Platform kurulmadan önce çanta dernekçiliği yapıyorduk. ÇYDD haricinde hiçbir derneğin mekanı yoktu. Tüm belgelerimiz çantalarda, kimi zaman semt biriminin salonunda, kimi zaman bir site yönetim katında ya da bir pastanede bir araya geliyor ve işleri yürütmeye çalışıyorduk.
Çayyolu’nda mevcut 11 dernekle Çayyolu Platformu’nu kurup, bir mekan bulup çalışmalara başlayınca mekanda aktif derneklere birer masa vermeye başladık.
Aklımızda hep Çayyolu’nda kurulması gereken dernek şubeleri vardı. Hatice Demir’le Bekir Koçaslan Tüketici Hakları Derneği’ni kurup bir masa alarak çalışmalara başladılar.
Bölgede iki kez kurulan, fakat işlerlik sağlanamamış derneklerden biri de Atatürkçü Düşünce Derneği’ydi. Biri “Ümitköy” adını almış, diğeri ise “Çayyolu” demiş ama ikisi de aktif olamayınca kapanmışlardı.
O tarihte Batıkent ADD’de görevli Erdal Tüt’e fikrimizi açtık. Erdal da genel merkeze durumu iletti. ADD’nin o tarihteki Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı düşüncemizi olumlu karşıladı, kuruluş belgelerini bize gönderdiler. Yaz aylarında genelde Çayyolu boşalır. Aylardan Ağustos ve arkadaşlarımızın büyük kısmı tatildeler. Derneğin kuruluşu için eylülü beklemeye karar verdik. Ne var ki bazı arkadaşlarımız acele edince, kuruluş toplantısı ağustos ayının ortasında yapıldı.
Girişimci arkadaşlarla birlikte yaptığımız toplantının ertesinde ADD Genel Merkezine gidip ilgili evrakları teslim ettik.
Yıl ağustos 2005. O gün 14 kişi ile başlattığımız ADD Ümitköy-Çayyolu Şubesi’nin kayıtlı üye sayısı bugün 800’lere yaklaşıyor. Bu hayiyle de ADD’nin en büyük şubesi olma özelliğine sahip konumda ve artık 5 yaşında...
Dernek bünyesindeki bir çok komisyonda arkadaşımız harıl harıl çalışıyor. Belediyenin Çayyolu ek binasında derneğe tahsis ettiği odada çalışmalarını biraz da sıkışık bir biçimde sürdürüyorlar.
Derneğin kurucu başkanı Hatice Demir’di. Bayrağı daha sonra Bekir Koçaslan devraldı ve yüksek performans göstererek bugünlere getirdi.
ADD’nin bugünkü dernek Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor; Bekir Koçaslan (Başkan), Meliha Selmanpakoğlu (Başkan Yrd.), Mustafa Çalışkaner (Sayman), Göktuğ Sakıncı (Yazman), Gönül Özcan, İsmet Ahsen Mocan, Ayten Eraslan, Tülay Apak, Ferahnaz Karaa.
ADD şu sıralar 2010-2011 Çalışma Raporunu hazırlamakla meşgul. Referandum’da “hayır!” diyeceklerini söyleyen ADD yöneticileri, bu konuda bir takım etkinlikler yapmayı planlıyorlar.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ümitköy-Çayyolu Şubesi, Yenimahalle Belediyesi’nin Çayyolu Ek binasında geçen ay başı itibariyle çalışmalara başladı. Yeni telefonları 241 04 85 oldu.
Çayyolu Haber Bülteni
Hiç yorum yok...