Hastane yapacaksınız ve bir arsa arıyorsunuz. Bulduğunuz arsaya planları yapıp belediyeye gidip onaylatıyorsunuz. İşe koyuluyor ve projeyi hayata geçiriyorsunuz. Hastane açmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne başvuruyorsunuz, onlar sizi Sağlık Bakanlığına gönderiyorlar. Buradan “Olmaz” deniliyor. Yani hastane projesi reddediliyor.
Belediyeye gidip, yapılan inşaatın iş merkezine çevrilmesini istiyorsunuz. Oradan da red yanıtı alıyorsunuz. Ve ne yapacağınızı bilemeden ortalıkta kalıyorsunuz. Belediye bir anlamda haklı, planlar üzerinde değişiklik yapılması imkansız gibi... Bunun bir sürü prosüdürü var. Kaldı ki bu tür plan dışı yapılaşmalara biz de şiddetle karşı çıkıyoruz.
İnşaat Park Caddesi’nde...
Bu olay nerede mi olmuş?
Elbette Çayyolu’nda!
Park Caddesi’nin girişinde büyücek, kabası bitmiş bir inşaat var. Bahsettiğimiz yer işte orası. Aylardır kaba inşaat korkuluk gibi Park Caddesi’nin girişinde öylece duruyor.
İnşaatın sahibi Gönka’dan yapılan açıklama şöyle;
“Kural ve kanunlara göre hareket ederek yapmış olduğumuz bu bina milli servettir. Tarafımızın mağdur olmaması için belediyenin bu binayı ticari iş yeri olarak kullanabilmemiz için, ruhsat, geçici ruhsat veya başka mercilere yönlendirmek suretiyle tarafımıza yol göstermesini beklemekteyiz.”
Şimdi bu durumda kala kala tek yol kalıyor; kaba inşaatı satıp zarardan kurtulmak. Bunun zorluğunu anlatmamıza da gerek kalmıyor inancındayız.
Çayyolu’nda hastaneye ihtiyaç yokmuş Buraya kadar herşey güzel ve tamam.
Ancak o belgelerin arasında metnin içinden bir bölümü de bilmenizde yarar umuyoruz; “...bu bölgede hastane, poliklinik gibi sağlık tesisine ihtiyaç olmadığı dolayısıyla ön izin müracaatınızın reddedildiğine ilişkin yazının tarafınıza verilmesine ilişkin 18.11.2008 tarihli dilekçeniz...”
Bölgede bir hastane olması, bunun acil servisinin bölgeye 24 saat hizmet vermesi kente 20 km uzaklıktaki bir semt için ihtiyaç mıdır, değil midir? Bunun cevabını da lütfen siz verin...
Hiç yorum yok...