-
EĞRİSİ İLE DOĞRUSU İLE BİR FENOMEN
Üstadımız Çetin Altan ın sütınlarında Melih Gökçek e ve Keçiören i için övgüler yağdırdığı yıllarda benim de oturduğum Bayrak Sokağın ilk kaldırımları döşenirken Sn. Gökçek in refüjlerdeki fugalar için taşeronla yaptığı uzun tartışmaya tanık olduğumda neredeyse küçük dilimi yutacaktım. 80 li yılların başında dışarıdan gelipte Keçiören de gerçekleşen değişim ve dönüşümden etkilenmemek mümkün müydü? Sonra merhum Özal ın gafları yüzünden % 100 kazanması öngörülen belediye seçimini Keçiören de kaybetti. Melih Bey detaycı bir adam. Merhum Özal la ters düştüğü günlerde ortada kaldığında kendisinin protez tavrından korkan merkez partiler ona kapılarını açmış olsalardı geriye dönüp baktığımızda kimse KEŞKE demezdi. Açmadılar, o da siyaseti Türkiye şartlarında nerede bulduysa orada yaptı. Olaylara objektif vicdanla baktığımızda zamanında kendisini MHP li diye içlerine almayanlar daha sonra MHP ile kardeş oldular. Bendeniz Çayyolu Bülteni ziyaretçi defteri ziyaretçilerinden biri olarak Sn. Bekir Coşkun dan, Sn. Emin Çölaşan dan asla vazgeçmem ama koyduğum şerhler saklı kalmak üzere Sn. Melih Gökçek i görmemezlikten gelemem.
Sonuç olarak;
Eğer defterdeki Çayyolulu ların taleplerini Melih Bey in kendisine minik kuşlar fısıldıyorsa kendisinden 3 ricam var.
1- Geçmişte Kızılay da yaya geçitleri için halk oylamasına başvurma gibi demokratik bir nezaket göstermiş olan Sn. Melih Gökçek in ÇAP ın "Çayyolu ilçe olsun" konulu anketini önemli sayarak gereğini yapmasını,
2- Çayyolu ve Angora Evlerine yakışır bir bütçe tahsis etmesini,
3- Basın Klübü nde deniz olmadığını vurguladığı bölgemize benzerleri gibi bir gölet yapmasını hem rica ediyorum hem de istirham ediyorum.
Basın Klübü nde yapılan konuşmalar esnasında Sn. Melih Gökçek in Sn. Deniz Baykal ın konutu ile ilgili bilirkişi raporunun eksik ve yanlış olduğunu, Deniz Bey in konutunda imara aykırı kaçak bir uygulama olmadığını ve Deniz Bey in haklı olduğunu açıkça söylemesi bizlerin politikacılar hakkında özlediğimiz duruşlarıdır.
"BİR VATANDAŞ"
Tarih: 20 Kasım 2006 17:31 Ekleyen: Beğenme: 0
-
GELECEĞİ YÖNETMEK YA DA GELECEĞİ BEKLEMEK
Sn. Melih Gökçek dün gece Haber Türk ün Basın Klübü nde diğer Melih ve arkadaşları ile beraberdi. Açıklamalarından, oğlu Osman ın milletvekili genel seçimlerinde aday olmasına yaşı tutmayacağı için daha ileri zamanda yapılacak olan belediye seçimlerinde Çankaya yı istediğini öğrendik. Buradan Melih Bey in gerçekten geleceği bekleyenlerden değil, geleceği yönetenlerden olduğunu bir kez daha anlıyoruz.
Çünkü; 2004 yılında "Yenimahalle Belediyesi Çayyolu na hizmet götüremiyor, Çayyolu Çankaya ya bağlanmalı" diyerek ileri sürdüğü polemikteki sözlerini Yenimahalle Belediye Başkanı Sn. Ahmet Duyar duyunca ne hikmetse CHP li belediye meclis üyelerini de yanına alarak "Çayyolu nun Çankaya ya bağlanmasını istemiyoruz, hoş karşılamıyoruz" şeklinde karşı tarafa sitemlerde bulunmuştu.
Neyse ki ÇABA nın lideri Sn. Engin Uç un adı ve soyadı gibi engin ve uçsuz öngörüsü ile Çankaya Belediyesi Başkanının makam minibüsünde yapılan görüşmeler sonucunda Engin Bey Ankara kamuoyuna hitaplı yaptığı "Çayyolu ne Çankaya nın ne de Yenimahalle nin koltuklarının altına sığmayacak kadar büyük bir yerleşim merkezidir, Çayyolu ilçe olmalıdır" açıklamalarından sonra polemik geri çekilmişti.
Oysa, şimdi Sn. M. Gökçek in Çayyolu nun 2004 yılında niçin Çankaya ya bağlanmasını teklif ettiğinin ipuçlarını 2007 ye girerken yine yukarıdaki kendi açıklamalarından öğreniyoruz.
İnternetin "hayvanlar aleminden" bilgelik derslerinden bir öykü:
FARELERİN TOPLANTISI
Bir gün fareler bir araya gelirler ve başlarına musallat olan bir kediden kurtulma planları yaparlar. Pek çok fikir öne sürülür. Hiçbiri kabul görmez. En sonunda genç bir fare kedinin boynuna bir çan asmayı önerir. Böylece kedi kendilerine yaklaşırken farkına varacak ve kaçabileceklerdir. Bu öneri fareler tarafından alkışlarla onaylanır.
Bu arada bir köşede sessizce onları dinlemekte olan yaşlı bir fare ayağa kalkar ve bu önerinin çok zekice olduğunu, başarılı olacağından hiç kuşkusu olmadığını belirtir.
"Fakat" der, "kafamı bir soru kurcalıyor. Aramızdan kim kedinin boynuna çanı asacak?"
Dersimiz: İyi bir plan yapmak ayrı, o planı gerçekleştirmek ayrıdır!
Dileğim, Sevgili Osman ın Çankaya gibi düşeceği bir yüksekliğe çıkmaması için ailece ikna edilip siyasete daha mütevazi bir yerden başlamasıdır.
"BİR VATANDAŞ"
Tarih: 20 Kasım 2006 16:51 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Tuncay Türk kardeşim,
Uzun zamandır yazmıyorsunuz. Merak ettim inşallah sağlığınızda bir problem yoktur. Eğer varsa size açil şifalar diliyorum; yoksa yazmanızı rica ediyorum. Sadece bana arka çıktığınız için değil Ata Ormanına karşı gösterdiğiniz duyarlılıktan ve Çayyolu nun dertleri ile yakından ilgilendiğiniz için.
Her ne kadar birbirimizi tanımasakta yazılarınızı özlettiniz.
Tarih: 19 Kasım 2006 00:42 Ekleyen: Beğenme: 0
-
"BİR VATANDAŞ" PARADOKSU
"Bütün vatandaşlar yalancıdır ve ben bir vatandaşım" haliyle bir paradoks değil, sadece yanlış bir önermedir. Ukalalık yapmak gibi olmaz zaten ama cümlenin tersi "Hiçbir vatandaş yalancı değildir" değil, "Bütün vatandaşlar yalancı değildir"dir. Yani bazıları yalancı olabilir ve bazıları olmayabilir. Dolayısı ile bu önermenin tersi doğrudur ve sözü söyleyen vatandaş da yalancıdır. Paradoks falan yok ortada takmayın kafanıza.
Çayyolu Bülteni Ziyaretçi Defteri köşelerinde maskeli balo meraklılarının "Çayyolu nun ilçe olmasına gerek yok" polemiklerine düşmek yersizdir.
Sayın Faruk Elmasoğlu ve Sayın Tuncay Türk "Çayyolu ilçe olmamalı" görüşünde olan bir vatandaşın gözlerinde katarakt olabileceğini düşündüğümden sizlerden ricam kendisini alıp belediyenin göz muayenesine götürmenizdir !
Tarih: 18 Kasım 2006 18:17 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Reklamlar 2
Yenimahalle Belediyesi Arcadium Alışveriş Merkezi nin Bahçemiz, Ömürlü yönündeki reklamlar direğine iadeli taahhütlü yeni bir manzara koymuş. Protokol kürsüdeki ünlü polemikte Belediyece Çayyolu için yapılanların bölge insanı tarafından görülemediği kanaati ve görüşüne varılarak Çayyolulu ların yakın, uzak ve gölgeli (astigmat) görme kusurlarının tespit edilmesi ve böylece takdir duygularının ortaya çıkarılması gayesi ile aralık ayında kendileri tarafından muayene olmaya davet ediyorlar.
Arcadium un Duyarlı Sayın Yöneticileri daha önce de çarşılarında Kudret Göz Hastanesini tanıtmışlardı.
Yıllarca retinaları ile uğraşan biri olarak emekleri geçenlere konu için teşekkür ederim. Siz de gözlerinizi çöpe atmayın, yedeği yok.
Tarih: 18 Kasım 2006 17:53 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Duyar ın Çayyolulu lar Duysun diye duyurulan, Yenimahalle Belediyesinin Çayyolu nda bulunan direklerindeki Duylara takılan Duyurusu REKLAMLAR.
Sayın Faruk Elmasoğlu, Sayın Tuncay Türk ve bendeniz sağolsun şu bizim Yenimahalle Belediyesi yüzünden manyetik kirlilik alana düşüp telefon ve bilgisayardan radyasyon almadığımız gün yok gibi. Geçtiğimiz perşembe günü Türk Telekom a giderken tesadüfen izlediğim bir merasim törenini sizlere yansıtmaya çalışacağım. Biltıp ın karşısında Yenimahalle Belediyesine ait beyaz bir Dodge park etmiş duruyordu. Amir ve üç görevli Yenimahalle Belediyesine ait direğe bir bez pankartı (YENİMAHALLELİ GENÇLER AVRUPAYA) milimetrik-simetrik hesaplarla, okşaya koklaya astılar. Tören yaklaşık 20 dakika kadar sürdükten sonra tören alayı başka bir direğe gitmek üzere ayrıldı.
Belediye, Çayyolulu ların tören alanı olan Atapark taki resmi bayram kutlamalarında bayrağımızı göndere çekmeme nezaketsizliğinde bulunurken diğer taraftan AB denilen tenis klübüne tenis oynamaya mı yoksa bulaşık yıkamaya mı götüreceği açıkça bilinmeyen Yenimahalleli gençlerin davet duyurusunun göndere çekme işini 1 araç, telsizler, 1 amir ve 3 görevli ile gerçekleştiriyordu. Güler misiniz, ağlar mısınız ? Takdir sizin.
Tarih: 18 Kasım 2006 17:34 Ekleyen: Beğenme: 0
-
BİLGİNİN BİTTİĞİ YERDE İNANÇ BAŞLAR
Önce doğruyu bilmek gerekir. Doğru bilinirse yanlış da bilinir. Ama önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz.
Sayın Faruk Elmasoğlu nun deprem ve zemin statiği konularındaki değerli bilgilerine ilave etmek istediklerim:
Bölgemizdeki Temsa, Ladin, Rüyam, Oyak 10 Sitelerinin arkasından da bir derenin geçtiği bahçe sulama gayesi ile açılan kuyu suyu sondajlarından anlaşılmıştır. Bu konuda Ladin Sitesinde yöneticilik yapan Devlet Su İşlerinde görevli mühendis İsmail Bey in ve sondaj firmasının bilgilerini sunuyorum.
Ladin Sitesi 96 metreye kadar kaya, ancak 155 metre civarında su bulunabildi.
Güzeltan Sitesi 126 metrede yeterli su bulabildi.
Büyükşehir Belediyesinin parkları sulamak amacıyla açtığı kuyular 120 – 200 metre arasındadır.
Çayyolu, Temelli, Yenimahalle 4. derece ( riski en düşük ) deprem bölgesindedir.
Not: Ziyaretçi Defterinin 26 / 08 / 2006 tarihli sayfasında konu ile ilgili detaylı bilgi bulunmaktadır.
Unutmamalıyız ki; Sabancı ların otomobil fabrikası tam fayın üstünde olmasına rağmen 99 depremini küçük hasarlarla atlatmıştı.
Tarih: 18 Kasım 2006 16:58 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ben çayyolu türkkonutta oturmaktayım ve ulaşım sıkıntısından müzdaribim neden mi çünkü türkkonut otobüsleri ümütköy ile bir gelmekte hatta buna oyak 4 te dahil olmaktadır. bu nedenle kızılay veya türkkonuttan orobüse bindiğim zaman saatlerce ümütköyü dolaşmaya maruz kalıyoruz bu sorunun en kısa zamanda bir çozüme ulaşmasını istiyoruz çünkü ankaranin en gözde yerleşim yerlerinden olan çayyoluna saatlece yol katederek gelmek hiç yakışmıyor iyi çalışmalar...
Tarih: 18 Kasım 2006 12:01 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sn. Ali Hakan Düz
Yazdıklarınızda haklısınız. Bu tip sulak yerlerde toprağın daha gevşek bir yapıya sahip olduğu bilinen bir gerçek. Bu yüzden elbette tedbirli olmalıyız.
Çayyolu ndaki çay Ankaralılar caddesinin arka tarafından geçmekte (Kışlalı parkı ve Temsa sitesinin arkası) bir kolu buraya Alacaatlı tarafından Metiş sitesi önünden gelmektedir. (villaları ile karıştırmayın) ve Zırhlı birlikler lokali tarafından çıkış yapmaktadır.
Ama senenin 365 günü de deprem korkusu ile yaşayamayız. Sizi ve diğer semt sakinlerimizi rahatlatmak için söylüyorum; Ben yıllardır Kavaklıdere de Karum un karşısında 8, 8, 9 katlı 3 blok 150 dairelik bir sitede yaşadım, benim bulunduğum blok un altından Seğmenler Parkından gelen bir dere geciyordu ve Polonya sefaretinden çıkış yapıyordu. Gene İnce su deresi sıhhıyede şimdi otbüslerimizin üzerinden geçtiği köprü yakınından ve radyo evinin karşısından geçmektedir. Beşevler de eski Gülhane nin arkasından gelen bir çay vardır. Şimdi kanal içine alınarak üzr
Tarih: 17 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
üzeri asfaltlanmış ve cadde durumuna gelmiştir. Eğer sizde eski Ankara lı iseniz bunları zaten bilirsiniz. Bütün bunları yazmamdaki gaye burası yeni bir yerleşim birimi olduğu için orta siddetteki bir depremde ne olacağı endişelerini biraz olsun hafifletmek içindi. onun için diğer derelerden ve bu derelere yakın yerlerden örnekler vermek istedim. Ama sağlam olmayan bir bina deprem olmadanda çöküyor. Bunun örneği de Kızılay dan Cebeci ye doğru giderken ( Ziya Gökalp cad.) yıllar önce bir binanın insaat aşamasında çökmesidir.
Çayyolu halkına saygılarımla.
Tarih: 17 Kasım 2006 00:00 Ekleyen: Beğenme: 0