değerli ablam bilmem çağlayan mahallesi namı diğer avrupa mahallesi tarafına yolumuz düşüyormu. o mahallenin sakinleri melik beyin belediyesine
çimdik atat ata çürütmedik yeri kalmayıncaya kadar yollarını en somumda asvalta kavuşturdular....
tabi bizim kırk senelik oturmuş mahallemizin öyle müzminleşmiş sorunları olmsada yoldaki asvaltla sıfırlanmış kaldırımları hariç,
sokak aralarımızda asvaltla yamanmaya muhtaç onlarrca sokağımızda hani yok değil yani
ama önce imkanı yaratmak için sokak sokak ihtiyar heyetiyle mahallenin sokaklarını adan zeye dolaşmak tesbit yapmak ve bu çukurları misafir belediyemize arz ve talep etmek lazımdır
Tarih: 28 Kasım 2013 16:18 Ekleyen: Beğenme: 0
esas mesela bu (dur) sen daha annamadın (mı!?) akadaş
sınırlarımız yol geçen hanı yapıldı. ümmetcilerle küreselciler ortak bir noktada birleşip ulusal devletin bütün ekonomik değerlerinin köküne resmen kibrit suyu ektiler
şimdilerde de son şanslarını oynamaya hazırlanıp altın yumurtlayan bir tavuğu daha birilerine peşkeş yoluyla elden çıkarmaya çalışıyorlar.
türk usulü özelleştirmenin basit mantığını aklı başında herkes biliyor.
mesela, ptt özelleştirmesinde de olduğu gibi önce hizmeti aksattırıp hizmet alan vatandaşın burnundan solumasını sağladılar sonra naylon ve ıslak imzalarla dolu zarar blancoları hazırlatttırıp meseleyi olgunlaştırıp
yemleri yamyamların önüne attılar
hani memur fazlalığı vardı kadrolarda
teknoloji o kadar ilerlemesine rağmen özelleştirilen ptt de personelden geçilmiyor ama maşallah kimsede artık eskisi gibi sanal zararlardan bahsetmiyor
onun için ziraat bankalarında resmen ortaya bırakılan şikayetlere kanmamak uyanık olmak lazımır
örnekleme: muhteşem yüz yılda başbakan r. paşanın şeyhzade mustafa için bizzat kendisinin hazırlattığı ulaklar....
r
Tarih: 28 Kasım 2013 10:50 Ekleyen: Beğenme: 0
dersaneler sorunsalı
değerli dostlar eğri otur ak doğru konuş ak ama akp li akadaşlar müzminleşmiş bu soruna taraf oldular diye sırf muhalif olmak içinde karşı tarafın mevzilerine geçmeyede hacet yok değilmi
herkes biliyor ki oturmuş ve kurumlaşmış dersaneler özel okula dönüşmeyi zaten kabul etmiştir
ama diğer dersane baronlarının çalıştırdığı dersanelerdeki öğretmenlerin yahşi kappitalizminin acımasız sömürü kuramları içinde çalıştırıldılklarını, öğretmenlerin hasta bile olmaya haklarının olmadığı konularıda sadece önsöz mahiyetinde bir kaç vakadır.
öğretmenlerimizi hatta kırkını gecmiş öğretmenleri dahi milli eğitim okullaraına kadroya alacaksa ki alcaz diyor gelin bir olalım fırsatı kaçırmayalım bu dersane belasından bu memleketi temelli kurtaralım
gitsin
Tarih: 27 Kasım 2013 21:27 Ekleyen: Beğenme: 0
porto fino unatimo !
izmir de var, istanbul da var başkent ankaramızda neden olmasın
değil mi bizim onlardan neyşmiz eksik....
değişip dönüşecek özel dersanelerin birkacı birleşip arz-talepler kanununa göre çayyolu muzda bir italyan lisesi kuramazkarmı acaba
kurarlar kurarlar tabi,
çünkü, her italyan aslında bir türke benzer ....
Tarih: 27 Kasım 2013 20:22 Ekleyen: Beğenme: 0
Işık Kansu'nun yazdığı doğruysa, Ben artık CHP'ye oy vermem.
Şenol Balaban bırak partiden içeri girmeyi, kafasını çevirip Partie bakarsa ben CHP ile işim olmaz.
50 yaşıma geldim daha gönlümce bir partiye oy veremedim.
Tarih: 27 Kasım 2013 17:41 Ekleyen: Beğenme: 0
kanunlar örümcek ağına benzerler, küçük sinekler ağa takılır kalır, büyük sinekler ağı deler geçer
Tarih: 27 Kasım 2013 14:58 Ekleyen: Beğenme: 0
Tadımlık: Öndeyiş
Okur, kitabı eline aldığında, yazarın kentleri arasında dolanacağından, önüne altın harflerle sunulan olasılıkları yutacağından, sonunda okuduklarını kendi zihnindeki ideal kentlere ekleyeceğinden emin olmalı. Okur, kitabı, mümkünse, büyük bir caddenin kenarına dizilmiş kahve masalarından birine ilişerek, okumalı; göz önündeki gerçekle, göz önündeki kurguyu daha iyi görebilmek için...
"Belki de kent yaşamının kriz noktasına yaklaşmaktayız ve Görünmez Kentler, yaşanmaz hale gelen kentlerin kalbinden doğan bir rüya."
Tarih: 27 Kasım 2013 14:56 Ekleyen: Beğenme: 0
ben şimdiye kadar ankara da hiç bu kadar başıbozuk bir trafik dentimsizliği görmedim. atatürk bulvarında, ankara radyosundan başlayarak dtcf ye kadar olgunlaşma enstitüsü dahil bu yapıların önleri yaya kaldırımlar bütün gün araçların otoparkına resmen açılmış.
devletin bu kadar cezaya rağmen hiç bir caydırıcı tarafı kalmamış..
Tarih: 26 Kasım 2013 22:17 Ekleyen: Beğenme: 0
kızlı erkekli
akp nin geri dönüşüm projeleri kapsamı akanı içinde
büyük bir tehlikenin altında olduğumuz
akp li meclis başkan vekilinin dilinden dökülen son iinciler sayesinde
şimdi artık daha da bi farkındayız...
verilen demeci düz mantıkla bile irdelesek verilen mesajın üstü bile ötülmeyecek kadar çelişkiler yumağı olduğu açıkca anlaşınmaktadır.
bi taraftan her mekanı haramlık selamlık diye bölecelsiniz ama
öte taraftanda örttürdüğünüz beşi bir yerdelerileri
erkek egemen meclise sokmak için, meclis sıralarında kızlı erkekli oturmak için dünyaya yapmadığınız mağdur edebiyatı kalmayacak
yemezler canım yemezler herkes yese nile biz yemeyiz
Tarih: 26 Kasım 2013 21:57 Ekleyen: Beğenme: 0
vekillere diş kıyağı
ileri sağlık yutturmaca politikaları gereği açtığınız diş kılıniklerinde
emeklinin dişini sök vekile implant çak hatta altıda yetmezmiş gibi sayıyı sekize çıkar iyimi
biz emekciler millet (vekili) gibi ağzımıza son model bir jeep gömüp gezemiyoruz ama milletvekilleride bundan böyle emekli kenti çayyolu emeklilerinden gelipte imlantlı dişleriyle bizle dalga geçer gibi oy istemesinler
Tarih: 26 Kasım 2013 20:42 Ekleyen: Beğenme: 0