-
DENETİM KORUMAK İŞİDİR!
Bilindiği üzere; Çayyolu toplukonut bölgesinde Taşeli İnşaat tarafından inşa edilen ARCADIUM alışveriş merkezi bölgenin en önemli iş merkezidir.Bu yapının içinde bulunan lezzet duraklarından birinde bir ailenin zehirlenerek bir sağlık skandalı yaşadığını sitemizin ziyaretçi defterine 02/10/2006 tarihinde yapılan şikayetlerden öğreniyoruz.
Ancak, bu şikayetleri yapan aile önemli sayılan iddialarını telaştan olsa gerek idari sorumlu ve mal sahibi yönetime iletmedikleri çarşının yönetiminden sorumlu Serap Hanımla yaptığım görüşme esnasında ortaya çıkmıştır.
Eğer arada başka bir husumet yoksa, bir damla zehirin bir kazan sütü zehirli duruma getirdiği aşikardır.Arcadium yönetimi objektif kalmak, objektif olmaktan zordur ilkesini kendilerine şiar edinerek hukukun üstünlüğü ilkesi ile beraber anılan iddiaları araştırma, inceleme ve soruşturma yaparak ÇAP a bilgi vereceklerine dair söz verdiler.
Kendilerine de zaten bu yakışırdı.Çünkü; denetim her 2 tarafı da korumak işidir.
Tarih: 07 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Y Ü Z L E Ş M E – 1
Haftalık olarak yayınlanan ANCYRA gazetesinin 72. sayısının ilk sayfasında yer alan "Zengin semtinde fakir okulu" konulu haber çalışması ile ilgili detayları sizlerle paylaşmak isterim.
ÇAP bülteni editörü Sayın Engin Uç güncel köşesinde "Çayyolu Ankara nın Amerika sıdır." ifadeleri ile aslında Amerikan rüyasını vurguladığını tahmin edebiliyoruz.Ancak konu Amerika olunca doğrusu onun HAARLEM inin olduğunu da unutmamalıyız.Modern konfor anlayışına göre inşa edilmiş uydu bir kentte yaşamayı; bir taraftan " Çayyolu Ankara nın avrupa yakasıdır." ya da " Çayyolu Ankara nın Amerika sıdır." vurguları ile açıklarken diğer taraftan 22 dernekle ÇAP dahil hepimiz haberdeki bir sokak ötedeki kendi Haarlem imizi hipermetrop gözlerle seyretmemiz oldukça çelişmeli bir vaka değil midir?
Haberde anılan okulun başarılı ve zeki köy çocukları kendilerine yol olarak gösterilen çıkmaz sokaklara düşünce hepimiz geriye dönerek "Biz nerede yanlış yaptık?" diyoruz.
H a b e r ;
" Okulların açılmasıyla birlikte insana "Vayyy be" dedirten cinsten çelişkiler de yaşanmaya başladı.İşte bunlardan biri, Başkent in "zenginler semti" olarak bilinen Çayyolu ndaki Mehmet Ulucan İlköğretim Okulu.Bu okulda yalnız Çayyolu ndaki kapıcı ve hizmetlilerin çocuklarıyla çevre köylerde yaşayan köylülerin çocukları okuyor.Okula bu yıl sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı." diye başlayan,
" Çayyolu Köyü Hacı İbrahim Aydın İlköğretim Okulu nun fiziksel durumunun yetersizlikleri yanında kütüphane, laboratuvar, spor alanı, tekstil makinesi, fotokopi makinesi, projeksiyon cihazları, iç ve dış boyası v.b." eksikliklerin anlatımıyla devam ediyor.
Ve de,
"İçler acısı olan okul, buna karşın bu yılki sınavlarda büyük bir başarı göstererek mezun olan 14 öğrencisinin 6 sını en iyi okullara yerleştirmeyi başardı." haberleriyle son buluyor.
ÇAP ın, ÇEDD in ve Sayın Türkan Yezer in katkılarıyla okula yardım kampanyası başlatılmış olduğunu ve bir adet bilgisayar hediye edildiğini Çayyolu sitesinden öğreniyoruz.Ama bu şikayetlerin hepsinin kapatılması gerekmektedir.
ÇÜNKÜ;
ÇAP BÜLTENİNİN EYLÜL SAYISINDA YAYINLANARAK İLAN EDİLEN YAPILANMA MODELİNDE ÇAP IN AMAÇLARI AŞAĞIDAKİ MADDELERDEN OLUŞMAKTADIR.
1- ÇAYYOLU NDA ÇAĞDAŞ, İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM BİÇİMİNİ VE ANLAYIŞINI OLUŞTURMAK.
2- ANKARA YA KALİTELİ, ÖRGÜTLÜ BİR TOPLUM ÖRNEĞİ OLUŞTURMAK.
3- ÇAYYOLU NUN İLÇE OLMASINI SAĞLAMAK.
4- HEMŞEHRİLİK BİLİNCİNİN OTURTULMASI AMACIYLA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERDE BULUNMAKTIR.
Sonuç olarak;
Paylaşmasını beklemek için paylaşmasını bilmek gerekir.Eğer 22 dernekli ÇAP yerine mesela Deniz Feneri olarak anılan tek bir dernek tarafından bu şikayetler kapatılır ve pişti yapılırsa bunun cevap analizlerini birbirimize nasıl verebiliriz?
Lütfen Çayyolu efsanemizi duyarlılıkla koruyalım!
Tarih: 06 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Y Ü Z L E Ş M E - 2
Bölgemizden dağıtımı yapılan V i z y o n dergisi eylül sayısında kapaktan verdiği haberde Yöre halkının ciddi anlamda harekete geçmesinin gerektiği mesajını veriyor.
ÇAP tarafındansa; bülteninin eylül sayısında "Çayyolu ilçe olmalı" konulu ÇAP raporlarında bir ilerleme olmadığı ve geleceği gerçekleştirmek için İKNA ETMENİN BÜTÜN İLKELERİNİN KULLANILDIĞI haberleri okuyucularına duyuruluyor.
A M A ;
Bültenin güncel köşesinde Sayın Editör Engin Uç Bey merhum Barış Manço nun Yaz Dostum adlı parçasında olduğu gibi, bilinen olayları ancak not defterinde kenara not edebildiğini, oysa Sarı Çizmeli Ağaların bu hesapları ödemesi gerekirken niçin ödemediğini açıklayamıyor.
YANİ; ÇAP YÖNETİM KURULU ÇAYYOLU NA İSTEKLERİMİZİ SAVUNMAYA HAZIR MISINIZ DİYEMİYOR!
N İ Ç İ N ?
Aslında bunun en güzel cevabını 11 Eylül 2006 tarihinde Sayın Demet Tekin Hanımefendi nin Çayyolu Halkına hitaplı yazmış olduğu "Çığlıklar" yazısından öğrenebiliriz.Demet Hanım, günler önce ilan edilen TÜDEF in eyleminde bir avuç kalabalığı gördükten sonra bulunduğu doğru tespitleri ile yazısını " İSTERDİM Kİ ÇAYYOLU HALKI BU EYLEMDE BÜYÜK ÇIĞLIK ATSIN!" ifadeleri ile bitiriyor.
Demek ki;
ATILMASI BEKLENEN VE ÇAP A DOPİNG OLACAK ÇIĞLIKLARIN ORTADA OLMADIĞI BÜLTENİN EDİTÖRÜ TARAFINDAN DA GÖRÜLMÜŞ OLMALI Kİ; BÜLTENİN GÜNCEL KÖŞESİNDEN BUGÜNE KADAR ALIŞIK OLMADIĞIMIZ EDİLGEN BİR ÜSLUPLA ÇAYYOLU NUN İLÇE OLMASI İÇİN ANCAK İMZA KAMPANYASI DÜZENLENEBİLECEĞİNİ GEREKİRSE MEYDANLARA İNMEYE HAZIR OLALIM ŞEKLİNDEKİ İFADELERİ İLE ADETA TEKRAR TÜNELİN BAŞINA DÖNDÜĞÜMÜZÜN İŞARETLERİNİ VERİYOR.
Hatta;
Bültende bu nedenledir ki dolaylı olarak satır aralarında "HERKES, HEPİMİZ KIZDIK, AMA BİR TEK KIZDIK, KIZARAK SEYRETTİK" mesajları veriliyor.
ÇAP ta 31/09/2006 tarihinde yapılan basın toplantısına bütün partiler il başkanları düzeyinde temsil edildiği halde AK Partisinin katılmaması ve TBMM Başkan Vekili Sayın İsmail ALPTEKİN Bey in ilçe olma konusunu yapılan görüşmeler esnasında Sayın Melih Gökçek e havale etmesi bölgemizde faaliyetlerini sürdüren güzel sanatlara bundan sonra BEKLEME SANATININ DA ilave edileceğini açıkça göstermektedir.
Siyasetin küçük hesapları arasında sürdürülen diyalog içinde ortaya çıkan inata ve oportünizme karşı biz de bir şey söyleyelim.Toplum kendisine karşı açık konuşmayanları konuyla ilgili olarak diploma almaları için Eskişehir Açıköğretime gönderecektir.
Tarih: 06 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Tekrar merhabalar...Çayyolum.com çalışanlarına yeniden seslenebilmenin mutluluğu içindeyim.Her zamanki gibi küçük bir maruzatım var.Galleria nın bulunduğu caddenin (8.Cadde) Çankaya Belediyesine ait olan bölgedeki ana cadde kaldırımları neden düzensiz hala anlamış değilim!!! Özellikle de Galleria AVM den Çayyolu girişine kadar olan bölgedeki kaldırımlar özellikle de yağmurlu günlerde tam bir komediye dönüşüyor.Kaldırımdan geçebilmek gerçekten zor oluyor.Bankaların bulunduğu bu bölgede kaldırımların yapılı olması gerektiğini düşünüyorum.Sizlerle de bu düşüncemi paylaşıyorum.Çözüm bulunabileceğini biliyorum.Ayrıca 31.caddedeki dengesiz bir şekilde duran elektrik direğinin kaldırıma taşınmasındaki başarınızdan dolayıda kutluyorum.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KÖYÜNÜN EN GÜZEL ZAMANDA İLÇE OLMASI DİLEKLERİMLE...
Tarih: 05 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
çayyolun tarihçesini arıorum ödev var ama bulamıorum çok ACİL!!!!!!!!!
Tarih: 04 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bırakın arkadaşlar saltoğlunu.Ben bu adamı seviyor ve hayranlık duyuyorum.Cumhuriyet tarihinde 25 sene belediyede meclis üyeliği ve başkanlığı yapan bir kişi daha varmı acaba?...
Olsun onun ismi olsun.başkasının ismi olsun ne çıkar bundan.Nasıl olsa herkes oturduğu sokağa, caddeye verilen isimleri ait şahıslartı tanıyorlarmı acep.:)
Yanlız sayın beyefendi Saltoğlu , Yaşamkent in sorunlarına (otobüs, temizlik, park) derhal çözüm bulunacak demişti....Ama günler geçiyor ve hiçbiri yapılmadı ve de ben yaşlanıyorum bu arada...........
Tarih: 03 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sn.Ahmet DOĞRU bey e katılıyorum.
Yaşanmış olayların sadece yaşayanları etkilediği gerçeğiyle toplum olarak bu tür olaylara her zaman duyarsız kalırız her nedense.
Bana ne yahu...deriz, hep..... amaaaaaaaa taaa ki başımıza gelene dek.
Bu nedenle Ahmet bey in yazdıklarını herkes dikkate alsın.
Semt olarak Yenimahalle yada çankaya ya bağlı olunması bu tür ihanet, gaflet ve delalet içerisinde bulunan esnafı tetiklemektedir.
Söz konusu belediye ekipleri tarafından gerekli sağlık kontrollarının zamanında yapılması ve küşat/ruhsat verme aşamasında işyerinin yapılan işin cinsine uygunluğunun kontrol edilmesi GÖREV ALANI İÇERİSİNDE dir.
LÜTFEN GÖREVİNİZİN GEREKLERİNİ DERHAL YAPINIZ.
UNUTMAYIN Kİ SİZLERE VERİLEN OYLAR, SİZLERİN GÖREVİNİZİ YAPACAĞINIZ UMUDUYLA VERİLMİŞTİR.
AMA ANLAŞILAN UMUT, UMUTSUZLUĞA DOĞRU YOL ALMIŞ.
HEMDE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR ŞEKİLDE.....
Hani anlatabildim mi acaba??????
-
sn Vedat Selçuk beyin Muhtar Şerafettin beyin yaptıklarında dair yazıyı okudum. Şok oldum.
Herşeyden önce hitap edilen kişi şurada 1 sene sonra OY İSTENECEK KİŞİ. değilmi.
Durumu İçişleri bakanlığına bildiriniz derhal.
Bu arada Yaşamken Mahallesi Ayla Hanım a çok teşekkür ederiz.Sağolsun, var olsun.Mahalle için yaptıklarının yanısıra böyle belge işinde bırakın mesai saatlerini telefon açtığınızda sizin için gecede olsa gelip evrakınızı veriyor.
İşte GÖREV Anlayışı, İşte ÜSTÜN çalışma Gayret ve Çabası.
Yaşamkent Mahallesi AYLA Hanım a duyarlılığı ve görev anlayışı vede bizlere yardımcı olması nedeniyle çok çok çok teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
Yaşamkent ve 50 cadde adına...
-
Merhaba Dostlar,
Geçenlerde ailece yemek yediğimiz ARCADIUM BAY PIDE/KÖFTE de zehirlendik. 3 gün boyunca tedavi gördük. Bu tip kalitesiz, pislik restoranların teşhir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siz siz olun ARCADIUM BAY PIDE KÖFTE de yemek yemeyin, çoluğunuz çocuğunuz zehirlenip yataklara düşmesin.
Tarih: 02 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: AhmetDoğru Beğenme: 0
-
Saltoğlu Bulvarı adından nefret ediyorum..Adam kendi adını belediyede çalışıyor diye bulvara veriyor, utanç verici, ne kadar küçük ne kadar ucuz bir davranış..Ankara bu kadar kalitesi düşük bir kent değil.. Bu adın kullanılmamasını öneriyorum, Angora Bulvarı olarak kullanalım lütfen..Herşeye boynumuz bükük evet demeyelim, biraz direnelim yoksa bütün değerlerimiz eroze olacak..
Tarih: 02 Ekim 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0