Haberler


ÇABA TSM Korosuna yeni katılımcılar bekliyoruz
  • Yorumlar: 0
  • 17 Ekim 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 3344
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

ÇABA TSM Korosuna yeni katılımcılar bekliyoruz

0 0

ÇABA Korosu Hasan Eylen yönetiminde çalışmalarını 3 Ekim’den bu yana sürdürüyor. İlk etapta, öngördüğümüz korist sayısına ulaştık. Ancak daha da artmamız, yeni katılımcıların aramıza katılmalarını bekliyoruz. ÇABA Salonu'nda toplamda 60 koltuk bulunuyor...

Aslında Çayyolu’nda pek çok Türk sanat müziği korosu var; şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Çayyolu bugün Türk Sanat müziğini yaşatan semtlerin başında yer alıyor.

Bu konuda kurulmuş bir dizi de derneğimiz var. Çayyolu Musıki Cemiyeti bu işte önü çekti, onu Konutkent Musıki Derneği izledi. Ardından Ümitköy Musıki Derneği kuruldu. Sonra değişik korolar çıktı ortaya.

Hatta belediyeler el attı bu işe; Yenimahalle Belediyesi Yenimek bünyesinde kurdu korosunu, Çankaya Belediyesi ise TODAM’larda sürdürüyor bu işi. Çankaya Belediyesi biri Opet’in arkasındaki TODAM’da diğeri Beysukent TODAM’da iki ayrı koro çalışmalarına devam ediyor.

Şimdilerde, ASS korosu, Deçenko Vakfı Ayşe Taş Korosu, Angora Evleri Derneği TSM Korosu,

Türk sanat müziği çalışmaları o kadar gelişti ve genişledi ki, hemşehrilerin, ailelerin oluşturdukları korolar bile var, Çayyolu’nda. Buna “Çanakkaleliler”in oluşturdukları koroyu örnek gösterebiliriz.  

Emek verip koro yönetenler arasında Hasan Eylen, Ayşe Taş, Kadri Şarman gibi ses sanatçılarının yanı sıra, Hüsnü Yelbay, Nilgün Eryılmaz, Yavuz Ahmet Demirden, Asım Tokel’i sayabiliriz.

Çayyolu Musıki Cemiyeti bölgede ilk kurulan Türk Sanat Müziği Derneği. 2001 yılında kurulan Dernek aynı zamanda bir okul görevini de yerine getiriyor. Çayyolu Musıki Cemiyeti kalabalıklaştıkça ikinci dernek olan "Konutkent Musıki Derneği" kuruldu. Burada da sıkışıklık artınca Ümitköy Musıki Derneği kuruldu ve bölgedeki Türk sanat müziği korolarının sayısı giderek arttı.

Başlangıçta bu koroların konser verebilecekleri alanlar yok denecek kadar azdı. MEV’in salonuna sıkışarak konser izlediğimiz günler üzerinden çok zaman geçmedi. Cüneyt Gökçer Çayyolu Sahnesi ile 500 kişilik koro konserleri verilmeye başlandı. Bu arada Başkent Üniversitesi’nin konser salonu ile Angora’daki Güzel Sanatlar Liselerinin salonları koroların konser ihtiyaçlarını karşılar noktaya geliverdi.

Bunu bir zenginlik olarak kabul etmek gerekiyor. Hele de bu korolar arasında rekabet ortamı ortaya çıkınca, çalışmalar ve ortaya çıkan eserler bölgeye daha da bir zenginlik katıyor.

ÇABA Korosu nasıl kuruldu?

ÇABA’nın toplantı salonunda geçen yıl cumartesi günleri Hasan Eylen, Pazar günleri de Ayşe Taş’ın koroları konuk olarak gelip çalışırlar. Bu yıl da çalışmalara devam ediyorlar. Verilen aralardan birinde sohbet esnasında, özellikle ev hanımlarının hafta sonu Türk sanat müziği çalışmalarına katılamadıklarını saptadık.

Hafta sonları malum, tüm aile bir arada olmaya gayret ediyor ve bunun bir şekilde bölünmesini de istemiyor. Üstelik de koro çalışmalarının akşam saatleri olması katılımı bir hayli düşürüyor. Biz bunu hafta içine ve gündüzü bölmeyecek şekilde aldığımız takdirde katılımın daha çok olacağını düşündük ve harekete geçtik. İlk etapta 62 başvuru oldu. Her başvurunun katılmayacağını varsayarak hareket edince de öngördüğümüz nokta ortaya çıktı ve koro çalışmaları 3 Ekim’de başladı. Koromuz her çarşamba günü saat 14.00 ile 16.00 arasında çalışma yapıyor. Salonumuzda halen boş koltuklar var ve bu gerçekten keyifli ortama sizin de katılımınızı bekliyoruz.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.