Çayyolu’nda binin üzerinde işyeri var. Bu işyerlerinde de pek çok işçi çalışıyor. Bu işçilerin büyük bir kısmı Etimesgut’ta ya da Sincan’da oturuyorlar. Hatta Çayyolu’na temizlik için gelenlerin hemen hemen tamamına yakınının adresi yine Sincan ya da Etimesgut...
Bu işçiler sabah gelirken rahatlar. Çünkü otobüsten indikleri nokta sabahları tehlike yaratmıyor. Ama akşamları dönüşte Ümitköy köprüsünün bir hayli ötesindeki otobüs durağında iniyorlar. Ondan sonra can pazarı başlıyor. Karşıya geçebilmek için zaman zaman yarım saat bekleyip, otomobiller arasında boşluk arıyorlar. Bu arada en tehlikeli durum, gidecekleri yerin otobüsünün durağa gelmesini karşıdan izler durumda kalmaları. İşte o noktada aceleci davranıp otobüse yetişmeye kalkanlar ölümle burun buruna geliyorlar.
KAZA OLUŞTUĞUNDA SÜRÜCÜ SUÇLU OLUYOR
Aslında burada -her ne kadar sürücüler tarafından farkedilmese de- yaya geçidi de var. Kaza oluştuğunda da sürücüler yüzde yüz haksız durumda kalıyorlar. Üstelik Eskişehir Yolu boyunca hız sınırının 50 km. olduğu varsayıldığında sürücü 8’de 8 suçlu durumda kalıyor.
Burada çok yakında bir genç kızın hayatını kaybettiğinden bahsediyor çalışanlar. Her akşam yorgun-argın can pazarının ortasında otomobillerin altında kalma tehlikesi kimyalarını bozmuş bu insanların.
İlk önlem olarak sürücülere buradan geçerken araçlarını mümkün olduğu kadar yavaş kullanmalarını öneriyoruz.
Belki bir önlem de sinyalizasyon olabilir...
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÇÖZÜM ÖNERDİK
Çayyolu Platformu olarak, Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğimiz dosyada buradaki soruna çözüm önerisinde bulunduk. Aslen, Türk Telekom Meslek Lisesi’nin hazırladığı ve bize de ilettiği üst geçit projesini büyükşehir belediyesi yetkililerine aktarmakla yetindik.
Büyükşehir Belediyesi’nin de, Kızılay’da kullanılmayan pek çok üst geçit yerine, buradan karşıya geçmeye kalkan insanlar için böyle bir tasarıya hayır demeyeceğine inanıyoruz.
Hiç yorum yok...