Ümitköy kavşağı ile Şaşmaz kavşağının birleştirilmesi hususunda belediye ve ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmalıyız.Ümitköy - Çayyolu daha da stratejik bir konuma kavuşacaktır.
Tarih: 20 Mart 2006 00:00 Ekleyen: MetinAkcan Beğenme: 0
Daha once de cayyolu platformuna ve Sayın Engin Uc a yazmıstım.Lutfen Cumhuriyet parkı ile Konutkent 2 arasındaki 8 nci cadde uzerine belli aralıklarla hız kesicilerin konması için el ele verelim.Çünkü aşırı hız ve yarışlardan dolayı can kayıpları olmakta.Başka türlü trafik canavarlarını durduramayız.Saygılarımla.
Tarih: 20 Mart 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Geçenlerde askeri eğitim uçağı sitelerin arasına zorunlu iniş yaptı.Bu iniş boş arsaya değil de siteye olsaydı bu facianın telafisi olacakmıydı.Her gün üstümüzde eğitim uçuşları yapan helikopter vb.hava araçlarının uçuşlarının Temelli istikametindeki boş alanlarda yapılması için gerekli girişimlerde bulunulmasını ve gerekirse imza kampanyası yapılmasını öneriyorum.
Tarih: 20 Mart 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Atatürk ün 1934 yılındaki Anzak kutlamaları için gönderdiği mesajın bir bölümü;
"bu memleketin topraklarında kanlarını döken İngiliz, Fransız, Avustralyalı, Yeni Zelandalı, Hintli kahramanlar! burada, dost bir vatanın toprağındasınız. huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız.
Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim de evlatlarımız olmuşlardır.”
Tarih: 18 Mart 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Kurtuluş Savaşı Cumhuriyet ilan edildikten sonra Atatürk yabancı elçilere bir respsiyon verir. Resepsiyonda Atatürk İngiliz elçisinin uzaktan kendisine biraz kin dolu baktığını hisseder ve yaverini elçiye gönderir. Yaveri elçi ile görüştükten sonra Atatürk e "Elçinin bir yakınını Çanakkale de kaybetmiş olduğunui" iletir.
Atatürk yaverine "Kendisine git sor bakalım yakınının Çanakkale de ne işi varmış?
ATATÜRK VE BU VATAN UĞRUNA CANINI VERMİŞ ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ BİR KEZ DAHA MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ.
Tarih: 17 Mart 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Cayyolunda 96 yilindan beri oturan birisi olarak bazi esnaflarin Cayyolunda oturan herkesi cok zengin zannedip fiyalari sisirmesinden cok rahatsizim. 1 liralik mal 2 liraya satilmak isteniyor pazarlikla size 1.5a veriyorlar. sitenizde boyle esnaflarin desifre edilmesinden yanayim. boylelikle bazi esnaflar kendine ceki duzen verebilir. cayyolunda fiyatlar zaten cok pahali edebiyati yapilmasin lutfen.
Tarih: 15 Mart 2006 00:00 Ekleyen: salimtoprak Beğenme: 0
Çayyolunun pahalılığından yakınıyorsanız platformun içersinde konuşlanan Tüketici Hakları Derneğine gelerek mücadele yöntemlerinin saptanmasına lütfen yardımcı olun. Bizler derneği kurduk. Tüzüğümüz gereği hiç bir yerden sponsorluk kabul edemediğimizden üyelerimizin aidatları, etkinlik gelirleri bizim devamımızı sağlayacaktır. Desteklerinizi bekliyoruz.
Tarih: 15 Mart 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Aşağıda Oskar da en iyi film ödülü alan filmi beğenmeyen dostuma sesleniyorum. Öncelikle filmin ismi Crush değil Crash yani çarpışma, filmin başında zaten neden Crash kelimesinin kullanıldığını anlamanız gerekiyordu. Sizin teneke bile vermediğiniz filme ben 10 üzerinden 9 veriyorum. Amerikan toplumunun yanlızlığını, paranoyaklığını , bölünmüşlüğünü ve bireylerin birbirlerine yabancılaşmasını bu kadar güzel anlatan bir film görmedim. İzleyin ve gıpta ile baktığımız bir toplumun ne hale geldiğini görün. Saygılarımla...
Çayyolunda 2005 yılı Emlak vergisi 65 YTL olan bir apartman dairesi 99m2 2006 yılında 96 YTL civarında bir ödeme yapacak. Bu durum anlaşılabilir. Yine bitişik nizam bir tripleksin 144 YTL olan vergisi 2006 yılında 372 YTL olarak ödenecekmiş. Yani artış oranı yüzde yüzden ve de açıklananlardan fazla. Bu konuda ek bilgileri olanların açıklamalarını bu köşe aracılığıyla yapmalarını rica ediyorum.
Tarih: 14 Mart 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Gözeri,
Amerikan toplumunun ne hale geldiğini görmek ya da anlamak için sinemaya gitmeye gerek yok. Bu ülkede etrafınıza bir bakarsınız, olup biten yolsuzluklarla, kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olayan sosyete ile, çetelerle, kapkaçlarla, mafya örgütleri ile, amerikan toplumundan daha ileri olduğumuzu görürüz. Belki bu filim amerikan toplumu yanı sıra, bizim toplumumuzun da bir yansıması. Ben halkın içinden gelen biri olduğumdan Oskar bu filmin nesine verilmiş analayamadım!
Tarih: 14 Mart 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0