Büyük Beyaz Reis
Bizden toprak almak istediğini yazıyor! Büyük Beyaz Reis, bize rahat yaşayacağımız bir yerin ayrılacağını, bize babalık edeceğini, biz Kızılderililerin ise onun çocukları olacağımızı söylüyor. Bu önerinizi düşüneceğiz! Ama gene de bunun kolay olmayacağını itiraf ederim. Çünkü bu topraklar, bizim için kutsaldır Beyaz Reis
Tarih: 28 Kasım 2012 23:04 Ekleyen: Beğenme: 0
Belediyeler Kanunu 23 Kasım'da Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Gül bu kanunu ya onaylayacak, ya da geri çevirecek. Geri çevirdiğinde, Çayyolu'nun ilçe olması için bir önerge verilebilir. Anket iyi de, bu iş Cumhurbaşkanı ile AKP de bitecek. Ona göre hareket edilmeli, daha hızlı olunmalı...
Tarih: 28 Kasım 2012 21:14 Ekleyen: Beğenme: 0
AK ' la başlayan bir mescidiniz eksik kalmıştı
o da tamam !
AK partinin sözde solcu Kültür ve turizm bakanı
çamlıca tepesi’ne yapılması planlanan ve büyük tartışma yaratan cami için isim önerdi :
AK --------------- ------> mescit
Tarih: 28 Kasım 2012 21:14 Ekleyen: Beğenme: 0
Silvuple Attansiyon
bütün yetkileri elinde toplayan müslüman lardeşlerin liderine karşo
patlamış mısır
haşlanıl mısır olmamak için ayakta
yargıtay mensupları ve temyiz mahkemesi grevde
Tarih: 28 Kasım 2012 20:11 Ekleyen: Beğenme: 0
(KDV Dahil) dönemi geri dönüyor !
Ak partinin toy cik cik kadroları yıllarca devletindışında bırakıldığı için tabi onlarında bazı konularda ufak tefek kusurlarına hoşgörü ile bıyık altından tebessüm ederek bakmamız gerekmemektedir demeyiniz sevgili arkadaşlarım
ak parti ekonomistleri kendi burjuvazisini yarattıktan az sonra gene halka dönüp sistemde kaçağa düşen sektörleri halk vasıtası ile denetlemeye çalışacak mış mış mış
sağlık ve eğitim giderlerinin ise kdv denetimine alınması şimdi durup duruken bize biraz manidar geldi akadaşlar
yoksa önce dersaneler kalkacak arkasından milli eğitim özelleşip kolljleşecekmi
Tarih: 28 Kasım 2012 20:10 Ekleyen: Beğenme: 0
yanlış hatırlıyorsam lütfen düzeltiniz kdv oranları kaldırılırken emekli maaşlarına refah payı olarak eklenmemişmitdi
ya bu oran şimdi kesintiye uğrarsa kim hesap
sorabilecek
ilner hocamla sayın bardakcıyı aşabilirseniz haemin kapılarını belki açtırabilisiniz
Sen değil misin hişt hişt diyen?
Ben de duyarım bir ses, amma bulamam nereden gelir?
hepimiz de hınzır gibi biliyoruz ama işimize gelmediği için de inkar ediyoruz
şu cami inşaatlarının olmayan cemaat içib değil şimdiden öngörülen ruhban sınıfına ekmek teknesi açmak için yapıldığını
İsmet İnönü Başbakanlık'tan ayrıldıktan sonra bir akşam Atatürk'ün sofrasında bulunur. Atatürk onu sofrada kendi yanına oturtur. İsmet İnönü bir kağıt parçası üzerine şöyle bir soru yazar:
- Bana hala dargın mısınız?
Kağıdı Atatürk'e uzatır. Atatürk cevap verir:
- Niçin dargın olayım?
- Altına imzanızı atar mısınız?
Atatürk imzasını atar ve İnönü'ye uzatır. İnönü:
- Saklayabilir miyim?
Atatürk:
- Nasıl istersen...
Az sonra İnönü cebinden ikinci bir kağıt çıkarır ve yazar:
- Beni yetiştirdiğinize pişman mısınız?
Atatürk'e uzatır. Atatürk okuduktan sonra İsmet İnönü'ye döner:
- Sen de bunu imza et.
İnönü imzalar. Atatürk kağıdı cebine koyar.
Kaynak: "Bitmeyen Kavga", İsmet Bozdağ
Benim yorumum
Başlık biraz garip gözükse de, tarihe baktığımızda Atatürk'ün bu yönünü gerçekten görebiliyoruz. Kendi sözünde de dediği gibi, çiçek yetiştirir gibi bir davranışla, yetiştirdikleri kişilerden bir karşılık beklemeden yetiştirmiş onları. "Bana sadık kalsınlar." beklentisinde, "Bana müteşekkir kalsınlar." beklentisinde bulunmamış. Öyle olsa çok partili sisteme geçecek düşünce yapısına ulaşamaz, yine bir tür oligarşiyle yönetiliyor olurduk.
Atatürk döneminde çok partili hayata geçilememiş olduğundan dolayı Atatürk'ü açıktan veya gizliden kötüleyenler, bunu okuyup tekrar düşünürler umarım.
Tarih: 28 Kasım 2012 17:39 Ekleyen: Beğenme: 0