-
merhaba,
Çayyolu-2 Türkkonut yolu ne zaman yapılacak bir bilen varsa lütfen bilgi versin. Mevcut yol ile yapılan yatırıma yazık olduğu kannatindeyim. Yeni yapılan İncek Bulvarına kestirme bir bağlantı yapılamaz mı mesela?
Tarih: 24 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sn.Bilgin Bey,
Büfe ve fırının sahibi olmanızdan kaynaklanan itirazlar ve ikilemler içerisindesiniz.Lütfen daha önce yazdıklarınızı okuyun.
Bireyler tek tek her olaya müdahale edemez.etseler yetersiz kalırlar.Buraya yazmamdaki amaç Türkiye bir hukuk devletidir.Herkes hakkının hukuk düzeni içerisinde aramak zorunda ve bizlerin kurduğu Tüketici Hakları derneğinin bu işe el atması
Ama görülüyorki her kes hayatından memnun.Kimse bir şey yapmıyor.
Tarih: 23 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Öncelikle özgür bir ortamda görüşlerimizi aktarmaya aracılık eden ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Ben Türkkonut Uydukentte oturuyorum. Aynen Çayyolunda olduğu gibi bizlerin de benzer problemlerimiz var. 20 Mayıs 2006 dan sonra dolmuş ve her 20 dak. da bir otobüs verileceği söylenmişti. Ancak, hala bu konuda bir gelişme kaydedilmedi. Dolmuş ve otobüsle işe gelip gidenler bunun ne kadar önemli olduğunu bilir. Bu hatta dolmuş sayısı zaten oldukça az, sabah ve akşam saatlerinde dolmuşlar halk otobüsü gibi ağzına kadar doluyor. Benim önerim, madem dolmuş dolmuşluktan çıktı, dolmuşları biraz daha büyütüp halk dolmuşu şekline dönüştürsünler de biz de 2 m2 lik alanda alt alta üst üste yolculuk yapmaktan bir nebze de olsa kurtulalım. Bunun dışında, Habitat ödülü almış bir yerleşim yerine çevredeki düzensizlikler (arsalardaki yabani otlar, inşaat artıkları vs.) çöplerin yerlere dökülmesi (Çünkü, çöpler ana cadde dışındaki yerlerde haftada bir kez toplanıyor) yakışmıyor.
Tarih: 22 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: KamranPolat Beğenme: 0
-
nilgin hanım, ben büfenin ve fırının ortağı değil sahibiyim. Sizin yazdıklarınızı ben size önermiştim. Sivil toplum örgütü dediğiniz sizin benim gibilerin bir araya gelerek oluşturdukları örgütlerdir. Ben de size o civardakilerin biz araya gelip örgütlenerek söz konusu fırından ya da büfeden ekmek almamanızı önerdim. Neden bozuludunuz?
Tarih: 22 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
İsmi lazım değil beyefendi...(ismini açıklamada bir sorunun var herhalde)
anlaşılan sen o büfeye yada fırına ortaksın. burada gereksiz yazılar yazarak akıl vereceğine vatandaş olarak sende mücadele ver. bu işler ekmek le başlar.boşuna dememişler "ekmek kavgası" diye değilmi. ben burada küçük bir noktaya değindim.ilgililer uğraşır, yada uğraşmaz. uğraşmaları toplum dayanışmasını, güçlülüğü ortaya koyar.öööyle burada şunu yap, bunu yap demekle olmaz. haydi bakalım sivil toplum örgütleri, görelim gücünüzü...........
Tarih: 21 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
İNCEK YOLU ÖZENLE YAPILMIŞ BİR YOL. KALDIRIMLARDA YANGIN MUSLUKLARI BİLE VAR. ANCAK SAĞINDA VE SOLUNDA HİÇ YAPILAŞMA YOK. AMA OLACAK!. BU YOLU KİM YAPTI? NEDEN YAPTI? KİMİN PARASI İLE YAPTI? BU YOLDAN KİMLER NASIL ÇIKAR SAĞLAYACAK? BU YOLUN ETRAFINDAN KİMLER ARAZİ ALDI? BEN BİLMİYORUM, BİR BİLEN VARSA LÜTFEN AÇIKLASIN, BİZ DE CAHİLLİĞİMİZİ GİDERELEİM!
Tarih: 20 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
çayyolu 8.cadde atapark kavşağından arkaduma giden cadde üzerinde orta direk lambalarının çoğu yanmamakta caddemiz karanlıkta lütfen yetkililerden yardımcı olunmasını sitem ve çayyolu sakinleri adına arz ediyorum saygılarımla
Tarih: 20 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sn Arda Kutlu nun yazdıklarına katılıyorum.
Eskişehir yolunda çok hızlı gidildiği, tabiki kurallara uyup, dikkatli, saygılı ve hoş görülü olmalıyız. Bunlar zaten en büyük ihtiyacımız. Çok kısa zamanda da çözülecek gibi değil. Ama bazı şeyler var ki, teknik olarak ta çözümlenebilir. Mesela bir yol çalışması veya derin çukurlar. Gece 20 metre yakınına gelene kadar göremiyorsunuz.
Çarpışmanın etkisi ile karşı şeride geçen araçlara iki defa şahit oldum. Eğer aynı şeritte kalsalar hasar çok daha az olurdu. Belki genele bakınca küçük bir detay gibi gözüküyor ama çok kişinin hayatta kalmasının sağlayabilir.
Bir de orta şerit şöförlerinden şikayetciyim. Onlar, takıntı halinde, kesinlikle sağ veya sol şeriti kullanmayıp, illa ki ortadan gitmekte israr ediyorlar. Böylece yol boşu- boşuna sıkışıyor ki, zaten fazlasıyla sıkışık.
Sevgi ve saygılarımla..
Tarih: 19 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Oyak 3`te en ön sıraki apartmanlarda oturuyorum. Önümüzdeki "müstaki" (3 kattı üst üste koyup evleri birbirne yapıştırmışlar, 10 m^2 yeşillik ile müstakil ev yapmışlar!) evlerde hayvan besleniyor. Bir çoğunda köpek var ancak tam karşımdaki 2 evdeki sürekli havlıyorlar. Umarım sahipleri burayı okuryordurlar ve bu mesajı görüp buna bir önlem alırlar. Sabrım ne zaman tükenir bilmiyorum ama o zaman sadece benim başım değil köpek sahiplerinin başı da ağrıyacak. :)
Diğer mesajlara cevap olarak.
*Ekmek fiyatlarından şikayet edenlere önerim:ekmek yapma makinası alın hem daha sağlıklı hem de daha ucuz ekmekler yaparsınız.
*Eskişehir yolundaki kazalar için ise: O yolda çok hızlı gidiliyor. Gidiş geliş arasına bariyer değil kalkan kurulması lazım. Taşların değişmesi ile sorun çözülmez. Kurallara uymalı, dikkatlı olmalı, diğer sürücülere saygılı ve hoş görülü olmalıyız.
Tarih: 18 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: ArdaKutlu Beğenme: 0
-
Sayın Nilgün hanım,
piyasada kaç türlü ekmek var biliyor musunuz? Birşeyler yapılması için birilerinden yardım mı bekliyorsunuz? Sizler de civardaki vatandaşlar olarak görevinizi yapın, bir araya gelin, örgütlenin, oradan ekmek almayın. Sizin büfeniz ekmeği pahalı satıyorsa, siz de bir zahmet gidin, ekmeği ucuz yerden alın. O büfecide ya ekmek satamaz, ya da fiyatını düşürmek zorunda kalır. Piyasada fiyat bu şekilde oluşur. Polisye önlemlerle bir yere varılmaz, her ekmek satanın başına zabıta konulmaz, biraz da vatandaş kendine düşen görevi yerine getirsin, bu kadar basit.
Tarih: 16 Haziran 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0