Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Oğlum'da daha dün geldi bölgeden,

Allah tüm yavruları korusun, yavrularımızı bu illete göndermeye devam ediyoruz da!!!!

Sonuç hüsranla bitmesin, Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu Son olsun diyoruz.

Bu ateş düştüğü yeri yakar diyorlar ama inanın hepimizi yakıyor.

Arızalı helikopterlerle , kaç yaşında olduğu bile bilinmeyen dandik uçak ve helikopterlere artık bindirmesinler.
    Bu canlar herşeyin iyisine layıktır.Yitip giden canların hesabını TAKLACI Bakan vermelidir.
    Tarih: 10 Kasım 2012 21:25 Ekleyen:
  • cunhuriyin değerlerine eğer böyle sahip çıkarsak 100 yılda hangi cumhuriyeti kutlaız belli olmaz
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:16 Ekleyen:
  • şimdi ‘ikinci cumhuriyet’ tartışmaları var ya, aslında ‘birinci cumhuriyet’ işte o zaman yıkılmıştı. ‘milli bağımsızlık’ doktrini, yerini batı emperyalizminin uşaklık rolünü kabul etmeye terk etmişti. ikinci cumhuriyet dönemi o zaman başladı. bugün üçüncüsünü tartışabiliriz...!
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:16 Ekleyen:

• İnandığım doğrular değişmedi.. İnandığım insanlar değişti sadece. .... (Albert Camus) ..... Ben "eksik yaşarım". Bir daha aynı ....

Yaşadığımızın farkına varmayacak olduktan sonra ne diye yaşıyoruz? ...

Rekabet olmasaydı hala tek hücreli organizmalar olurduk. ...

Gerçekte inandığım bir şey var ve ben buna "Bir gün gelecek" diyorum. ....

İnandığımı yasarım
    O halde yaşadığıma inanıyorum.
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:15 Ekleyen:
  • Yine milletin bağrına ateş düştü.
    17 evladımız helikopter düşmesi sonucu şehit oldu.
    Şehitlerimize Allahtan rahmet, aileleri başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum..
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:14 Ekleyen:
  • 1924 Mütarekesi 2024  e kadar 100. yıllıkmış
    Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları  hedefi hikayesi yoksa bumu !?

1923 cumhuriyet felsefesi  2023 de yoksa bitecekmi 2023 de bilmediğimiz başka bie yönetimmi kurulacak
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:13 Ekleyen:
  • Atatürk diktatör müydü?

Bir “Çankaya Gecesi”nde sofrada bulunanlar arasındaki Reşit Galip (ki daha sonra Milli Eğitim Bakanı olacaktır), bir süre sonra içkinin de etkisiyle ileri geri konuşmağa başlar. Atatürk, Reşit Galip’e “sofradan kalkmasının gerektiğini” söyler. Reşit Galip “Bu sofra milletin sofrasıdır. Kalkmıyorum!” diye karşı çıkar. Salonda buz gibi bir hava eser. Herkes gözlerini Atatürk’e çevirir. Doğacak büyük bir fırtınayı endişe ile beklemeye başlarlar. Atatürk, “Pekala! O zaman, ben kalkarım!” der ve sofradan kalkarak, üst kata çıkar..

Bir başka anekdot ise şöyledir: Bir gazeteci Atatürk’e yaklaşır ve sorar: “Siz diktatör müsünüz?” Atatürk gazeteciye bakar ve “ Olsaydım, siz bu soruyu bana soramazdınız!..” diye cevap verir.

“Atatürk’ü Anlamadan...''

Prof. Dr. Fabio L. Grassi Atatürk'ün en önemli özelliğinin, “çoğulcu toplum ve demokrasiye olan bağlılığı” olduğunu söylüyor. Atatürk için kullanılan 'diktatör' ifadesi, “Kemalist rejimin hiçbir uygulamasını tarif etmiyor'' diyen Grassi, şu görüşleri dile getiriyor:

Dünyanın öteki ucuna kadar  uçsanız bile
    ATATÜRK hepinizin peşinde  !...
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:13 Ekleyen:
  • Böyle adamlara az rastlanır!

ABD tarihinin en saygın gazetecilerinden olan Clarence Streit’ın, 88 yıl önceki Ankara ziyaretinden sonra Atatürk'ü yere göğe sığdıramaz. ABD tarihinin en saygın gazetecilerinden olan Clarence Streit’ın, 88 yıl önce(1921), Kurtuluş Savaşı sırasında Türk kuvvetlerinin ana karargahı olan Ankara’yı ziyaret ettikten sonra, “Tarih, Mustafa Kemal Paşa’yı yeni Türk devletinin kurucusu olarak tanıyacak” diye yazdığı ve şahsi notlarında Atatürk’ü yere göğe sığdıramadığı ortaya çıktı. 3 Mart 1921’de Mustafa Kemal Paşa ile Ankara Garı’ndaki konutunda söyleşi yapan Streit’ın “hiç yayınlanmamış” notlarını, Princeton Üniversitesi Tarih Profesörü Heath Lowry tanıttı. Lowry, Washington’daki Türk Büyükelçiliği’nde Streit’in Anadolu gezisini anlattı ve çektiği 300 kadar fotoğraftan örnekler gösterdi.

Birinci İnönü Savaşı’ndan sonra, “Tarih, Mustafa Kemal Paşa’yı yeni devletin kurucusu olarak tanıyacak” diye yazan Streit, henüz yayımlanmayan kişisel notlarında Atatürk hakkında şu ifadeleri kullanır: “Böyle adamlara az rastlanır. Kendine güvenen biri. Yakışıklı, idealist, hayallerini gerçekleştiren bir hayalperest. Kültürlü, hep iyi giyiniyor. Kibar. Rafine. Anadan doğma bir centilmen. Nazik. Doğuştan lider. Onunla konuştuktan sonra halkının ona neden güvendiğini anladım. Beni çok etkiledi. Uğruna can verilebilecek bir adam. Sözleri prestijli. “

Beni Türk konukseverliğiyle karşıladı. Benimle 2 saat boyunca rahatça Fransızca konuştu. 40 yaşındaydı ama daha genç gösteriyordu. Geniş alnı, ağız ve çene yapısıyla bir savaşçının hatlarına sahi
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:12 Ekleyen:
  • kemalin askerleri (!) gülen hoca efendinin kitaplarına yüklü bütceler ayıracaklarına
    YÜCE ATATÜRK 'e  ait kitapları okusunlar

ATATÜRK pirizma gibidir 
    nasıl bakarsan öyle görülmez her yerden  farklı götülür...
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:11 Ekleyen:
  • Bugün 10 Kasım, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal atatürk'ün aramızdan ayırılışının 74. yıldönümü, bu ülkenin gazetelerin ilk sayfalarına bakın,

Milli Gazete, Yeni Asya ile birlikte Taraf'ın ilk sayfasında Atatürkle ilgili tek kelime yok.

Akit ve Zaman'ın ilk sayfalarında, "Atatürk anılıyor" ifadeleri var... 

Diğer gazetelerin hepsinin özlem, sevgi ve minnetle anıldığına dair ifadeler yer alıyor.
    Tarih: 10 Kasım 2012 12:10 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!