12 mart 2008 Çarşamba günü Polatlıda bir İÖO’ unda bir seminer vermemi istedi Çağdaş Eğitime Destek Derneği üyeleri. Gerekli hazırlıklarımı bilişim teknoloji ile hazırlanmış dokümanlarımı alıp seminer günü dernek üyeleri ile yola çıktık. Temelliye gelmeden dağ yollarına sapınca bu okulun bir köy okulu olduğunu öğrendim. Benim bilişim teknolojileri ile hazırlanmış dokümanlarım suya düşmüştü. Gencecik bilgiye, öğrenmeye açık çocuklar ve köy halkı öğretmenleri ile bizi kucaklamaya hazırdı.
Konumuz iletişim becerileri ve aile içi iletişimdi hiçbir teknolojik araç gerece ihtiyaç duymadan doğaçlama ve paylaşım yoğunluğu içinde bir gün geçirdik. Dinleyicilerin çoğunluğu köyün kadınları idi. Kadınların öğrenmeye açık yanını bir kez daha gördüm. Ben iletişimin unsurları diyorum; onlar göz teması, mimik-jest diyor kendi farkındalıklarını grupla paylaşıyor. Dinleme ve etkin dinlemeden bahsediyorum; onlar yine kendi yaşantılarından örnekler veriyorlar. Küçük grup etkinlikleri yapmalarını istiyorum, öyle içten katılıyorlar ki. 7 sinden 70’ine onlar bana ben onlara çok şey katıyoruz. Yüreğimin bir tarafı Hisarlıkaya köyünde kalıyor.
Bu paylaşımları yapmama fırsat veren Ç. E. D. D'ğini bu tür gönüllü çalışmalarından dolayı şahsım ve halkımız adına teşekkürlerimi sunarım. Bende varım hizmetlerinizde, köylüsü ile kentlisi ile bu halk yeniden ayağa kalkar, Atatürk’ün bize armağan ettiği bu Cumhuriyeti yaşatır inancım şimdi daha güçlü.
Gülnur İLHAN
Psikolog
Hiç yorum yok...