Akaryakıt istasyonu için başvuran Doruk-kent Yapı Kooperatifinin talebi reddedildi. Birkaç ay sonra aynı yere akaryakıt istasyonu yapımı için başvuran Birlik İnşaata ise onay verildi...
Beysupark Sitesi sınırları içinde kalan benzinlik konusu haberimiz geçtiğimiz sayılarımızdan birinde yayınlanmıştı.
Burada akaryakıt istasyonu yapmak üzere başvuran Dorukkent Yapı Kooperatifi, Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen cevabi yazıda, “Söz konusu kullanımın parlayıcı ve patlayıcı maddeler içermesi ve bu sebeple konut alanında yaşayan insanların sağlık ve güvenliği açısından oluşturabileceği tehlike nedeniyle, planlama esasları ve şehircilik ilkeleri açısından uygun bulunmadığı” gerekçe gösterilerek reddedilmişti.
Aradan bir kaç ay geçtikten sonra, bu kez Dorukkent Yapı Kooperatifi’nin taşeronu “Birlik İnşaat” aynı yere akaryakıt istasyonu yapmak üzere başvuruda bulunmuş, ilk teklifi reddeden Büyükşehir Belediyesi’nden onay çıkmıştı.
Bunun üzerine 16 Temmuz’da Ayşe Seval Çelik Büyükşehir belediyesine başvurarak bu karara itiraz etti.
Çelik dilekçesinde, ”Askı süresi bitmeden meclis kararında belirtildiği gibi ‘planın askı süresi henüz tamamlanmadığından...’ ifadesine rağmen işleme konulmasına,”
Söz konusu kullanımın parlayıcı ve patlayıcı maddeler içermesi ve bu sebeple konut alanında yaşayan insanların sağlık ve güvenliği açısından oluşturabileceği tehlike nedeniyle, planlama esasları ve şehircilik ilkeleri açısından uygun olmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır” denilmesine rağmen onanmasına,
... Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15.02.2008 gün ve 516 sayılı kararına karşın Ankara 15. İdare Mahkemesi nezdinde dava açıldığı ve dava sürecinin devam ettiği denilerek onanmasının anlaşılamadığı” belirtilmiş bulunuyor.
Ayşe Seval Çelik, “... Ankara 9. İdare Mahkemesinin vermiş olduğu 1/5000 ölçekli planın iptali ile hiyerarşik plan düzeninin bozulması nedeniyle ilan askı süresi içerisinde itiraz ediyor ve alınan 05.05.2008 tarih ve 209 nolu belediye meclis kararının iptalini talep ediyorum” diyor.
Bu itiraz hem Büyükşehir, hem de Yenimahalle Belediye Meclisi’ne gelerek oylandı. CHP’li belediye meclisi üyelerinin itirazı haklı görmelerine karşın, AKP’li üyelerin karşıt görüşleri ile itiraz reddedildi.
Akaryakıt inşaatı için başvuran kooperatifin isteğini reddetmek, taşeron başvurunca kabul etmek ne anlama geliyor? İlk başvuruda ortaklar kimlerdi, ikinci durumda paylaşımdan kimler pay alamadı? Durumu anlamak için bunun iyi irdelenmesi gerekiyor...
Benzinlik yer değiştirince, belediye de değişti...
Bu kez olayı biraz derinlemesine irdeledik. Benzinlik aslında, Çankaya tarafında ve Seyfi Saltoğlu’nun evinin altında kalıyordu. Ancak Meclis Başkan Vekili Saltoğlu, “Ben evimin altında benzinlik istemem!” deyince, akaryakıt istasyonu Beysukent tarafına, dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi’nin sınırları içine gönderilmiş. Saltoğlu’nun evinin altındaki boşluğa da cami yapılması kararlaştırıldı.
Hiç yorum yok...