Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Büyük Beyaz Reis

Bizden toprak almak istediğini yazıyor! Büyük Beyaz Reis, bize rahat yaşayacağımız bir yerin ayrılacağını, bize babalık edeceğini, biz Kızılderililerin ise onun çocukları olacağımızı söylüyor. Bu önerinizi düşüneceğiz! Ama gene de bunun kolay olmayacağını itiraf ederim. Çünkü bu topraklar, bizim için kutsaldır Beyaz Reis
    Tarih: 28 Kasım 2012 23:04 Ekleyen:
  • Belediyeler Kanunu 23 Kasım'da Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Gül bu kanunu ya onaylayacak, ya da geri çevirecek. Geri çevirdiğinde, Çayyolu'nun ilçe olması için bir önerge verilebilir. Anket iyi de, bu iş Cumhurbaşkanı ile AKP de bitecek. Ona göre hareket edilmeli, daha hızlı olunmalı...
    Tarih: 28 Kasım 2012 21:14 Ekleyen:
  • AK ' la başlayan bir mescidiniz eksik kalmıştı
    o da tamam !

AK partinin sözde solcu Kültür ve turizm bakanı 
    çamlıca tepesi’ne yapılması planlanan ve büyük tartışma yaratan cami için isim önerdi  :

AK --------------- ------>   mescit

Tarih: 28 Kasım 2012 21:14 Ekleyen:
  • Silvuple Attansiyon

bütün yetkileri elinde toplayan müslüman lardeşlerin liderine karşo
    patlamış mısır
    haşlanıl mısır olmamak  için ayakta

yargıtay mensupları ve temyiz mahkemesi grevde
    Tarih: 28 Kasım 2012 20:11 Ekleyen:
  • (KDV Dahil) dönemi  geri dönüyor !

Ak partinin toy cik cik  kadroları yıllarca devletindışında bırakıldığı için tabi onlarında bazı konularda ufak tefek  kusurlarına hoşgörü ile  bıyık altından tebessüm ederek bakmamız gerekmemektedir demeyiniz sevgili arkadaşlarım

ak parti ekonomistleri kendi burjuvazisini yarattıktan az sonra gene  halka dönüp   sistemde kaçağa düşen sektörleri halk  vasıtası ile denetlemeye  çalışacak mış mış mış

sağlık ve eğitim giderlerinin ise  kdv denetimine alınması şimdi durup duruken bize biraz manidar geldi akadaşlar

yoksa önce dersaneler kalkacak arkasından milli eğitim özelleşip kolljleşecekmi

Tarih: 28 Kasım 2012 20:10 Ekleyen:
  • yanlış hatırlıyorsam lütfen düzeltiniz kdv oranları  kaldırılırken emekli maaşlarına refah payı olarak eklenmemişmitdi

ya bu oran şimdi kesintiye uğrarsa  kim hesap
    sorabilecek
  • ilner hocamla  sayın bardakcıyı aşabilirseniz haemin kapılarını belki açtırabilisiniz
  • Sen değil misin hişt hişt diyen?
    Ben de duyarım bir ses, amma bulamam nereden gelir?

• hepimiz  de hınzır gibi biliyoruz ama işimize gelmediği için de inkar ediyoruz

şu cami inşaatlarının  olmayan cemaat içib değil şimdiden öngörülen ruhban sınıfına ekmek teknesi  açmak için yapıldığını

• İsmet İnönü Başbakanlık'tan ayrıldıktan sonra bir akşam Atatürk'ün sofrasında bulunur. Atatürk onu sofrada kendi yanına oturtur. İsmet İnönü bir kağıt parçası üzerine şöyle bir soru yazar:

- Bana hala dargın mısınız?

Kağıdı Atatürk'e uzatır. Atatürk cevap verir:

- Niçin dargın olayım?
    - Altına imzanızı atar mısınız?

Atatürk imzasını atar ve İnönü'ye uzatır. İnönü:

- Saklayabilir miyim?

Atatürk:

- Nasıl istersen...

Az sonra İnönü cebinden ikinci bir kağıt çıkarır ve yazar:

- Beni yetiştirdiğinize pişman mısınız?

Atatürk'e uzatır. Atatürk okuduktan sonra İsmet İnönü'ye döner:

- Sen de bunu imza et.

İnönü imzalar. Atatürk kağıdı cebine koyar.

Kaynak: "Bitmeyen Kavga", İsmet Bozdağ

Benim yorumum
    Başlık biraz garip gözükse de, tarihe baktığımızda Atatürk'ün bu yönünü gerçekten görebiliyoruz. Kendi sözünde de dediği gibi, çiçek yetiştirir gibi bir davranışla, yetiştirdikleri kişilerden bir karşılık beklemeden yetiştirmiş onları. "Bana sadık kalsınlar." beklentisinde, "Bana müteşekkir kalsınlar." beklentisinde bulunmamış. Öyle olsa çok partili sisteme geçecek düşünce yapısına ulaşamaz, yine bir tür oligarşiyle yönetiliyor olurduk.

Atatürk döneminde çok partili hayata geçilememiş olduğundan dolayı Atatürk'ü açıktan veya gizliden kötüleyenler, bunu okuyup tekrar düşünürler umarım.

Tarih: 28 Kasım 2012 17:39 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!