Çayyolu "Platformu" 17 Kasım günü yaptığı herkese açık toplantıdan sonra bir duyuru yayınlamamıştır.
Daha doğrusu yayınlayamamıştır!
Genellikle yapılacağı açıklanan bir işten "cayıldığında" takınılan tavır budur.
Bu toplantının, 13.11.2012 günü yapılan toplantıda, hamileri Yenimahalle Belediyesi yönetiminin “ne diyeceği hesaplanmadan”, sözde Çayyolu'nun ilçe olması hedefine doğru gereken adımların “en kısa sürede hayata geçirileceği” şeklinde alel acele alınan kararları "tevil etme” (o karara başka bir anlam yükleme veya başka yöne çevirme) toplantısı olacağı başından bellidir.
Sonraki gelişmelere bakılırsa, böyle de olmuştur.
17 Kasım toplantısından sonra platformdan açıkça duyuru yapılmasa da atılan adımların,"bölünmeyelim" sloganı arkasına saklanılarak, hiçbir yanlış anlamaya meydan vermeyecek biçimde "Yenimahalle’ye bağlı kalmayı" hedeflediği görülmektedir.
Çayyolu’nun bağımsız bir ilçe olmasının istendiğini ÇEKOD’ dan başka açıkça ortaya koyan olmamıştır.
Oysa, platform çatısı altında birleşen derneklerden, o çatı altında birleşme gerekçesini bilmeleri ve ÇEKOD yönetimi gibi, o gerekçenin arkasında durmaları beklenirdi.
Anlaşılan odur ki, çok büyük olasılıkla, kimi derneklerin, platformun varlık nedeninden bile haberi yoktur!.
Zaten tabanı olmayan, belki de yönetim kurulu dışında bir elin parmakları kadar üyesi anca olan bu derneklerin, ekonomik nedenlerle, belediyenin sağladığı mekanlardan yararlanmak zorunda kaldıkları ve bu durumun bir sonucu olarak, belediye ek binasında adeta belediye adına organizasyon yapar konumda olan platformun çatısı altına girmiş oldukları kuvvetle muhtemeldir.
Bir başka ifadeyle derneklerin çoğu, varlıklarını sürdürebilmek için oradadır!
Ne var ki, bu durum, ister istemez bağımsız ve özgür davranmalarının önünde bir ciddi engel de oluşturmaktadır!
Hemen her konuda, belediye ile güçlü ilişkiler içinde olan platform yönetiminin tavır ve tutumları belirleyici olmakta, bu fiili durum kerhen de olsa, kamuoyuna sanki ortak bir kararmış gibi sunulmaktadır.
Platform ve kimi üye derneklerin ilişkileri etrafa bu izlenimi vermektedir!
Bugün, kuruluş amacı Çayyolunu ilçe yapmak olan platform “bölünmeyelim” sloganıyla Yenimahalle Belediyesine bağlı kalmayı savunurken, o çatı altındaki dernek yönetimlerinden ses çıkmaması bunun bir “karinesi” olarak öne çıkmaktadır!
Gelinen nokta ne yazık ki, işte bu tabloyu ortaya koymaktadır!
Ne hazindir!
Oysa ki, bağımsız ve özgür olmak, ille de var olmaktan çok daha önemlidir!
Bunu en iyi anlatan, Atatürk'ün ünlü “Ya İstiklal Ya Ölüm" deyişidir.
Şayet, farklı düşünüp de bağımsız iradeyle davranılamıyorsa, Çayyolu’nu ilçe yapmak amacıyla kurulmuş olup, çatısı altına girilen platformun yönetimi belirleyici oluyorsa, kapıya kilidi vurmak daha evla olsa gerektir!
Çayyolu Tokmağı
Hiç yorum yok...