Çayyolu Platformu Danışma Kurulu Mart ayının 2’sin-de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı
Çayyolu Platformu Danışma Kurulu Mart ayının 2’sin-de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı Toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da katıldı:
“Topu taça atmayacağız”
Bölgedeki eski bakan, belediye başkanı ve büyük site yöneticilerinden, iş adamlarından ve hukukçulardan oluşan Çayyolu Platformu Danışma Kurulu 2 Mart’ta toplanarak daha önce alınan kararların işleyişini denetledi, yeni öneriler tartışıldı ve yapılacak çalışmaların yönü belirlendi.
2 Mart’ta yapılan toplantıya Çayyolu Platformu Danışma Kurulu Üyelerinden şu isimler katıldı: Abidin Şahin (Avukat), Cahit Bayar (Ankara eski valisi ve İçişleri eski Bakanı), Cengiz Yıldıran (Gözdeevler Yöneticisi), Cahit Karakaş (Eski TBMM Başkanı), Hacı Günel (Planlamacılar Sitesi Yöneticisi), Hale Tamer (Mesa Plaza Yöneticisi), Haydar Yılmaz (Çankaya Eski Belediye Başkanı), Hüseyin Aslan (Galleria Yöneticisi), Prof. Dr. Hakkı Akalın (İzmir Milletvekili), Lütfi Doğan (Diyanet İşleri Eski Başkanı ve Devlet eski Bakanı), Mehmet Akyürek (Sanayici), Murat Kurtoğlu (Hekimköy Sitesi Yöneticisi), Süleyman Türkoğlu (Danıştay Eski Başkanı), Uğur Özkeleş (TRT Dış Yayınlar Dairesi eski Başkanı), Tolga Çandar (Sanatçı), Yavuz Gerçek (Koru Sitesi Yöneticisi), Zafer Demirel (Konutkent-II Yöneticisi), M. Ramazan Öngöre (Doğa Sitesi Yöneticisi), Muammer Atasoy (İnşaat Müh.), Ahmet Duyar (Yenimahalle Belediye Başkanı).
Çayyolu Platformu Başkanı Engin Uç’un açış konuşmasıyla açılan toplantıda, bir ay içinde yapılan çalışmalar anlatıldı.
Selahattin Tezel ilçe olma çalışmaları ve Ankara’nın stratejik planlarının hazırlanması konusunda platformda yapılan çalışmaları anlattı.
İlhan Tezel, Kütüphane için uygun yer bulunduğunu, aynı alanda STÖ’ler için de çalışma yerlerinin yapılabileceğini belirterek Yenimahalle Belediye Başkanı’ndan yapılacağına dair söz istedi.
Lütfi Doğan, Bu kütüphanenin bölgede oturanlara yaraşır çağdaş ve modern bir yer olmalı, burada sanat da olmalı” dedi.
Daha sonra Kürsüye gelen Remzi Şener, Güvenlik ve tören alanıyla ilgili girişimleri anlattı. Bayramları ve anma törenlerini Atapark’ta rahatlıkla yapabileceğimizi anlattı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar kürsüye gelerek, “Seçkin bir toplulukla beraber olduğum için çok mutluyum. Devletin üst kademelerinde görev yapmış çok başarılı büyüklerimi saygıyla selamlıyor ve Platform yöneticilerini kutluyorum” dedi. Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerekliliğine değinen Ahmet Duyar, iyi diyalog içinde daha başarılı olunabilineceğine dikkat çekti.
Daha çok Demetevler, Şentepe’deki imar sorunlarına değinen Ahmet Duyar, buralardaki sorunları çözmeye başladıklarını söyleyerek 35 bin tapu dağıttıklarını anlattı. Kütüphane ve sanat söz konusu olunca bizim her zaman duyarlılığımız vardır diyen Ahmet Duyar, çalışmalar konusunda topu hiç bir zaman taça atmadık ve atmayacağız.” dedi.
Mehmet Akyürek söz alarak Ahmet Duyar’a “Kocaman bir ilçeyiz ve Çayyolu ilçe olmaya aday. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.
Ahmet Duyar “Ben Çayyolu’na hizmet etmek istiyorum. Yenimahalle Belediye Başkanı olarak daha rahat hizmet ederim. Çayyolu’na ilçe tabelası asılmış ne olacak? Önemli olan hizmetteki kalitedir” dedi.
Nuran Kepenek, Yol yapılıyor, kaldırım yok. Yollar bir yıl geçmeden delik deşik oluyor. Kullanılan malzemenin kaliteli olması gerekiyor. Çayyolu köyünün çıkış yolları garip ve kaldırım yok, köye giriş yok, dedi.
Engin Uç, neden ilçe olunması gerektiğini şöyle özetledi: “15 katlı gecekonduya tapu verdiğinizi söylüyorsunuz. Bu binanın planı-projesi var mı? Bu binaya herhangi bir ceza uygulandı mı? Çayyolu’nda kapısı 2 cm eksik olduğu için oturma izni alamayan siteler var. Bir yıl içinde Çayyolu imarına kesilen ceza miktarı 265 milyar liradır. Asfalt katılım payları bile salma gibi geldi. Aynı apartmanda biri 100 milyon, kapı komşusu 30 milyon katılım payı ödedi.” dedi.
Ahmet Duyar, bu eksikliklerin önüne geçileceğini devrim niteliği taşıyan (ATOKS) sistemine geçileceğini söyledi.
Hüseyin Aslan, Her türlü aktivite için Galleria olarak Çayyolu Platformu’nun hizmetinde olduklarını söyledi.
Uğur Özkeleş, Önemli olan semtdaşlar arasında sevginin oluşmasıdır, dedi. Bayramlarda insanların birbirini ziyaret etmeleri gerektiğini anlattı. Hemşehrilik bilincinin Çayyolu’nda yerleşmeye başladığından söz etti. Analar babalar çocuklarına gönül eğitimi vermeli, dedi.
Tolga Çandar, Festivallere, gençlik şölenlerine, şenliklere herkes katılmalı, herkes bu etkinliklerin bir parçası olmalı, dedi.
Muammer Atasoy kendi kültürümüzü gençliğe iyi anlatmamız gerektiğini belirterek gençlik şöleni bu çizgide olmalıdır; milli bayramlarımızı da dini bayramlarımızı örf ve adetlerimizi yaşamıyoruz, dedi.
Hüsnü Yerbay, Cumhuriyet Parkında gösteri yapmaya uygun anfi sistemi var, buradan yararlanma yoluna gidilmeli dedi.
Hiç yorum yok...