ÇIKAR YOL
Okudukça, dinledikçe ve gördükçe suskunlaştım. İsyanım boyumu aştı, içimdeki çığlığı bastırmanın yolunu bulamakda zorlanınca susmayı ve gene okumayı seçtim.
''Her ulus layık olduğu devlet şekli ve hakettiği yönetimle yönetilir'' . Layık olmakla, haketmek arasında gittim geldim. Düşüncelerim allak bullak oldu, sonunda bize layık görüleni hakedip etmediğimizi sorgulamak hem de adamakıllı sorgulamak zorunda olduğumuzu düşünmemiz gerektiği kanısına vardım. Her ödülün bir bedeli olduğunu varsayarsak, ki öyle. Bizden öncekilerin
başlattıkları seferberlikleri yurt sathına yayamadık. Olanları da çoğaltmak ve geliştirmek yerine yok ettik (Köy Enstitüleri-İlk Öğretmen okulları).
Her Ulus demokratik yönetime, özgürlüğe,refaha hiç şüphesiz layıktır, önemli olansa onu gerçekten hak edip etmediğidir. Cumhuriyeti, ÖZGÜRLÜĞÜ,refahı haketmenin tek yolu ve bedeli de eğitimdir.
Luzumsuz laf ebeliği yapmak istemiyorum. Varmak istediğim konu eğitim ve bununla birlikte beni çok etkileyen bir kitap;'' BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİ'' Atatürk'ün askeri okullarda ders kitabı olarak okutulmasını istediği kitap. Yeni yıla girerken ben çocuklarıma ve torunlarıma bu kitabı hediye edeceğim. İstermisiniz bizden kitap kalem v.s yardımı isteyen okullara göndereceğimiz yardımların içine bu kitaptan da koyalım. Ve sevdiklerimize , gençlerimize bu yılın armağanı bu kitap olsun. Ben ne kadar çırpınırsam çırpınayım derdimi, varmak istediğim amacı böyle güzel anlatamam.
Layık olduğumuz bir hayatı haketmemiz umuduyla yeni yılınızı sevgilerimle kutlarım
Tarih: 25 Aralık 2012 21:41 Ekleyen: Beğenme: 0
Ddrin devleti yok edemedik!
virüs gibidir istediğini yapar!
Tarih: 25 Aralık 2012 21:39 Ekleyen: Beğenme: 0
Ay Lav Yu akp !!!
İntibak yasasında dağ fare doğurdu
akp gürledi gürledi ama yağ(a)madı
Tarih: 25 Aralık 2012 21:39 Ekleyen: Beğenme: 0
“Oyuncunun kendisi, oyunun yalnızca oyun olduğunu ve amaçlarını ciddiyetini belirlediği bir dünyada var olduğunu bilir. Fakat o bunu, bir oyuncu olarak, bu ciddiyetle ilişkiyi fiilen amaçladığı/yöneldiği şekilde bilemez. Oyun amacına yalnızca oyuncu kendisini oyunda unutuyorsa ulaşabilir… Ciddiyet bize oyunun dışına çıkma çağrısında bulunan bir şey değildir, aksine oyunu oyun yapan şeydir. Oyunu ciddiye almayan kişi bir, oyunbozucu dur.Oyunun olma modu , oyuncuya, oyuna, bir nesnenin karşısındaymışçasına davranma imkânı vermez. Oyuncu oyunun ne olduğunu ve yapmakta olduğu şeyin “sadece bir oyun” olduğunu çok iyi bilir; fakat ney-i bildiğini bilmez.”
Tarih: 25 Aralık 2012 21:38 Ekleyen: Beğenme: 0
Saatlerin tamircisi neşeli bir gününde bir yandan döner, bir yandan tekerleme söyler, çaktırmadan bıyık altından güler. Her satır üzerine on bin sayfalık bir kitap yazmayı düşler.
Zamanı başlatan Oyundur.
Oyun'u kuran Evrendir.
Evreni yaratan Tanrıdır
Tanrı'yı bulan İnsandır
İnsan’ı vuran Zamandır.
Tarih: 25 Aralık 2012 21:38 Ekleyen: Beğenme: 0
Düşüncenin kendi başına düşünüldüğü dünyayı yaratır… mükemmel ve değişmeyen formlar alanı olarak düşünsel ile değişen ve mükemmel olmayan maddesel dünya alanını birbirinden ayırır. İnsan akılsal-ruhsal ve maddesel bir birleşim olarak kabul edilir. Başka bir deyişle insan ruh ve maddenin birleşimidir. Ruh insanın iyi olan parçasıdır. Buna karşılık madde insanın kötü olan parçasıdır. Ruh, madde de hapistedir. Ya da madde ruhun hapishanesidir. Eflatunculuk bu ikilik üzerine temellenmiştir. Tüm tek Tanrılı dinler Efkatun ’la farklı biçimlerde ilişkiye girmişlerdir. Eflatun’un kozmolojisi, varlık anlayışı, insan ruhuna bakışı, insanın yaşadığı olağan dünyayla bu dünyanın “ötesi’ arasındaki geliştirdiği düşünceler, bu dinlerdeki mistik eğilimleri belli ölçüde etkiler. Söylenen şudur; Kutsal kitapların, sözel anlamı ile ruhunun manasını, (bedeni ile ruhunu) birbirinden ayırmak gereklidir. Maddeye bağlı büyük çoğunluk Tanrısal mesajı arınmış bir biçimde kavrayamaz. İşte bu yüzden Tanrı vahyi ni insan görünümlü peygamberlerle gönderir.
Yüklemen eklemelerle Eflatun felsefesinin gizemci yanını alıp, edebi bir tarzla yeniden kurmuştur. Eflatun öğretisinin yeni bir yorumu olarak Hıristiyan ve İslam felsefe ve teolojisinde derin etkiler yaratmıştır.
Tarih: 25 Aralık 2012 21:37 Ekleyen: Beğenme: 0
akp misyonunu tamamladı (mı !?)
Tarih: 25 Aralık 2012 21:35 Ekleyen: Beğenme: 0
Başbakan 4 Padişaha bedelmiş!
Şok analiz!
Washington Times gazetesi, Başbakan’ı 4
Osmanlı padişahına benzeten bir yazı yayınladı.
--------------------------------------------------------------------------------
Üniversitelerden ortak ODTÜ açıklaması!
Padişahım sen çok yaşa !
Tarih: 25 Aralık 2012 10:25 Ekleyen: Beğenme: 0
KoLaydır asLında nokta koymak, biten cümLeLere. Zor oLan başLamaktır söze... KoLaydır kendini kandırmak çünkü; aLışıLmışLıqı vardır yaşanıLan sahteLikLerin. Zor oLan bakabilmektir gerçekLere... KoLaydır seni seviyorum demek, zor oLan taşımaktır o sevgiyi hücrende... KoLaydır öLmek çünkü; hissizLik vardır sonunda. Zor o.Lan yaşayabiLmektir YaLansıız, OnurLu ve Özqürce..
Tarih: 25 Aralık 2012 03:12 Ekleyen: Beğenme: 0