-
köşkten davet açıklaması
cumhurbaşkanı ''göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmeyişinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''Herhalde bir yanlışlık olmuş tur, bir kasıt aramamak lazım bunlarda. Kasıt yok'' karşılığını verdi.
ama ; eğer sayın cumhurbaşkanı eğer orda olsaydı ;
ne olurdu ne olmazdı tensiplerize arz olunur !?
zaman tünelinde cumhuriyet bayramı törenlerine geri dönersek o gündeme düşen polemikleri sırayla gözden geçirirsek
başbakanı dolduran bazı şahinler 1. meclis ve 2 meclisin önünde masum bir bayram yürüyüşüne dahi engel olmak istemişler ancak köşkteki beyaz güvercinler tarafından gönderildiği neşet edilen sağ duyu uyarısı ile barikatlar ortadan kaldırılmış olaylar başlayıp çok büyümeden sonuç sağ duyuya mahkum olmuştu
tekrar odtü ne dönersek
odtü ne sınır ötesi yapmayı tezgahlamış zihniyetin
ne içiçleri bakanının uyarılarını nede protokol kurallarına uyacağını beklemek abesle iştigaldir
bizce köşk hemen devled denetleme kurulunu harekete geçirip cumhurbaşkanının orada olmasını istemeyenleri derhal ortaya çıkarmalıdır
bu resmen tek başlılıktır
eğer böyle başkanlık sistemi olacaksa eksik olsun
istemiyoruz böyle kuvvetler ayrılığını
o sevmediğiniz süleyman bile
hem siyaset meydanına hemde güçlünün proğramına çıktı çocuklar onu zehir gibi sorularla imtihan etti
Tarih: 23 Aralık 2012 21:29 Ekleyen: Beğenme: 0
-
merhablar
bu mesajı oturduğum xxxx sitesinde bizim bloga bakan site görevlisinin tavsiyesi üzerine yazıyorum
diliyorum,
kendisiyle paylaştığım sorunum
bana ifade ettiği gibi ' cayyolum. com a bildir sorunun anında çözülür ' kısa sürede çözülür....
ben beş katlı bloklarda üçüncü katta oturuyorun .
bu yaz taşındım. alt kattaki komşum ev sahibi kışı antalyada geçiriyormuş her sene. ev boş. evlerin ısı projesi kombi
benim kombim bu site nin yerleşime açıldığı 1995 senesinde takılmış. kombilerin ömrü on sene olmasına rağmen ev sahibim paraya kıyıp kombiyi yenilemiyor
eski kiracıda her yıl arıza yapıp parça değişimine neden oluyor diye eski kiracılar evden sadece bu yüzden çıkmışkar . dün kar yağdığı gün onaltı metre küp yaktım. . üst kattaki komşumun konbisi yeni ve günde aynı gün beş metreküp yakıyormuş
sizlerden ricam ,
çabanın tüketici derneği ego nun gaz şirketine dilekçe yazıp site yönetimlerine birer mektup yazıp son kullanma süresi geçmiş eski teknoloji iki katı yakan kombileri
çok yaktığı ve parça arızası verdiği için yeniletmeye mecbur tutsunlar
bizim ev sahibi hersene deniz kıyılarında yaylalarda seyahat edermiş amaiş kombiyi değiştirmeye geldimi sıkışığım diyor devamlı
kira :850. aidat 120
selamlar mağduruz
Tarih: 23 Aralık 2012 21:29 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Az önce bir Tv kanalında ODTÜ' lü Derya yı izledim, söylediklerinden çok etkilendim; yıllar öncesine gittim. Derya, haberinize konu olan ODTÜ de restleşmenin, bir avuç öğrenci hareketi olmadığını, toplumsak muhalefetin sesi olduğunu söylüyordu. Dedim ya gerilere gittim ve şunu belirledim; bu aslında bir ODTÜ geleneğiydi,ismi topluma mal olmuş öğrenci liderlerinin bıraktığı, toplumsal sorunlara duyarlı olmak ve sahip çıkmak geleneği, ODTÜ de sürüyordu. meselenin özü buydu. Bu geleneği rektörlükte devam ettirmiş, öğrencilerine sahip çıkmıştı. Son günlerde bundan daha güzel ve anlamlı, demokrasi adına alkışlanacak başka bir hareket var mıydı? Derya'nın da belirttiği gibi, ODTÜ öğrencilerinin hareket ve protestosu kesinlikle Göktürk 2 nin uzaya fırlatılmasıyla ilgili değil, ülkenin iyi yönetilemeyişimn protetoydu.Ve rektörlüğün belirttiği gibi,( iç işleri bakanınnın kabul ettiği gibi) bu demokratik tepki, ne yazık ki, orantısız bir güçle bastırılmaya çalışıldı. Olsun görünen o ki, amacına ulaştı ve topluma, her şeyin bitmediği mesajını verdi. teşekkürler ODTÜ lü kardeşlerimize...
Tarih: 23 Aralık 2012 21:27 Ekleyen: Beğenme: 0
-
(Açıklamalar)
Filozoflar neler diyor?
“Sanma ki korku salanlar korkusuzdur”, “Korkuyu giderip güveni sağlamak büyük sevaptır”, “Korkan kişi köledir”, “Korkma iste dilediğin olacaktır”, “Bireyler birbirine inanıp güvenmediği sürece zalimin korkması gerekmez” (Yönetimde “böl yönet” politikasının tersten söylenişi), “Sertlik korkuya, kaba kuvvet nefrete yol açar”, “Korku, batıl (boş) inancın ve zulmün ana kaynağıdır”, “Sevgiden korkmak hayattan korkmaktır”, “Korkusuz umut umutsuz korku yoktur”, “Zayıflıktan değil sınırsız güç ve güçlülerden korkarız”
Tarih: 23 Aralık 2012 21:26 Ekleyen: Beğenme: 0
-
KUBİLAY OLAYI MENEMEN
Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, orduya mesajı şöyle:
28 Aralık 1930
Gazinin Orduya Taziyetnamesi
Menemen’de ahiren vukua gelen irtica teşebbüsü esnasında Zabit Vekili Kublay Beyin vazife ifa ederken duçar olduğu akıbetten Cumhuriyet ordusunu taziyet ederim. Kublay Beyin şehadetinde mürtecilerin gösterdiği vahşet karşısında Menemen’deki ahaliden bazılarının alkışla tavripkâr bulunmaları, bütün cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hâdisedir. Vatanı müdafaa için yetiştirilen; dahilî her politika ve ihtilâfın haricinde ve fevkinde muhterem bir vaziyette bulunan Türk zabitinin mürteciler karşısındaki yüksek vazifesi vatandaşlar tarafından yalnız hürmetle karşılandığına şüphe yoktur.
Menemen’de ahaliden bazılarının hataları bütün milleti müteellim etmiştir. İstilânın acılığını tatmış bir muhitte genç ve kahraman Zabit Vekilinin uğradığı tecavüzü milletin bizzat cumhuriyete karşı bir suikast telâkki ettiği ve mütecasirlerle, müşevvikleri, ona göre takip edeceği muhakkaktır. Hepimizin dikkatimiz bu mes’eledeki vazifelerimizin icabatını hassasiyetle ve hakkile yerine getirmeğe matuftur.
Büyük ordunun kahraman genç zabiti ve Cumhuriyetin mefkûreci muallim heyetinin kıymetli uzvu Kublay Bey, temiz kanı ile cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır.
Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal
Tarih: 23 Aralık 2012 21:25 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Gökçek polis devletine karşı olduuğunu beyan etti :
Gökçek, “Polisin bu hakkı yok ama biniyor” derken daha önceden otobüslere ve metroya polisleri almadıklarını belirtti. Gökçek, “Ücretsiz ulaşımın uygulandığı kişiler, kanunlarda belli. Polisin yok ancak polis de biniyor. Ağar’ın döneminde, meclis üyesi olanlar da iyi hatırlayacak, otobüslere ve metroya polisleri almadık. Bizim bütün otobüsler trafikten çekildi. Sekiz, on tane görevlimiz metro girişlerinde dayak yedi. EGO emeklileri için de yasal dayanak yok. Kartların iptali için talimat verdim. Zabıtalarınki ise kanundan geliyor” dedi.
Tarih: 21 Aralık 2012 11:52 Ekleyen: Beğenme: 0
-
odtü gençliğ diyor ki
bizi ne cop
ne biber gazı
ne de deniz feneri gibi baskılar yıldıramaz
bize ancak polis Gül yağı 'hacı yağı' sıkarsa
biz ancak bu durumda eylemi yarıda bırakıp kaçarız ........
Tarih: 21 Aralık 2012 11:51 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Hangisi kalbinizin şakımasını sağlıyorsa onu izleyin. Siz bir sevgi kaynağından geliyorsunuz, öyleyse yanlış karar nasıl olabilir ki? Yanlış ve doğru yalnızca insanların zihninde vardır. Ama ayırt etme yeteneğini gözardı etmeyelim, yargısızlıktan söz ederken sağ duyudan yoksunluğu kastetmiyoruz. Temyiz eden biri olabilirsiniz, şunu ya da bunu tercih ediyorum diyebilirsiniz. Yargılamaya gelince, o aslında bir şeyi iyi ve kötü, doğru ve yanlış haline getirmektir. Kötü olarak yargılanan şey genellikle korkunun sonucudur. Bir kimseyi davranışlarından ötürü yargıladığınız zaman, bilin ki o yargı sizin bir yansımanızdan ibarettir.
Tarih: 21 Aralık 2012 11:51 Ekleyen: Beğenme: 0
-
işletme projesi
söz konusu proje ( Lüks İşler Sorunu )
hazırlandıktan sonra taslak
kanunda yazılı süresi içinde kat maliklerinden veto yerse söz konusu isletme projesi taslağı
tekrar ( tekrar) hazırlanır ...
sonra bu itirazlar ve kulisler ve de merdiven altı dedikodular devam ettikce tekrar olağan üstü genel kurula gidiknek zorunda kalınır
sonuç olarak bizim sitede yönetim kurulunun
işletme projesi hazırlaması
onların biz kat maliklerine herşeyi dayatacakları annamına gelmez
eğer taslak birkişi tarafından bile kabul görmezse
söz konusu işletme projesi içinde ayrı özel bir olağan üstü toplantıya girmek gerekir
Tarih: 21 Aralık 2012 11:49 Ekleyen: Beğenme: 0
-
yok ablam yok bu insan oğlunu mayalar bile mayalayıp bir zerre kadar korkutamadı ya bende inandım artık bu insan oğluna dünyaya kazık çakmaya pek melaklı bu insan oğlu
söyle ki sitedeki işlamcı liberaller dahil hiç bir kat maliki bu dünyaya yarın kıyamet kopma sendromuna karşı bile bir vasiyetnağme bile bırakmadılar ki bundanda anlaşılıyorki bunların hiç ölmeye niyetleri bile yok
Tarih: 21 Aralık 2012 11:49 Ekleyen: Beğenme: 0