Haberler


AKILLI TAHTA DEĞİL
  • Yorumlar: 0
  • 21 Ekim 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 711
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

AKILLI TAHTA DEĞİL

0 0

Batı akademi on yıl önce, Carfoursa’nın yanıbaşında hizmet verdi. O yıllarda Çayyolu’nun tek dersanesiydi. Aradan yıllar geçti, bölgedeki dershane sayısı 50’ye ulaştı. Ama bölgedeki ilkler kök salarak yüceldi...

Bölgemizde her zaman lider olan, dinamik eğitim ve yönetim uygulamalarıyla sektöre farklı bir anlayış getiren Batı Akademi Dersanesi 10. yılını kutluyor.

Öğrencilerine ileri teknolojinin tüm olanaklarını sunan çağdaş ve yenilikçi bir eğitim ve yönetim anlayışına sahip Batı Akademi Dersanesi’nin kurucusu Sn. Tarık Bayamlıoğlu ile bölgemiz dersaneciliğine getirdiği farklı hizmet ve sistem üzerine bir söyleşi yapmak istedik.

Sayın Bayamlıoğlu, Yeni öğretim medodu öğrendiğimiz kadarıyla uygulayacakmışsınız, dersanenizde kurduğu-nuz yeni sistemden kısaca bahsedebilir misiniz?
Teknoloji alanında yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm süreci eğitim sektörünü de etkilemiştir. Yapılan araştırmalar günümüz çocuklarının öğrenme alışkanlıklarının geçmişe göre farklılaştığını ortaya koymaktadır. Bu farklılaşmayı göz önünde bulunduran kurumumuz geleneksel öğretim sistemlerinin yanı sıra öğrencilerin ilgisini çeken, öğrenirken keyif almayı da beraberinde getiren bir sistem geliştirdi.

Bu sistemde öğrencilerin akıllı sınıflarımızda ve evlerinde çözdükleri testler, deneme sınavları… yıl boyunca sistemin veri tabanına kaydediliyor. Böylece öğrencinin kurumumuzdaki öğretim süresi boyunca performansını gözlemleyebiliyoruz.

Bir ÖSS öğrencisi yılda ortalama 40 000 soru çözer. Fakat bu güne kadar çözülen soruların branş, ünite ve kazanımlar bazında istatistiklerini tutmak mümkün olmuyordu. Sadece yapılan sınavlarda o sınava ait doğru-yanlış ve genel derece listesi veriliyor ve öğrencinin o ana ait anlık durumunun fotoğrafı çekiliyordu. Elde edilen sonuçların doğruluk ve güvenirliği ise tartışmaya açıktır.

Pekiyi, kurduğunuz bu sistemin aksaklıklara nasıl bir çözüm getirdiğinden bahseder misiniz?
Bizim geliştirdiğimiz sistemde tüm bu olumsuzluklar ortadan kaldırıldığı gibi bir öğrencinin bir soruyu kaç saniyede çözdüğü, bu sürenin sınıf ortalamasının altında mı üstünde mi olduğunu bile tespit edebiliyoruz. Sistem sayesinde tüm öğrencilerin derse aktif katılımı sağlanıyor, uygulanan farklı teknikler sayesinde konunun daha iyi öğrenilmesi sağlanıyor ve interaktif bir öğrenme ortamı hazırlanıyor. Ayrıca uyguladığımız test ve deneme sınavı sonuçlarını değerlendirmek için saatler harcamamıza ve optik okuma işlemini beklememize gerek kalmadan sorular cevaplandığı anda tüm sınıfın sonuçları saniyeler içinde öğretmen ve öğrenciler tarafından görülebilir. Sonuçlar anında sayısal verilerle grafikler ve tablolar haline dönüşür. Elde edilen bu veriler hemen değerlendirmeye alınır anlaşılmayan konu ya da kazanımlar anında tespit edilerek ilgili öğrenciler birebir etüde alınır. Bu sayede tüm ön öğrenme eksikliklerini görme ve anında müdahale etme şansı elde ederiz.

Farklı başka uygulamalarınız da olacak mı?
Elbette var. Örneğin etkileşimli etüt sınıfları kurguladık. Zaman ve mekan kısıtlaması olmadan öğrencilerimiz evlerinde sanal sınıflarda dilediklerinde bire bir özel ders alabilmekte veya sınıfça öğretmenleriyle soru çözme etütlerine katılabilmektedirler. Sistemin kayıt özelliği sayesinde öğrenci kaçırdığı dersi tekrar izleyebilmektedir.

Böyle bir sistemi kurgulamak nereden aklınıza geldi anlatır mısınız?
Bana göre iyi dersane hem öğrencisine hem de velisine doğru rehberlik yapabilen doğru yönlendiren dersanedir. Öğrenciyi çok boyutlu olarak desteklemelidir. Bu nedenle son bir yıldır akademisyenler ve öğretmenlerimizle bu konuda çalışmalar yaptık. Deneysel süreçlerden sonra sistemi kurduk. Böylece bir öğrenciyi yıllar boyu izleyip onun öncelikleri ve ihtiyaçlarına göre kişiye özel bir çalışma programı hazırlayabileceğiz. Kısaca bir öğrencinin öğrenme haritasını detaylı olarak çıkarıyor ve bunun üzerine bir eğitim planlaması yapıyoruz.

Yayıncılık konusunda meslektaş sayılırız. o konudaki çalışmalarınız da devam edecek mi?
Dersanemiz yayıncılık alanında ciddi başarılar elde etti. Yayınlarımız şu an Türkiye’de 160 noktada satılmaktadır. Ayrıca Türkiye geneli uyguladığımız deneme sınavlarına sezonda her ay ortalama 300 000 öğrenci katılmaktadır. Kurumumuz Türkiye genelinde 216 yayınevi arasında satış cirosuna göre 17. sırada yer almaktadır.

Son olarak ekleyeceğiniz birşeyler var mı?
Kısaca Batı Akademi Dersanesi sadece öğretim yapan bir kurum değil aynı zamanda yaşanan ve öğrencilerinin hayatında iz bırakan bir mekan olarak anılmaktadır ve bu hep böyle kalacaktır.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.
Ben de teşekkür ederim...

Çayyolu Haber Dergisi
Özel röportaj

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.