2 Kasım Perşembe günü, yaz boyunca toplanmayan Çayyolu Platformu Danışma Kurulu toplanarak son gelişmeleri görüştü.
Toplantının açış konuşmasını yapan Engin Uç, yaz ayları boyunca yapılan çalışmaları anlattı. Varsıldan Yoksula oluşturulan köprü ile ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlardan bahsetti. Ekim ayının 15'inde 22 derneğin katıldığı seçimleri ve gelişmeleri anlatarak ilçe olma konusunda belirli aşamalara geldiklerini kaydetti.
Toplantıya katılan ÇAP Danışma Kurulu üyeleri sıra ile kürsüye gelerek bu konudaki görüşlerini gelişmeleri değerlendirdiler...
Cahit Bayar
Herkes aynı şeyi istiyor. Çayyolu'nun ilçe olmalı diyor. Ancak buna karar verecek olan siyasi iradedir. Bunun da bir zamanlaması vardır. O zaman geldiğinde zaten bizim haberimiz olacaktır. Bizim asıl hedefimiz bölgenin ilçe olmasıdır. O nedenle Çayyolu Platformu'nun her hareketini, her adımını dikkatli atmasında büyük yarar vardır. Ben Çayyolu'nun mutlaka ilçe olacağına inanıyorum, tüm Çayyoluluların da inanmasını istiyorum. Çayyolu'nun ilçe olması için bir metni imzaya açın. Çok kısa zamanda 50 bin imzayı toplayacağınıza inanıyorum.
Şener Battal
Faaliyetler nedeniyle Platformu kutluyorum. Liberalizmde hükümetler küçülüyor, sivil toplum örgütleri güçleniyor. Bunun ilk ve belki de tek örneği de Çayyolu'nda. Politize olmadan yürürsek, hedefe ulaşacağımız kesin. Çayyolu'nun ilçe olması politik hesaplara dayanıyorsa, iktidar partisi bu işten daha yararlı çıkar. Bence 3 üniversiteden üç şehir plancısına Çayyolu'nun ilçe olması için gereken fiziki şartları yerine getirdiğine dair bir belge elde edilebilir, hem de tespit davası açılıp kullanılabilinir.
Murat Kurdoğlu
Bölgede artık Çayyolu Platformu’nu bilmeyen kalmadı. Herkes Platformun Varsıldan Yoksula kampanyasına katılıyor. Çayyolu dışından bile arayanlar var. Şimdiye kadar sekiz konut döşedik. Elmadağ ve Hasanoğlan Belediye Başkanları Platforma teşekkür yazısı gönderdiler. Bu mutlu bir olay bence, artık Platformumuz yoksulun, ihtiyacı olanın da yanında. Bu Çayyolu halkının ne kadar yardımsever olduğunun kanıtı...
Hikmet Uluğbay
Konu yeterince olgun. Şöyle düşünelim. Biz vergi ödüyoruz. Karşılığında da bu bölgede yaşayan halkın kendi kendisini yönetmesi isteniyor. Vergi ödeyen her insanın bunların nerede kullanıldığını da öğrenme hakkı var. Hatta oyumuzun rengi buna göre oluşmalı diyorum. Şurası unutulmamalı Çayyolu ilçe olsun diye önerge verildiğinde, ardına belki 1624 tane yeni önerge eklenecektir. Bu da bütçeye ek yük demektir. Burs toplama konusunda duyarlı olmak şart. Her yaratılan burs, hayata kazandırılan bir öğrenci demektir.
Selahattin Tezel
Çayyolu'nun ünü artık Ankara, hatta Türkiye'nin sınırlarını aştı. Hollanda'da bile Çayyolu'ndaki gelişmeler izleniyor. Çayyolu sıradan bir yerleşim yeri değil, bir fenomendir. Forbes Dergisi, eğer Çayyolu'nu kapak yapıyorsa birileri iyi düşünmeliler. ÇAP olarak bundan sonra adımlarımızı daha dikkatli, daha sabırlı atacağız.
Hiç yorum yok...