Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü’nün, ilköğretim okullarındaki öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve okul çevrelerinin güzelleştirilmesi amacıyla başlattığı, "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesi kapsamında minik Gürçağlılar canla başla çalışıyorlar.
Atıkları toplayıp geri-dönüşüm için biriktiren öğrencilerimiz, bazı atıkları da Görsel Sanatlar dersinde kullanarak birbirinden güzel projeler çıkarıyorlar.
Aynı proje kapsamında Çevre Kulübünün hazırladığı "Çevre Eğitimi" adlı seminere aktif olarak katılan Çevreci Gürçağlılar, bilgilerini tazeleyip kendilerine miras değil, emanet olarak bırakılan dünyamız için "Daha Neler Yapabilirim?" sorusunu Yaratıcı Düşünce Çalışmalarında resimlediler.
Biriktirdikleri ambalaj atıklarının peşine düşen minik Gürçağlılar Mamak çöplüğünde kurulan Geri-dönüşüm tesisini ve serayı ziyaret ederek bilgi aldılar."Çevreyi Hor Gören, Geleceği Zor Görür" sloganıyla hareket eden Özel Gürçağ İlköğretim Okulu öğrencileri, Atılım Üniversitesi işbirliğiyle ektikleri, IUCN (Dünya Doğayı Koruma Birliği) kriterlerine göre nesli tehlike altında, Bern Sözleşmesi’ne (Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarının Korunması Sözleşmesi) göre de (Kesin Korunan Bitki Türü) listesinde yer almakta olan ve sadece Ankara-Gölbaşı civarında yetişen Yanardöner Çiçeğinin çıkmasını heyecanla bekliyorlar. Geçen yıl uygulama bahçesinde domates yetiştiren öğrenciler, bu yıl da mevsim sebzelerinden lahana, soğan ve sarımsak ekerek küçük çaplı organik tarım yapmaya devam ediyorlar.
Hiç yorum yok...