Bir kez daha daha sormustum ama herhalde kimsenin bilgisi yok, Uludağ kebap ın karşısında yapılan alışveriş merkezinin içeriğini bilen var mı acaba
Tarih: 17 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
ümitköy-sincan arası akşamları otobus istiyoruz.ulaşım çok zor oluyor 2 saate yakın köprüde beklediğimiz zaman oluyor tabi karşıya geçebilirsek istedikleri yere 2 günde köprü dikiyorlar ma ümitköy köprüsü aylardır aynı can pazarı walla
Tarih: 17 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
öncelikle merhaba Opetin oradaki duraktan otobuse biniyorum otobusler asla saatinde gelmiyor 1 saat beklediğim zamanlar oldu şöföre sorduğumda verilen cvp ümitköyün günlük 15 otobus hakkı var bunların 3-4 tanesi günlük başka göreve gidiyor 2-3 tanesi bozuluyor bu yuzden yeterli otobus yok cevabı geldi.
çayyolnda neden bir türkü evi yok akşamları eşimle gidebileceğim yer sayısı hiç yok denecek kadar az ne cafe neden başka bişey var sadece pastane o da şimdi kış olduğu için olmuyor.saat 22 de alışveriş merkezxleri de kapandığı için hayat duruyor bana göre
lütfen bana bu konuda cvp verin
Tarih: 17 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAYYOLU ( BİLİMKENT )
Çayyolu, kurulacak ilçenin adının; Atatürk e, Cumhuriyet e, Ankara ya, Bölgeye, Bölgenin insan iklimine en çok yakışan sözcük olarak BİLİMKENT olmasını önerir.
1. Çayyolu Kurultayının oy birliği ile benimsediği yukarıdaki irade ve beyanı, Ankara halkına, geleceğin bilim kentine, tüm ilgili kurum ve kuruluş sorumlularına yerel ve genel yönetimlerin sayın yetkililerine saygıyla duyurulur.
( 21 Mayıs 2006
Birinci Çayyolu Kurultayı sonuç bildirgesinden )
BİRİNCİ ÇAYYOLU KURULTAYI KATILIMCILARI ADINA SONUÇ BİLDİRGESİ KOMİSYON ÜYELERİ
Nuran KEPENEK
İlhan TEZEL
Köksal BİLİCİ
ÇAP Bülteni herkese ulaşamadığı için anılan konuyu bir kez daha bilgilerinize sunuyorum.
Tarih: 16 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
çayyolu elbet birgün ilçe, hatta il bile olabilir.. dogal bir süreçtir yaşanan.. ancak, bilimkent ismi kulak tırmalıyor, fikrimce.. bilkent kelimesinden mi yola çıkıldı bilinmez.. bilinen o ki, çayyolu na bir üniversite ve bir de hastane gelmediği sürece her şey çok zaman alabilir.. ek olarak şunları hatırlatmak isterim; bilindiği üzere, çayyolu nun altından bir çay geçmekte ya da dere.. şu an ilçe söylemlerini bir tarafa bırakıp tüm binaların sağlam olup olmadığı araştırılmalıdır.. dere yataklarının yerleri belli.. gerekli kontrollerin yeniden yapılması şart.. olası bir deprem çayyolu nu çok hırpalar.. 3 metreden su çıkıyor.. lütfen azmimizi bu yönde sıkça kullanalım.. ilçe olursak da olmasak da önce yapı güvenliklerimizi konuşalım.. istanbul a deprem ulaşmadan.. derin saygılarımla..
Y O R U M . . .
Bir yakıştırmadır yorum, bir konuya kendisinden uzak anılan yakıştırma, konuyla anılan
arasında bağlantı kurmadır. Yorum insanın içinden gelen, olanla yetinmek istemeyen bir eğilimden doğar. İnsanda verilenin dışına çıkma, onda kendi gönlünce nitelikler arama duygusudur. Bunsuz olmaz insan.
* * *
Sayın Ahmet Duyar, günlerdir tartıştığımız konuda ASLINDA NE SÖYLEMEK istedi ?
Bilindiği üzere; ÇAP ın bülteninde yayınlanan yazıda " Eylül 2005 döneminde elimizde çiçekler dosyaları Yenimahalle Belediye Başkanlığına verdik. 9 ay uzun bir zaman. Makul süremiz tamam." açıklamalarından uzun bir süre sonra " En azından Duyar, duyar diye düşünmüştük. Yenimahalleden – TIK YOK –" duyurularına Sabah gazetesi Ankara protokol kürsüden dökülen inciler geldi.
Sayın Ahmet Duyar ın açıklamalarında görüldüğü üzere önce kendisi protokol kürsüsüne çıkıyor ve ÇAP ın, ÇABA nın liderine açıkça sataşıyor. Sonra protokol kürsüsünün etkisinde kalarak arşivlerde kalan siyasi sıralama bilgileri verip devamında Çayyolulu ları hayrete düşüren tespitlerinin arkasından duymayanlara duysunlar diye son BOMBASINI patlatıyor.
Cümlelerini;
" ÇAYYOLU NA 1100 HEKTARLIK BİR ALANI İMARA AÇIYORUZ. YANİ
BATIKENT KADAR BİR ALANI ÖNÜMÜZDEKİ YIL KONUT ALANI YAPIYORUZ." sözleriyle bitiriyor.
Sözcükler önemlidir ve Sayın Ahmet Duyar da bir politikacıdır. Politika pazarı oportunizmle birlikte kapalı ilişkilerden kurulduğu bilinmektedir. Bu nedenle kendisinin protokol kürsüdeki son cümlesini eğer empati yaparak ele alırsak;
Yenimahalle Belediyesi için Çayyolu başlangıçtan itibaren bir kambur iken, şimdi aynı
bütçeyle ÇAYYOLU na Batıkent kadar bir kambur yüklüyoruz demek, ciddiye alınmayacak
komik bir durum olacağından Sayın Başkan ASLINDA ŞUNU MU DEMEK İSTİYOR ? Aslında diplomatlar gibi söylemeden başka şeyleri mi söylemek istiyor ? Yani, bugünden başınızın çaresine bakın benden bu kadar demek mi istiyor ? Kendisi de Ankara nın batıya doğru aktığını herkes gibi gördüğü için dolaylı olarak Türkiye deki politika kazanında Çayyolu ilçe olmalı gerçeğini benden itiraf etmemi beklemeyin, aksi durumda politik yaşamımı bitirirler demek mi istiyor acaba ?!!!
Yenimahalle Belediye Başkanının Sabah Gazetesinde yayınlanan gerçekleri yansıtmayan demeçleri üzerine yığınla teori üretebiliriz, yorum yapabiliriz. Ancak amacımız Çayyolu için doğruyu aramak doğruyu bulmaktır.
Önce Yenimahalle den Sincan koptu, sonra Kazan daha sonra Etimesgut şimdi sıra Çayyolu nda.
Tarih: 15 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
KALE ARKASINDA GOL ARAMAK
" Çayyolu nun ilçe olmasına gerek yok " açıklamalarıyla KARŞIYAKA dan ortaya konulan ünlü polemikte biz Çayyolulu lar pusulamızı nefret duygularıyla Sayın Ahmet Duyar a çevirirsek AKAN ZAMANI VE ENERJİMİZİ BOŞA HARCAMIŞ OLURUZ.
Çünkü;
Öncelikle bilmemiz gereken Çayyolu ilçe olmalı konusunda başlangıçtan itibaren 1. muhatap Ankara milletvekilleri ve sayın hükümettir.
Hatırlanacağı üzere;
Mart ayında düzenlenen Çayyolu ilçe olmalı konulu yemekli toplantıda konu tartışılmış ve Ankara milletvekillerinin bir komisyon halinde bir hafta içinde ( nisan ayının ilk haftası ) Sayın Başbakan dan randevu alacaklarına dair ÇAP a ve Sayın Engin Uç a söz vermişlerdi. Sözler senet olarak kabul edildi ve ÇAP ın bülteninde yayınlandı. Yenimahalle den tık yok mesajlarına tıs diye cevaplar geldi. Ancak esastan muhataplarımızdan 8 ay geçmesine rağmen gık yok galiba. Sayın vekillerimiz Çayyolu na karşı bu sözleri kime güvenerek verdiler ? Yoksa sahiden Lagos ta şarap servisi sınırsız mıydı ?
Tarih: 15 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAYYOLU ( BİLİMKENT )
NASIL İLÇE OLACAK KONULU
KANUNUN DOĞUM RAPORU
1- Kanun teklifi: Bakanlar Kurulu ( hükümet ) verir.
2- Kanun tasarısı: Milletvekilleri verir. ( Bireyseldir. )
3- Kanun teklifi 14 256. sırada ise TBMM iç tüzüğünün 37. maddesine göre doğrudan gündeme alınma önergesi verilir.
4- Meclis Başkanlığına gönderilir, gerekçeler değerlendirilir.
5- İlgili komisyona gönderilir. Komisyon rapor yayınlar.
6- Genel Kurula ( meclis ) gelir.
7- Öncelik durumuna göre gündeme alınıp genel kurulda oylanır.
8- "Evet" çıkarsa Cumhurbaşkanına gider.
9- Cumhurbaşkanı " Evet " derse kanun olur Resmi Gazetede yayınlanır.
10- Cumhurbaşkanı veto ederse TBMM ne geri döner.
11- Gerekçeleri gösterilmek şartıyla Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve vatandaş kısmen iptal veya iptal davası açabilir.
Hiçbiri olmazsa Ankara nın Amerika sı Çayyolu na sosyal demokratları tasfiye eden Amerikalı ve Birleşmiş Milletler yetkilisi olan bir Türk ün Sayın Başbakan a telefon etmesi sağlanır.
Tarih: 15 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Bence cayyolu ilçe olursa asla "bilimkent" adı verilmesin. "çayyolu" çok çok çok çok daha güzel ve şirin bir isim.
Tarih: 15 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
syın müftüoğlu ben yıldız teknik üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisiyim. okuldaki proje ödevim sağlıklı yasam. sağlıklı yasam hakkındaki görüşlerinize ihtiyacım war çünkü proje konumda sizin bilgilerinizi anlatacağım dedim.sağlık spor beslen me hakkında bi kac görüşünüzü yazarsanız cok sewinirim benim için çok önemli lütfen cewaplarınızı bekliyorum siz bana e-mail atarsanız muhtemelen ödewimden 100 alacağım teşekkürler
Tarih: 15 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0