Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Çayyolu nun ilçe olması konusundaki tartışmalara açıklık getirmesi bakımından şu küçük örneği hatırlatmak isterim. Belki bilen,görenlerimiz ya da oralı olanlarımız vardır. Bozkurt ve Abana Kastamonu ilene bağlı iki küçük ve şirin ilçelerdir. Bu ilçelerin konumuzla ilgisi bakımından en tipik özelliği aralarındaki mesafedir. Bu iki şirin ilçemizin arası tamı tamına 2,9 km.dir.(inat olsunm diye ölçmeye kalkın Arcadium-Galeria arasındaki mesafenin bile bundan daha fazla olacağını görürsünüz!) Abana denize sıfır, yani kıyı yerleşimi Bozkurt ise Abana nın yaslandığı tepelerden Abana yı kuşbakışı izlemektedir. Peki bu iki ilçenin toplam nüfüsu ne kadar dersiniz? Yedi bilemediniz en fazla sekiz bin kadar.(hadi benden de biraz torpil  taş çatladı 10.000 kişi) işte bu kadarcık yurttaşın  yaşadığı bu küçücük iki iç-içe geçmiş ilçenin idari bakımdan ilçe olma maliyeti, bir başka deyişle biz yurttaşların  ilçe idaresi kurulması için katlanmakta olduğu idari külfet yani maliyet bu kadarcık bir alan
    Tarih: 04 Kasım 2006 00:00 Ekleyen:
  • için bile 2 kat olarak yapılmaktadır. Halbuki Çayyolu bügün bir ortalama kent nüfusunu barındırmakta ve bu nüfüs her geçen gün de artarak devam etmktedir. Buna rağmen bizi yönetenler Çayyolu nun ilçe olmasına onay vermeye yanaşmamaktadırlar. Üstelik ilçe olmak için yalnızca nüfus değil aynı zamanda Yenimahalle ilçe merkezine olan mesafede önemlidir. Ancak Çayyolu nun  ilçe yapılmamasındaki nedenler başkadır. Onu da bir ara yazacağım.
  • sn. ali bayrı
    Çayyolu nun ilçe olması belediye başkanlarının inisiyatifinde değildir. Bu yüzden kimseden icazet almamıza da gerek yoktur. Onlar ne derse desin Çayyolu ilçe olacak.
    Ama iktidar partiside onların elinde olduğu için biraz geçikebilir.
  • Sayın Engin Uç Bey,  Ahmet Duyar a verilebilecek en iyi cevabı vermişsiniz sizi tebrik ediyorum. Dediğinizi gibi iş yapıyormuş gibi gösterip eskiyi de bozuyor bu yenimahalle belediyesi.  Osmanağa konaklarının yanındaki o inşaat temeli kılıklı parkı yaptı, ümitköyün tüm estetiğini bozdu. Onun yerine ağaç dikip yeşillik yapmak varken hem de ! Ama ben bu kendini bilmezleri bir gün alt edip ilçe olacağımıza inanıyorum. Tabii bunun için tüm halkımızın desteği gerekir.
  • TEŞEKKÜR......
    Çayyolu İlçe Jandarma Bölük komutanlığında görevli, Başta Bölük Komutanı olmak üzere tüm porseneli canı gönülden kutluyorum.
    Kıt kaynaklar içerisinde de olsa gece devriyeleriyle hele hele 50. cadde ve civarındaki kontrollarıyla art niyetleri kişilere buranın sahipsiz olmadığını gösterdikleri için.
    Sağolun varolun.Vatan sizlere minnettardır.
    Tarih: 03 Kasım 2006 00:00 Ekleyen:
  • YETKİLİLERE....
    yaklaşık 6 aydır yaşamkent mah.50 cadde üzerinde oturyorum.B.Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeden sonra caddemiz trafiğe açıldı.
    ancak bir sorun var.nedense burada trafik uygulaması ingiltere ve kıbrıstaki gibi ters şeritten işliyor.
    araç sahipleri her nedense 30-200.000 ytl lik araçlara binmesine biniyorlar ama benzinden tasarruf yapacağım diye UTANMADAN ve KURALLARI HİÇE SAYARAK cadde üzerindeki şeritleri ters yönde kullanıyorlar.
    Her an bir kaza olması muhtemel.
    KAZA olduktan sonramı tedbir alacaksınız.
    Sizlere tavsiyem yolun arasında bulunan tüm kavşak geçişlerini trafiğe kapatın. Belki benim gibi kurallara uyan kişiler için tepki konusu olacak ama olabilecek can ve mal zararına karşı HADDİNİ BİLMEYEN sürücüler için çok iyi bir iş olacaktır.
    Tarih: 03 Kasım 2006 00:00 Ekleyen:
  • Bekir Coşkun isminin bir caddeye/sokağa verilmesi çok iyi bir fikir ve  bir onurdur..Kendisi tam bir doğa dostu ve yazılarını zevkle okuyoruz, bence harika bir insan..Belediye yetkililerinin tekelinde olmamalı isim vermek-düşünün adam bulvara kendi adını veriyor: saltoğlu bulvarı..hiçbir zaman sevmeyeceğim bu ismi-Ankara nın ambleminin sevemediğim gibi..İnanıyorum bir gün tekrar Hitit amblemine kavuşacak zaten..
    Tarih: 02 Kasım 2006 00:00 Ekleyen:
  • Aydoruk sitesini haritada göremedim. Nereye düşüyor?  Bilen var sa , yardımcı olabilir mi? Teşekkürler ederim.
    Tarih: 01 Kasım 2006 00:00 Ekleyen:

• Çayyolunun ilçe olmasına gerek yok diye basında çıkan haberi okuduğumda hayretler içerisinde kaldım.
    Düşünüyorumda seçimden bu yana Çayyolunda, Belediye olarak ne yapıldı? (Haksızlık yapmamak gerek yorum yaparken de). Birkaç önemsiz makyaj işleri.
    Altyapı, Park Bahçe, Temizlik, Asfalt, bu temel konular ne oldu. Müracaatlarımızda her zaman  B.Belediyesine pas atılmadı mı?
  • ve düşünüyorum da hala yapılan hele hele 50 cadde civarında (burada daha önce yazılan işler) dışında hiç bir şey göremiyorum.
    Ama gördüğüm tek şey var.o da seçimlerde bunlar sizlere geri dönecek.
    Birde Çayyolunda sadece Engin UÇ diye birisi yok. Engin Beyin çayyolu için verdiği mücadeleyi hiç kimse küçüseyemez. Milletvekili adayı olacakmış. Olsun kardeşim.neden olmasın ki.Tuttuğunu koparan bir kişi.Peşine düştüğü yapılmayan işler yüzünden mi olmasın deniliyor.Bırakın bu laf salatasını.Engin Bey bu işleri bıraksada binlerce Engin UÇ lar var ÇAYYOLUnda. Bunun da yabana atılmaması gerekir diye düşünüyorum.
    Öncelikle sorumluk sınırları içerisinde yapılması gerekenler mutlak surette yapılmalıdır.Yapılıyor-ediliyor-tamam demekle olmuyor maalesef.Artık eskisi gibi değil.Vatandaş bilinçli.Parayı kolay kazanmıyor.Alnının akıyla kazandığı paranın karşılığında verdiği verginin nereye harcandığını takip ediyor.
    İyisimi siz görevinizi yapın.Gerisi zaten Mecliste alınacak karar ile gerçekleşecek
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!