ÜNLÜ CADDEMİZ HAKKINDA NELER DEDİLER?...
- ismi değiştirilirse üzerindeki evlerin fiyatlarının artacağı cadde.
- Emaillerle forward edilen tabela fotoğrafıyla ün salmış Ankara caddesi.
- Ankara ilimizin pek muhterem belediye başkanı Melih Gökçek’in güzide yönetimi sırasında bir bulvara konulmuş müstesna bir isim.
- Ankara Çayyolunda taa migrosun önünden başlayıp, milletin mangal yaptığı koruluklara kadar giden kocaman bir bulvardır kendisi. Cadde demek ayıp olur. Gel gelelim oyak 7’nin önündeki dört yol ağzından aşağısında bulvarı bu isimle çağırmıyorlar.
- Tabelasını görünce dumur olduğum, en korkunç cadde ismi. Ve maalesef çok yakın oturuyorum kendisine...
- Evimin yolu, neşe kaynağım. Aramıza giren otobüs camına rağmen, tabelasını gördüğümde her zaman yüzümü güldürür. Helal olsun.
- "İsmim ileride insanlarin seyr-u sefer eyleyecekleri bir yola verilecek" kehanetinde bulunan müneccim'in ismi verilen cadde.
- İsmin konuluş efsanelerinde, Sultan'in bir gün makamında otururken, "Lala, öyle bir cadde ismi bulmalıyım ki, kullarım ismini söyleyende nefesleri kesile, internet alemlerinde makara konusu ola, zihinlerde merak, kalplerde korku uyandıra. Bir de şu diğer caddeleri iyice bir kazın hele." buyurduğu ve ilk önce şemsi paşa pasaji olarak düşündüğü ismi, şemsi paşa ile arasındaki politik sürtüşmeler sonucu bu hale getirdiği söylenmektedir.
- İlk kelimesini okuyunca Hindistanda, ikinci kelimeye geçince İran'da, üçe geçince yine Hindistanda, dördünü de okuyunca tekrar İranda sandığım mekan.. Meğer Türkiyedeymiş..
- Eskişehir Yolu koru sitesi kavşağından başlayıp çayyolu 8. cadde ile kesiştiği kavşakta son bulan cadde. Çayyolu metrosusunun son durağı bu cadde üzerindeki Ahmet Taner Kışlalı parkı da bulunuyor. Acaba metro durağının ismi verilirken hangisi tercih edilecek?
- Yıllar önce bir mini bar gecesi adını bilmemle bana bir yeşil efes kazandıran, yazın çekirge gölgelerinin uzadıkça uzadığı ıssız cadde.
- Artık onun 2 göbeği var.
- Ankaradaki ilk evimin bulunduğu caddedir bu.. adı ne kontrata, ne başvuru formlarına, ne de faturalara sığar.. Bandu mu bandhu mu insan yazamaz ezik hisseder, ilk okul günlerine geri döner elinde kalemiyle.. Milletin iki dakikada hallettiği başvurular en az yedi sekiz dakika sürer.. Yakınlar adresi en az iki kez sorarlar, yetmiyormuş gibi bir de ararlar yoldan.. Gülüşülür.. Sonra forvirdid bi meil gelir, aha okuyun bakalım diye.. Mahsus yapıyorlar sanki belediyeler, bu cadde sokak isimleri koyma işini.. Adam gibi birşey koy ya da numara ver sıralı olsun kolay bulunsun, yazılsın.. Eskişehirde de benzer bir durum bir kaç sene önce yaşanmıştı.. krater sokak, anofel sokak gibi garip garip isimler verilmisti yollara..
- Maalesef şu anki evimin bulunduğu caddedir. zannımca Melih Gökçek kendisine çok az oy çıkan Çayyolu semtine gıcıklık olsun diye caddeye bu zatın ismini vermiştir. Gerci John F Kennedy caddesinden pek bir farkı yoktur benim için anlam olarak (Biri Amerikalı, biri bangladeşli). Ancak akıl var mantık var; bu insanlar adres yazacaklar, ÖSS’de veya bilumum sınavlarda kodlayacaklar falan.. Tamamiyle siyasi iradenin gıcıklığıdır. Neyse ki Çayyolu ve Koru Sitesi civarında oturan kimse bu cadde ismini kullanmaz, alternatif adresler verir (pek çok site olduğundan civarda direkt olarak site ismi yazılır) ve neyse ki evim başka bir caddenin de kesişim bölgesindedir ki adreste arıza çıkarmaz.
- Ülkemizi ve dahi şehrimizi ziyarete gelen yabancı devlet büyüklerine şirinlik olsun diye o ülkeyle ilgili bir kavramı, isim olarak cadde ve sokaklarımıza veren sayın Melih Gökçek'in en güzide eseridir. Bu furya, Bahçelievler ve Emek'te bulunan cadde isimlerinin değiştirilmesiyle başlamıştır.
- Bu bulvara girerken önce jandarma trafik arabanızı sağa çekmenizi işaret eder, 3 kere bulvarın adını hızlı olarak söyleyebilirseniz devam edersiniz.
- Telaşa mahal yoktur efendim. geçen günlerde Çayyolu devrim güçlerinin yaptığı gece yarısı opera
Hiç yorum yok...