Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• ÇAP IN AMACI

1- ÇAYYOLU NUN İLÇE OLMASINI SAĞLAMAK.
              2- ÇAYYOLU NDA, ÇAĞDAŞ, İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM BİÇİMİNİ VE ANLAYIŞINI OLUŞTURMAK.
              3- ANKARA YA KALİTELİ, ÖRGÜTLÜ BİR TOPLUM ÖRNEĞİ OLUŞTURMAK.
              4- HEMŞEHRİLİK BİLİNCİNİN OTURTULMASI AMACIYLA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERDE BULUNMAK.
    Tarih: 24 Kasım 2006 02:39 Ekleyen:
  • Cevaplarım;

Dostumuz Sayın Duman ın duyarlı ve dumanlı 2 çift lafını aldım, kabul ettim ve değerlendirdim.
          Cevaplarım:
            1- Dostumuz Çayyolu ile ilgili ve bilgili... Böyle olunca başımızın üstünde yeri var. Muhterem üşenmemiş, zahmet edip "Çayyolu ilçe olsun" konulu teklifler için araştırma yapmış. Araştırmalarında CHP Ankara milletvekili Sayın Yılmaz Ateş in verdiği teklife de işaret edip cümlesini "teklif yapılmıştır" sözleri ile bitirmiş. İkinci paragrafta "Aynı konuda iki defa ya da daha fazla teklifte bulunulduğu zaman kanunun çıkması kolaylaşıyor mu?" diyor. Yani Sayın Duman bence oturun oturduğunuz yerde her gün temcit pilavı gibi Çayyolu ilçe olsun konusunu menüye koymayın mı demek istiyor acaba? Eğer bu şekilde düşünüyorsa, öncelikle bilmesi gereken ÇAP IN AÇIKLANAN AMAÇLARI dört kalemden oluşan bir fix menüdür. Bunlar değişmez. Değişikliği dinlenemez.
            2- Sayın Duman benim yazdıklarım bilimsel olmuyor da sizin " kişilerin zevkleri tatmin edilmesin" diye ileri sürdüğünüz dayanaksız görüşleriniz mi bilimsel oluyor?
            Şöyle ki;
            Zat-ı aliniz karnınızdan konuşmayıp Nesin Parkı ile ilgili karşı görüşlerinizi bilimsel olarak açıkça ortaya koyabilirdiniz. Bunu yapmamışsınız, yerine yersiz polemikler koymayı tercih etmişsiniz.
            3- Sayın Duman bendenizi tanıyanların gördüğü üzere saç traşımdan kılperest bir adam olmadığım anlaşılmaktadır. Bunun için ithamla suçladığınız ağda işleri ilgi alanımın dışındadır. Kendim sayfaya nasıl yansıyorsam aynen öyleyim. Dileğim olaylara devamlı dumanlı gözlerle bakmak yerine objektif vicdanla bakmanızdır.
            4- En sevgili varlıklarımızdan olan hayvanların bilgelik hikayelerinden niçin bu kadar rahatsız oldunuz? Doğrusu anlayamadım. Anılan öyküden vatandaş için ucuz, basit bir populizmi sonuç olarak çıkarabildiğinizden, size acil şifalar dilemekten başka elimden bir yardım gelmemektedir.

Bendeniz görüldüğü üzere Çayyolu için ÇAP ın dört amacı doğrultusunda değer üretmeye çalıştığım açıkça ortadadır. Başkalarını anlamak önemlidir. Ama kendinizi anlamak daha önemlidir. Her iki taraf için de, siz ne kadar çok bilirseniz bilin, bildikleriniz ancak karşınızdakinin anladığı kadardır.
              Bu forumun gerçek amacının ÇAP ın amaçları doğrultusunda Çayyolu sorunlarının tartışılması, sorunlara çözüm getirilmesi, hatta bu çözümlerin ÇAP ın proje bankasına gönderilmesidir. Bunun için her gün bir gündem bulun, başlığını da siz koyun HODRİ MEYDAN tartışalım. Artık bunları da yapmazsanız hoşunuza gitmeyenleri mause ile zaplayın gitsin lütfen. Size ve sizin gibi dumanlı düşünenlere dumansız günler dilerim.
    S a y g ı y l a.         
    Tarih: 24 Kasım 2006 02:18 Ekleyen:
  • Siteyi yeni keşfettim. Çok güzel düşünülmüş, emeği geçenleri tebrik ederim. Yazılanlar belediyece de kayda değer alınıyorsa bir dileğimi dile getirmek isterim. Yürüyüş yapmayı özediğimiz Ahmet Taner Kışlalı parkı üzerindeki metro inşaatının bir an önce bitirilip parkurumuzun bize yaşlanıp yürüyemez hale gelmeden geri verılmesini dört gözle bekliyorum.
    Tarih: 24 Kasım 2006 00:00 Ekleyen:
  • merhaba,
    çayyolunda 10 yıldır ikamet etmekteyim ama çayyolunu çayyloum platformuyla şimdi daha iyi tanıdığımı anladım başkanınımıza ve emeği geçen herkeze candan teşekkürler çayyolunun daha iyi olacağına inanıyorum...
    Tarih: 23 Kasım 2006 21:07 Ekleyen:
  • Çayyolunun ilçe olmasına ilişkin
    14.02.2006 tarih ve 2/703 esas, 24.03.2006 tarih ve 2/741 esas ile iki kanun teklifi yapılmıştır.

Aynı konuda iki defa yada fazla teklifte bulunulduğu zaman kanunun çıkması kolaylaşıyormu.?

birde sayın çiniciye iki lafım var.Sanıyorum daha öncede bir kaç arkadaş yazmıştı.Yazdıkları bilimsel olmayan, ağdalı kelimelerle bir takım hikayeler yazması hoş bir davranış değil.forumun amacı kişilerin sorunlarının tartışılması ve çözüm yollarının bulunması.Kişilerin zevklerinin tatmin edilmesi hiç değil!!!....
    Heleki vatandaşı fare yerine koyup mizahi bir şekilde göndermede bulunması da çok yanlış.
    Bizler uysal, vatanına yaraşır namuslu, vakur birer vatandaş olabiliriz.Ama asla bir fare OLMAYIZ.
    Yazrken bu konuda hasasiyet göstermeniz gerekmektedir.
    Vatandaş ne zaman kime nasıl cevap vereceğini çok iyi BİLİR. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın!....
    Tarih: 23 Kasım 2006 09:47 Ekleyen:
  • Faruk bey ilginize teşekkürler, iyiyim..iş yoğunluğundan yazamadım bu aralar ama her zaman çayyolu için doğaya saygılı, aydınlık,tertemiz bir yolda yürümeye devam edeceğiz hep birlikte..
    Tarih: 22 Kasım 2006 11:45 Ekleyen:
  • 8. Cadde OYAK-5 karşısındaki Akşar evleri onündeki çim ve kaldırımlar manav dükkanı açılmış gibi sebzenin ve pisliğin her türlüsü var. Akşamdan konulan çöpler kedi ve köpekler tarafından karıştırıldıktan sonra çöp arabaları tarafından alınıyor ama geriye kalanlarla bir manav açılabilir. Belediyenin ilgilenmemesini anlıyorum cünkü görevleri değil !!!. Peki ya o çöpleri oraya koyan site yöneticileri onlar orası ile ilgilenemezlermi?
    Tarih: 21 Kasım 2006 20:46 Ekleyen:
  • Çayyolu turkuaz iş merkezinde kardeşler mini marketin sahibiyim.hürriyet gurubu olan ayhan dağıtımının gazetelerini satmamaktayım.Bunun sebebi eski market sahibinin borcu olduğu için ve benimle hiç bir ilgisi olmadığı için merketimize gazete vermemektedirler.Sabah gurubunda hiç bir problemim olmadığından satmaya devam ediyorum.Hürriyet gurubu-ayhan dağıtım bende eski market sahibinin borcunu kapatmamı istedi,bunun üzerine gazetelerini vereceğini söyledi.Benim dışımda gelişmiş olmasına rağmen mağdur olan benim, bu konu bir türlü çözümlenemiyor.Konumun tarafımızda bu yönde değerlendirerek teminat yatırmak koşuluyla gurubumuzun gazetelerimizinde merketimizde satılmasını için verilmesini dilerim.SAYGILARIMLA...
    Tarih: 21 Kasım 2006 16:01 Ekleyen:
  • NESİN PARKI

Bugüne kadar Yenimahalle Belediyesi Çayyolulu ların talepleri doğrultusunda proje üreten çağdaş bir işleyiş oluşturamamıştır.
          Oysa şehir planlarında MİMARİ bir üst kültürdür. Mimaride her projenin bir felsefesi ve mesajı olmalıdır. Bu yüzden yaratıcı olan otorite de olur. Yöneticiler kent mobilyalarına yükledikleri değerlerle kendi stillerini de yaratırlar.
          Çayyolu nun  beklentileri yüksektir.
          Halbuki, Yenimahalle Belediyesinin bölgeye sıradışı bir form kazandıracağını düşündüğü tek kurgu projesinin Osmanağa Konakları yanındaki çimento parkı olduğu bilinmektedir. Bir tarafta Osmanağa Konakları, diğer tarafta Galleria ya konuk olanlara wow diyeceklerini düşündükleri Bizans su kemerlerinden oluşan bir manzara....
          Ancak, biz Çayyolulu ların bu ada parseldeki doku uyuşmazlığını gerçekten anlamaya vizyonumuz yetmiyor.
          VE SORUYORUZ, BU BETONDAN SU KEMERİNE
          NESİN... NESİN... NESİN...
          Dileğim, bu parkın Nesin parkı olarak anılmasıdır.

Sayın Karayalçın ın Batıkent ine Sevgili Kıraç ı,
          Çayyolu na popçu Deniz Seki, Yalın, Yaşar ı
    düşünen belediyemiz Ümitköy ümüze Nesin Parkı nın açılışını ANGELO NUN 41. 43 LA MİNÖR KONÇERTOSUYLA MI YAPACAKTIR?
    Tarih: 21 Kasım 2006 15:17 Ekleyen:
  • AKP ÇAYYOLU TEMSİLCİLİĞİNE,
                    İADELİ TAAHHÜTLÜ...

Seçimler yavaş yavaş yaklaşıyor. Bunun için AKP Çayyolu temsilciliği eylül ayında faaliyete geçirildi. Bilindiği üzere 3 kasım 2002 milletvekili genel seçimlerinde bölgemizde Ümitköy dahil CHP %61 ile birinci, AKP %7.8 ile ikinci olmuştu.
              Bilinen nedenlerden dolayı bölgemizde özellikle günlerdir tartıştığımız tek konu "Çayyolu ilçe olsun" konusu. En değerli varlıklardan hayvan dostlarımızdan olan kediler dominant özellikleri ile bazen birbirlerini gördüklerinde biri tıslar, diğeri de ayaklarını geriye çekerek kamburunu çıkarıp sıçramaya hazırlanır. Bugün Çayyolu nda gelinen noktada Çayyolu ile Çayyolu nun ilçe olmasını engelleyenler arasındaki durum bundan farksız değildir. Halbuki engeller takılmak için değil, aşılmak içindir. Çayyolu nun ilçe olması konusunu AKP ye bölgemizde oy veren 2804 hemşerimiz de özellikle sahiplenmelidir.
              Eğer AKP için Çayyolu temsilciliği, Çayyolu semt birimi temsilciliği bir sürgün yeri kabul edilmiyorsa Çayyolu temsilciliğindeki görevliler Yenimahalle nin sakıncalı piyadesi Çayyolu nu röntgenlemeyi bırakıp Çayyolu ilçe olsun konusundaki görüşlerini niçin doğru, niçin yanlış şeklinde gerekçeleriyle birlikte açıklamak zorundadırlar.
                Çünkü; kendisini ASABI BOZUK BİR ADAM olarak tarif eden liderin partisinin gençleri bile görüşlerini bildirdi.
    BİR VATANDAŞ
    Tarih: 21 Kasım 2006 14:34 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!