24 Nisan’da TEB Otel’de yapılan Çayyolu Güvenlik Komisyonu toplantısına Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da katıldı
Çayyolu Platformu’nun Güvenlik Komisyonu, düzenlediği “Çayyolu’nda Güvenlik” konulu semineri TEB Otel salonlarında yapıldı. Toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı yetkilileri katıldı.
Salih Oğuz’un yönettiği toplantıda, açış konuşmasını Çayyolu Platformu Başkanı Engin Uç yaptı. Engin Uç yaptığı konuşmada,
“Bir yanında üniversite kampüsleri, diğer yanında askeri birliklerle kentten kopuk, daha çok emeklilerin yaşadığı bir yerleşim. Her ne kadar adımız zengine çıkmış olsa da, orta - üst gelir grubuna dahil, çoğunlukla entellektüel kişilerin yaşadıkları devasa bir semt!...
Nüfusumuz nereden bakarsanız bakın, 200 bin civarında. 60 binin üzerinde konut bulunuyor. 8. Cadde Çankaya ve Yenimahalle’yi birbirinden ayırıyor. Yine semtimizde iki partinin genel başkanı oturuyor. Bir siyasi partinin genel başkanı ise buraya taşınmak için hazırlık yapıyor...
Burada ilk yapılan sitelerden biri Mesa-Koru Sitesi. Bu site tamamlanıp da güvenlik sorunları yaşanmaya başladığında Jandarma Çayyolu’na gelmiş. O nedenle karakolumuzun adı Korukent Jandarma Karakolu’dur. Bugünkü nüfusumuzu baz aldığımızda bir tek Korukent Karakolunun asayişi tek başına sağlaması buradaki personeli de zorluyor. Oysa artık Çayyolu bir orta Anadolu kenti büyüklüğünde ve sadece Türkkonut’un büyüklüğünün Bilecik kadar olduğunu söylesek abartmış olmayız.”
Engin Uç, Bu toplantının Çayyolu için iyi gelişmelere yol açmasını, sonuçta çıkacak mesajların ilgili yerlere ulaşmasını gönülden diliyorum, dedi.
Daha sonra söz alan Komisyon Başkanı Türkan Yezer, Güvenlik Komisyonunun çalışmalarını kısaca konuklara anlatarak Çayyolu Platformu’nda çalışma prensiplerinden söz etti. Yezer, o gün yapılan toplantının konuşmalarının teybe alındığını, çözümleme yapıldıktan sonra Çayyolu Platformu Yayınları’nın ilki olarak kitapçık şeklinde yayınlanacağını ve halka ücretsiz dağıtılacağını anlattı.
Komisyon üyelerinden Em. Tuğgeneral Remzi Şener, yaptığı konuşmada, Çayyolu’nun güvenliğinin ayrıntılarına girerek askerce değerlendirmeler yaptı ve jandarma kuvvetlerine detaylı bilgiler verdi. Remzi Şener konuşmasında güvenliğin tek yönlü algılanmaması gerektiğini, güvenliğin stratejik önemi olduğunu vurguladı.
Daha sonra söz alan Yeni-mahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, belediyenin bir yıllık çalışmasını anlattı. Bu bir yıl süresince ancak belediyeyi tanıdıklarını anlatan Duyar, pek fazla bir iş yapamadıklarını söyledi. Çayyolu’nda yaşayanların seçkin insanlar olduğunu vurgulayan Ahmet Duyar, “Çayyolu’nun bir başka ilçeye bağlanma düşüncesinin Çayyolu için hayırlı bir düşünce olmadığına inanıyorum. Altyapısı hazır olan bir bölgenin ilçe olmasının doğal” olduğunu söyledi.
Başka bir yerde toplantısı olmasına karşın, Çayyolu Platformu’nun toplantısını tercih ettiğini söyleyen Ahmet Duyar, Zekai Tahir Burak Semt Polikiliniğini devreye soktuklarını, Zihinsel Engelliler Hastanesi’nin Çayyolu’na yapılmasına çalıştıklarını anlattı.
Çayyolu Köy içi by-pass yolu konusunda da konuşan Duyar, planlara itiraz edildiğini bu nedenle de mahkeme konusu olduğunu, mahkemenin sonuçlanması ile birlikte 35 m. genişliğinde by-pass yolunun hemen açılacağını, büyükşehirden bu konuda söz aldıklarını söyledi.
Daha sonra gündeme dönüldü ve Jandarma Yarbay Yahya Uzun (Ankara İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü), kürsüye gelerek güvenlik önlemleri konusunda slayt desteğinde konutlarda ve otomobillerde nasıl soygun yapıldığı konusunda ayrıntılı bilgilerden ve istatistiklerden bahsetti. Yarım saat süren bilgilendirmeyi toplantıya katılanlar dikkatlice izlediler.
Daha sonra 1588 Sayılı Yasa hakkında KRK Güvenlik Kuruluşundan Emekli Emniyet Müdürlerinden Sadettin Deresoy konuştu. Deresoy, konukların sorduğu soruları yanıtladı.
Hiç yorum yok...