunulan listede yok.”

Çayyolu, bir yanda beş üniversite, diğer yanda iki askeri birlikle -bizim el yordamıyla tespit ettiğimiz- 220 bin nüfusu ile Ankara’dan kopuk bir yaşantı sürdürmektedir. Bir orta Anadolu kenti nüfusuna ulaşmış yerleşkenin güvenliği bir köy jandarma karakolu ile sağlanmaya çalışılmaktadır. Çayyolu içinde bulunan Türkkonut’un konut sayısının Bilecik kenti ile eşit olduğunu açıklarsak, Çayyolu’nun ilçe olmayı ne kadar hak ettiğini bir kez daha kanıtlamış oluruz.

Yaklaşık 450 siteden meydana gelen Çayyolu’nda şu anda 60 bine yakın konut bulunmaktadır. Kente gidilmeye kalkışıldığında kent merkezine şehirler arası yol kullanılarak (ortalama 90 km hızla) bir saatte zar zor ulaşılabilmektedir.

Çayyolu’nun bağlı olduğu Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi ile de arasında çok büyük uzaklık bulunmaktadır. Bu nedenle her iki belediye de Çayyolu’na hizmet üretmekte zorlanmaktadırlar. Yenimahalle İlçesi ile Çayyolu harita olarak da birbirinden kopuktur; bunun için rahatlıkla Azerbaycan ve Nahçivan benzetmesi yapılabilir...

ŞİMDİYE KADAR ÇAYYOLU’NUN İLÇE 
OLMASI İÇİN ÜÇ KEZ ÖNERGE VERİLDİ

Çayyolu’nun ilçe olabilmesi için geçen yasama döneminde Sayın Uluç Gürkan (Bilimkent) adı altında, Sayın Saffet Arıkan Bedük ise Ümitköy adı altında yasa tasarısı sunmuşlar, bunlar içişleri komisyonunu geçerek Meclis gündemine alınmışlardır. Aynı şekilde bu dönemde de ANAP Iğdır Milletvekili Sayın Prof. Dr. Dursun Akdemir’in önergesi de İçişleri Komisyonundan Meclis gündeminin 800. sırasına alılmış bulunmaktadır. Bu durumuyla üç ayrı parti bu bölgenin ilçe olabilmesi için önerge vermiştir.

Gelişen durum üzerine, Çayyolu Platformu’nda hem İlçe Olma Komisyonu, hem de Çayyolu Platformu Yönetim Kurulu toplanarak durumu değerlendirmeye aldı.

SON DAKİKA
Bu arada yapılan istişarelerde, Sayın Ankara Valisi’nin bu konudan haberdar olmadığı hayretler içinde öğrenildi... Çayyolu Platformu’nu arayan pek çok kişi takınılan tavır nedeniyle platform yöneticilerini kutladı.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.