-
ÇAP' IN GÖNDERMİŞ OLDUĞU BAZ İSTASYONU HAKKINDAKİ YAZINI SABAH İŞE ÇIKARKEN APARTMAN KAPISINDA GÖRDÜM VE KİTLELERE İLETİŞİM İÇİN VERDİĞİ ÇABALARI TAKDİR ETTİM AMA ZİYARETÇİ SAYFAMIZIN BİRKAÇ KİŞİ İLE YAVAN KALMASINI ANLAYAMADIM BURADA BİR KAÇ SATIR YAZI YAZAMAYACAK KADAR BİLGİSİZ DEĞİLİZ
LÜTFEN BİLDİKLERİNİZİ BİRİLERİYLE PAYLAŞINIZ.NE ÇIKAR İÇİNİZDE KALMASIN SESİNİZİ BURADAN DUYURUN HER GÜN DEFTERİ OKUYUN YAZMAK İSTEYİPTE YAZAMADIKLARINIZI SÖYLEMEK İSTEYİPTE SÖYLEYEMEDİKLERİNİZİ, SEVGİNİZİ, GÜZELLİKLERİNİZİ PAYLAŞIN Kİ DEĞERİ ARTSIN.ÇAP VE ONUNLA BİRLİKTE OLANLARA ,ÇEVRESİNE KARŞI DUYARLI OLANLARA NE MUTLU.......
Tarih: 20 Aralık 2006 11:29 Ekleyen: Beğenme: 0
-
HADİ BİR DE SIRA NUMARASI OLSUN
Ziyaretçi Defteri'ne masaj yazanlar zaman zaman gerek kendi yazdığı gerek diğer katılımcıların yazdığı önceki mesajlara dönüp şöyye bir bakmak, bilmem ne konuda daha önce ne yazmıştım ya da şu katılımcı ne yazmıştı kabilinden bir hatırlama yapmak ihtiyacı duyar. Burada çıkan mesaj sayısının gittikçe artmakta olduğunu da dikkate aldığımızda yukarıdaki ihtiyacın karşılanması için bir öneride bulunmak istiyorum ve diyorum ki; hadi gelin mesajlara bir sıra numarası verelim (yani sayfayı düzenleyenler versin) ve mesajlarımız bu sıra numaraları ile birlikte çıksın. Sıra numarasının nereye konulabileceğine gelince, bunu da formdaki "mesaj" ifadesinin hemen önünde bir yere örneğin parantez içinde falan göstermek suretiyle hem son derece kolay hem de son derece "görülebilinir, seçilebilinir" olmasını temin etmiş oluruz diye düşünüyor ve bu sesli düşüncemi de saygıyla paylaşıyorum.
Tarih: 20 Aralık 2006 11:10 Ekleyen: Beğenme: 0
-
İSYANIM VAR 2
Açmış olduğu çukurların üzerini kapatamayan aciz belediyeye isyanım var. Sesimi duyuramadığım için kendime isyanım var. Sizler bu konu ile belki de yeteri kadar ilgilenemediğiniz için sizlere isyanım var. Nedense bugün kendim de dahil herkese, herşeye isyan etmek geliyor içimden. Bu yazıyı yazarken sinirden zangır zangır titriyor ve delirmenin tatlı vehmini yaşıyorum.
Tarih: 19 Aralık 2006 21:15 Ekleyen: Beğenme: 0
-
İSYANIM VAR.1
Sevgili Çayyolu halkı. Belediyeye isyanım var, kendime isyanım var, sizlere isyanım var. Bildiğiniz gibi burada üzeri kapanmayan kanalizasyon çukurlarından defalarca söz etmiş; bu çukurlardan bir kısmının tam yaya kaldırımı üzerinde olduğunu yazmıştım. Buraya yazmaklada yetinmeyip durumu mail ile belediyenin kanalizasyon işlerine bildirdiğimi belirtmiştim. Yolumun üzeri olmamasına rağmen gene bu yerleri kontrol ettim ve değişen hiçbir şey olmadığını gördüm. Önce Jandarma Karakol Komutanlığından izin alarak bu yerleri boya ile işaretlemeyi düşündüm ama bazı yerlerin işaretli olmasına rağmen çukurların üzerinin kapanmadığını görünce bundan vazgeçtim. Sevgili Çayyolu halkı birgün sizlerde bu yolda yürümek zorunda kalabilirsiniz veya çocuklarınız bu yolu kullanabilir. Orhan Veli Kanık'ta böyle bir çukura düşüp ölmüştü. Ölüm tuzağı olan bu yollara karşı sizlerde sesinizi yükseltin veya yolun üzeri olmayan yollarla niye uğrasıyorsun diye benim tımarhaneye girmeme yardım edin.
Tarih: 19 Aralık 2006 21:02 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ismail ÇİNİCİ Beye çok teşekkür ederim Güzel konulara değinmiş internette bu tür güzel sayfalarında olduğu çayyolu platformunca tüm çayyolululara tanıtılmalıdır;
Nasıl mı?
*Madem site yöneticileriyle toplantılar yapıyorlar site veya apartman girişlerinde bulunan duyuru ve ilan sayfalarına www.cayyolum.com'un adresi yazılabilir *Çayyolundan haberler kısa kısa da olsa ileride ilçe olmasını istediğimiz semtimizle ilgili bir kaç satır maliyeti düşük bazı broşürler asılabilir.
*Çayyolu platformuna üye olunabilr.
*Cep telefonlarıyla çoklu mesajlarla platformun etkinlikleri ve tanıtımları yapılabilir.
*Üye sayısını atrtırmak için site yönetimleri ile sık sık toplantılar yapılabilir.
*internette sitedesindeki tüm yazılarda ÇAYYOLU İLÇESİNİN sorunları..... diye başlanılabilir.
*Tüm etkinliklerde yapılan konuşmalarda sayın Çayyolu ilçesinin mümtaz sakinleri...... diye başlanabilir.
*Bakın ben yazılarımda ilçe diye bahsediyorum.SUÇ MU?
Tarih: 19 Aralık 2006 18:42 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Mehmet Gürer Bey,
"Arena" titizliğinde yapmış olduğunuz araştırmadan sonra öğrendiklerinizi Çayyolu sakinlerine yansıtmayı bir ev ödevi olarak gördüğünüz için ailem ve kendi adıma size çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Tarih: 19 Aralık 2006 18:19 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Güncel
Engin Uç
Güzel Günler Göreceğiz
Baharla birlikte Çayyolu güzel günlere hazırlanıyor. Özellikle sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde yapılan bu iyi şeyler giderek bir Çayyolu Kültürü oluşturuyor.
Koru Sitesi'nde, Gözdeevler'de her yıl yapılan ve gelenekselleşen bahar şenlikleri Çayyolu boyutuna taşınıyor.
Çayyolu Kültür ve Eğitim Vakfı, Mayıs ayında 1. Çayyolu Şenliğini düzenliyor. Program, şenliklerin tam anlamıyla ses getirecek düzeyde olduğuna işaret ediyor.
ÇAYYOLU HABER BÜLTENİ
Sayı:13
Engin Bey,
1- Ne olacak bu Türkiye'nin hali?
2- Ne olacak bu Çayyolu'nun hali?
3- Çayyolu ne zaman ilçe olacak?
Kasımpaşa il olduğu zaman mı Çayyolu ilçe olacak!
Tarih: 19 Aralık 2006 17:28 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Çayyolu'ndaki Güz Yaprakları
Sonbaharı iyi anlatan şarkılardan biri olan "Güz Gülleri"ni en iyi icra edenlerden biri de tarzımız aynı olmasa da komşularımızdan Sevgili Hakan Taşıyan'dır. Bu aralar Çayyolu'nu güz günlerinden kış günlerine taşıyacak bir Hakan Taşıyan'a bile ihtiyacı yok. Çünkü kaldırımlardaki sonbahar yaprakları toplanmadığından bölgemizdeki tabiat uykuya dalamıyor. Hal böyle olunca; gazellerle kaplanmış Çayyolu'nda hüzünlü eylül resimleri yapmak isteyen başkentli ressamlarımızı çayyolu'na davet ediyorum.
Belediye uyanmadan.
Yaşasın sanat.
Tarih: 19 Aralık 2006 17:09 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Smokinli Çöpköy
Bilindiği üzere Çayyolu'nun resepsiyonu (kabul kapısı) Ümitköy köprüsüdür. Çayyolu'na buradan giriş yapılır. Diğer kabul kapısı ise Eczacıbaşı'ndan Ankara merkez istikametine doğru seyrederken, Bakanlıklar 18. km.'de bulunan Konutkent kavşağıdır.
Çayyolu; Bizim Engin Bey'e göre Ankara'nın Amerika'sı ya da Ankara'nın Avrupa yakası, Forbes'e göre Ankara'nın laik gettosu, Karşıyaka'daki Robin Hood'a göre Bölge halkının tatile giderken köpeklerine otel aradığı yer, bana göre de otobüs duraklarında bile düşünce fabrikalarının dumanının tüttüğü yerdir. Aynı zamanda Avrupa Mahallesi de bulunan ama insanlarının kooperatiflerde aslında 17-20 sene bekledikten sonra çocuklarının küpelerini bile satarak sitelerde ev sahibi oldukları yerdir Çayyolu. Ancak Çayyolu kültüründe hayvan dostlarımızın değil otelleri, özel uçakları olsa bile hiç rahatsız etmez Çayyoluluları. Yeterki helal olsun.
İşte bu Çayyolu'nun Konutkent kavşağındaki kapısına Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle getirilip sabah erken saatlerde bırakılan çöp torbaları arasından girilir.
Nasıl mı? Sabah erken saatlerde geçen şehirlerarası otobüslerin bazıları anılan yerde yolcu indirmek gayesi ile durunca aracın içinde yolculara servis edilen ürünlerin plastik ve kağıt atıklarını Konutkent kavşağına bırakırlar.
Adımız çıkmış dokuza, inmez sekize!
Duyurulur, yakında sinemalarda "Smokinli Çöpköy!"
Tarih: 19 Aralık 2006 16:58 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ÜZÜLME SEN ÇAYYOLUM!
Hiç bir şey bilmeyen, hiç bir şeyi sevemez.
Hiç bir şey yapamayan, hiç bir şeyi anlamaz.
Hiç bir şey anlamayan, değersizdir.
Oysa;
Seni anlayan kişi, aynı zamanda seni sever.
Farkına varır, görür.
Aslında seninle ilgili ne kadar fazla bilgi varsa,
Daha fazla sevgi vardır.
Tarih: 19 Aralık 2006 15:47 Ekleyen: Beğenme: 0