Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Hürriyet Ankara'dan

"BAZ(LAMA)" TOPLANTISI

Çayyolu Platformu bugün de, Ali Rıza Bey Ormanı’na dikilen baz istasyonunun ardından, Konutkent-2’nin arka tarafındaki Atatürk Ormanı’na 22 Aralık’ta hava karardıktan sonra temeli atılan yeni baz istasyonunu protesto için bir basın toplantısı düzenleyecek. Çayyolu Platformu Engin Uç, "Bugün Ali Rıza Bey Ormanı’ndaki basın toplantısında ne kadar kalabalık olursak o kadar ses getirebiliriz. Yoksa bundan sonra dikmeyi planladıkları baz istayonları karşısında artık ne sesimiz çıkar ne de soluğumuz. Bugün saat 14:00’te eşinizle, çocuğunuzla, büyükleriniz ve torunlarınızla bütün kentileri Ali Rıza Bey Ormanı’ndaki basın toplantımıza bekliyoruz" dedi.
    Tarih: 24 Aralık 2006 10:37 Ekleyen:
  • Aşağıdaki öğüt,Osmanlı İmparatorluğu'nu kuran Osman Bey'e ünlü İslam âlimi, Şeyh Edeb Âli tarafından verilmiştir:

"Oğul, insanlar vardır şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler.

Avun oğlum avun. Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelâmlısın, ama bunları nerede, nasıl kullanacağını bilemezsen sabah rüzgarında savrulur gidersin.
    Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın.
    Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilmemiş gizemler, bilinmeyenler, görülmeyenler ancak senin fazilet erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.
    Ananı, atanı say, bereket büyüklerle beraberdir.
    Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin.
    Açık sözlü ol, her sözü üstüne alma. Gördün söyleme, bildin bilme.
    Sevildiğin yere sık gidip gelme, kalkar muhabbetin itibar olmaz.
    Üç kişiye acı:
    1.Cahiller arasındaki alime,
    2.Zenginken fakir düşene,
    3.Hatırlı iken itibarını kaybedene.
    Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir.

Haklı olduğunda MÜCADELEDEN korkma. Bilesin ki, atın iyisine 'DORU yiğidin iyisine 'DELİ' derler."
    Tarih: 24 Aralık 2006 00:09 Ekleyen:
  • CUMHURİYET KURULURKEN O GÜNDEN BU GÜNE BİRŞEY DEĞİŞMEDİ AYNI YOBAZLAR O GÜNDE VAR BU GÜNLERDE DE VAR!!!!
    AMA BİZ CUMHURİYETİN BEKÇİLERİ DAİMA EMANETİN KORUYUCUSU OLACAĞIMIZI HAYKIRIYORUZ.
    UZUN SÜRE MEŞGUL ETTİĞİM BU SAYFALARI FAZLA MEŞGUL ETTİM GALİBA ! HERKESTEN ÖZÜR DİLEYEREK NE YAPALIM GEÇMİŞİNİ BİLMEYENİN GELECEĞİ KARANLIK OLACAĞINDAN BİR KAÇ MUMLUK AYDINLIK VEREBİLDİYSEM NE MUTLU BANA NE MUTLU BU SATIRLARIMI OKUYARAK AAAAAA NELER OLMUŞ DA BİZİM HABERİMİZ OLMAMIŞ DİYENLERE İYİ GECELER
    HAAAAAAA!UNUTMADAN YARIN SAAT:14.00'DE ALİRIZABEY KORUSUNA SAHİP ÇIKACAK OLANLARA PARMAĞINIZA KURDALE BAĞLAYIN DA ÖYLE YATIN DİYORUM SAKIN UNUTMAYIN TEPEDE BULUŞMAK ÜZERE...EYFEL KULESİNE GELMEYECEKMİSİNİZ?
    Tarih: 24 Aralık 2006 00:05 Ekleyen:

• KUBİLAY ANITINDA ŞİMDİ NE YAZIYOR BİLİYORMUSUNUZ

"İnandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz."
    EVET TÜM ÇAYYOLU EMANETİN BEKÇİSİYİZ DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR.

Atatürk, Menemen olayına çok kızdı. Söylentiye göre, Menemen'in haritadan silinmesini emretti. Daha 10 yıl önce Yunan işgali altında inleyen bir ilçede yobazların yaptığı ve halktan bazılarının bu yobaz sürüsüne arka çıkması, onu çileden çıkarmıştı.

O dönemde ortada kararlı bir devlet vardı. Savaştan yeni çıkmıştık, güçsüzdük, olanaklar yetersizdi. Ama devletin ve cumhuriyet rejiminin onuru, ilkeleri ve inancı vardı... Çünkü ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir devlet adamı ve onun devrimci kadroları yönetiyordu.

Nitekim mahkeme derhal kuruldu, yargıladı ve gereken cezaları verdi.

Şimdi bir düşünün bakalım, aynı durum bugün olsa acaba ne yapılır?
    Tarih: 23 Aralık 2006 23:59 Ekleyen:
  • BAŞINIZI AĞRITTIYSAM ÖZÜR DİLERİM AMA KUBİLAY OLAYINI İŞTE AYNEN O GÜNLERDEN BU GÜNE SICAĞI SICAĞINA AÇIK AÇIK YAZILANLARI AKTARDIM.
    23 Aralık 1930 sabahı, bundan tam 76 yıl önce, Menemen'de tuhaf bir şeyler oluyor. Sabahın erken saatlerinde dördü silahlı altı kişi belediye meydanında tekbir getirerek gezinmeye başlıyor. Hepsi çember sakallı. Başlarında sarık, sırtlarında cüppe var.

Ortalıkta dolanan altı kişi, "Biz şeriat ordusuyuz" deyip Müftü Camii'ne giriyorlar. Elebaşıları olan Derviş Mehmet camide namaz kılanlara kendini "mehdi" olarak tanıtıyor ve dini korumaya geldiklerini söylüyor. Arkalarında 70 bin kişilik Halife ordusu olduğunu, öğle saatlerine kadar şeriat bayrağı altında toplanmayanların kılıçtan geçirileceğini tebliğ ediyor!

Derviş Mehmet isimli sapık ve arkasındaki yobazlar, camideki yeşil bayrağı alıp uzun bir sopaya takıyorlar. Yoldan geçen birine meydanda bir çukur kazdırıp bayrağı oraya dikiyorlar. Yobazlar bayrağın çevresinde dönmeye, tekbir getirmeye, zikretmeye başlıyorlar... Ve bağırıyorlar:

"Şapka giyen káfirdir. Yakında yine şeriata dönülecektir. Bize kurşun işlemez." İşin acı yanı, Menemen ahalisinden bazıları bunlara alkış tutuyor!

Derviş Mehmet ve arkadaşları, işte o anda Kubilay'ın başına çöküyorlar. Mehmet, çantasını açıp testere ağızlı bağ bıçağını çıkarıyor...

Ve yaralı yedeksubay Kubilay'ın başını orada kıtır kıtır kesip gövdesinden ayırıyor.

Kin ve nefret gözlerini öylesini bürümüş ki, kesik baştan akan kanı içiyorlar. Saçlarından tuttuğu kesik baş, şimdi Derviş Mehmet'in elindedir.

Yeşil bayrağın sopasına kesik başı
    Tarih: 23 Aralık 2006 23:56 Ekleyen:
  • ŞEHİT ÖĞRETMENİMİZ KUBİLAYIN BAŞINI KESEN VE ŞERİAT İSTEYEN HAİNLERE 15.01.1931 TARİHİNDE ATATÜRK'ÜN EMRİYLE OLUŞTURULAN SIKIYÖNETİM SAVCISI ALİ FUAT BEY'İN HAZIRLADIĞI İDDANAMEYİ DE AŞAĞIYA ÇIKARTTIM OKUYUNCA TARİKATLARIN O ZAMANDAN BU ZAMANA KADAR NASIL DEĞİŞMEDEN GELDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ.
    105 sanığın 15 Ocak'ta başlayan yargılamasından sonra 24 Ocak 1931'de Divanı
    Harbi Orfi Müddeiumumisi (Savcısı) A. Fuat Bey, Esas Hakkındaki iddianame’sini
    okudu.

İDDİANAMEDEN...
    "Menemen faillerini yetiştiren ve tarikat perdesi arkasında faaliyete geçerek halkı iğfal eden ve nakşibendi tarikatı namile ortaya sürdükleri bir tarikata halkı bağlıyan ve nihayet bu suretle zahiren, ismen, dinî bir tarikat, aslan ve ruhan onun gizli olmak vasfında mündemiç gizli ve muzır bir teşekkül ile çalışmağa başlıyan hadisenin elâmanları maznunları şebekesine..."
    "Aşağıda delâilini birer birer serdedeceğim bu şebekenin başında sabık Manisa Askerî Hastanesi imamlığından mütekait imam İbrahim Efendi vardır. Bu adam Erenköyünde Şevki Paşa köşkünde oturan Şeyh Esada merbuttur."
    "....bu tarikatin siyasi bir teşekkül olduğunu umumi surette arzettikten sonra son hadisenin bu teşekkülden çıktığını maddeten göstermek isterim."
    "Tarikatın gayesi hükümeti yıkmak, eskisi gibi tekkeleri açık alenî zikir
    yapmaktan ve sultanları getirmekten ibaret olduğunun maznunlar tarafından
    müttefikan beyan edilmesi..."

Kubilay Olayı'nın Esas Hakkındaki İddianamesi şöyle:
    (24 Ocak 1931)
    Tarih: 23 Aralık 2006 23:51 Ekleyen:
  • 23.12.1930 MENEMEN'DE KUBİLAY OLAYINDAN SOINRA YAKALANAN SANIKLARIN BİREBİR İFADELERİNDEN ALINTI;
    -Bize dağda bir kulübe yapılsın, oraya gidelim, orada zikredelim dedi. Kulübe yapıldı bize kulübeyi Hoca Mustafa ile Hasan gösterdiler. 15 gün orada kaldık gece gündüz zikrettik ve esrar içtik. Mehdinin tavsiyesi üzerine geceleri 200 000 defa kelimei tevhit zikrederdik. Ramazan kaçtığı zaman Mehdi bizi sıkı tazyik altına aldı, kaçarsanız sizi vururum diye korkuttu ve okuduğu ayetlerle de bizi kandırdı ve daha doğrusu bu tarikata intisap ettikten sonra kendimi kaybetmiştim.

-Jandarma kumandanı geldi, Mehdi jandarma kumandanına ben Mehdiyim, halkı şeriata davet ediyorum dedi. Jandarma kumandanı da biz de Müslümanız, haydi dağılın dedi ise de, jandarma kumandanı da ayrılınca etrafa toplanan halk bizi alkışlamaya başladı. Bu sırada bir zabit emrinde bir asker müfrezesi geldi. Zabit mehdinin yanına yaklaşarak yakasından tuttu, teslim olmasını söyledi. Mehdi kızdı, zabiti kaktırdı ve bir silâh atarak zabiti yaraladı. Zabit yaralı olarak camiin kapusunun içine düştü. Mehdi ve Şamdan Mehmet, zabitin arkasından gittiler, zabitin kafasını kestiler ve başını alıp getirdiler. Halktan tanımadığım birisi bir ip getirdi, Mehdi, kelleyi sancağın ucuna dikti, birisi de çukur kazdı, amma bilmiyorum bu sırada etraftan silâhlar atılmağa başladı. Mehdi Mehmet, Sütçü Memet, Şamdan Memet, vuruldular ve düştüler.
    Tarih: 23 Aralık 2006 23:46 Ekleyen:
  • MENEMEN KUBİLAY OLAYINDA SANIKLARIN İFADELERİN DEVAMI;23.12.1930

Paşam: Bu nakşi tarikatı zehirle dolu bir melânet yuvasıdır. Bunların kökünü kazımak lâzımdır, bunların kökü kazınmadıkça Cumhuriyet selâmet bulamaz. Bunları kökünden kazınmasını isterim Paşa Hazretleri.
    S - Asıl Kublây Beyin başının kesildiği andaki vaziyeti anlatmadın. Ruhlu noktayı geçtin, orasını da anlat bakalım?
    C-  Esas mesele, hükümet meydanında zikredip dönerken sancağı diktik, bu esnada bir jandarma neferi geldi. Mehdi’nin ne istediğini sordu, o da ben Mehdiyim, biz burada zikrederek halkı dine ve tarikata davet edeceğiz dedi. Jandarma olamaz deyince, Mehdi ısrar etti, jandarma gitti. Arkadan jandarma yüzbaşısı geldi. Mehdi onunla da bir şey konuştu, yüzbaşı gitti, biraz sonra askeri yüzbaşısı geçerken Mehdi onu çağırdı ve konuştu. Yüzbaşı bırakıp gitti. Müteakiben de bir genç zabit müfrezesile gelmiş, Mehdi, zabitin kafasını kesmiş, sancağın ucuna dikmiş, benim bunlardan hiç haberim yok. Ben mütemadiyen sancak altında kendimden geçmiş bir vaziyette zikrediyordum. Her taraftan ateş başladı. Mehdi, Şamdan Memet, Sütçü Memet vurularak düştüler, ben de yaralandım, düştüm. Paşa Hazretleri, Mehdi, bize Hükûmet kuvvetlerinin kendisi ile beraber olduğunu, kendilerine silah atmıyacaklarını, kimseye bir zararları dokunmıyacağını, yalnız, halkı dine ve şeriata davet ile Mehdiliğini ilân edeceğini söyledi ve bu suretle bizi kandırdı.
    DAHA O GÜNLERDE TARİKATLARIN İNSANLARA YAPTIKLARINI OKUYUN LÜTFEN ESRAR İÇİRİLEREK KUBİLAYIN BAŞINI KESENLERİN DURUMU HANGİ DİNE SIĞAR İSLAMA YAKIŞAN ŞEYLERMİ?
    Tarih: 23 Aralık 2006 23:42 Ekleyen:
  • BU GÜN CUMHURİYETİN İLANINDAN SONRAKİ İLK GERİCİ AYAKLANMASININ 76.YILDÖNÜMÜ MENEMEN'DE MÜMTAZ ÖĞRETMEN ASTEĞMEN SİLAHSIZ ASKERİN CUMHURİYET DÜŞMANLARINA KARŞI DİRENDİĞİ VE KELLESİNİN YOBAZLARCA KESİLEREK GEZDİRİLDİĞİ FECİ OLAYIN YILDÖNÜMÜ;
    KUBİLAYLAR ÖLMEDİ ÖLMEYECEKLERDİR. BU GÜN SİZLERE BU OLAY SONRASINDA O GÜNLERDE SANIKLARIN ALINAN İFADELERDEN BİRKAÇ ALINTI SUNACAĞIM;
    Mustafa Kemal Atatürk, 28 Aralık’ta orduya başsağlığı mesajı yayınladı. Atatürk mesajında," Büyük ordunun kahraman genç zabiti ve Cumhuriyetin mefkûreci muallim heyetinin kıymetli uzvu Kublay Bey, temiz kanı ile cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır" dedi.
    Atatürk, "Mürtecilerin (gericilerin) gösterdiği vahşet karşısında Menemen’deki ahaliden bazılarının alkışla tasvipkar bulunmalarının bütün cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadise" olduğunu belirtti. SANIKLARIN İFADELERİ;
    Vakit sabaha yakındı, Menemen kenarında bir zeytinliğe oturduk. Orada yine esrarlı sigaralar içtik, Ayetülkürsi okuduk. Lâilâhe illâllah diyerek tekbir ve tehlil ile Menemen içerisine girdik, çarşı içerisinde bir camiye geldik, Nalıncı Hasan, caminin içinden bir sancak alarak çıktı, camide bir kaç kişi vardı, sancakla zikrede ede bir kaç mahalle dolaştık, Mehdi Memet, Şeyh Saffetle görüşmüş, fakat ben görmedim. Ben kendime malik değildim, Şeyh Saffet ile Mehdi’nin görüştüğünü çocuklar bilir, ben görmedim. Paşam: Bu nakşi tarikatı zehirle dolu bir melânet yuvasıdır. Bunların kökünü kazımak lâzımdır, bunların kökü kazınmadıkça Cumhuriyet selâmet bulamaz. Bunları kökünden kazınmasını isterim.
    Tarih: 23 Aralık 2006 23:38 Ekleyen:
  • SİMDİDE ATATÜRK ORMANINA BİR BAZ İSTASYONU KURULDUĞUNU SİTENİZDEN ÖĞRENDİM. DİĞER BAZ İSTASYONUNA BU KADAR TEPKİ SÜRERKEN YENİSİNİN KURULMASI DA NEYİN NESİ ANLAYAMADIM. BU İSTASYONLARI KURANLARA HANGİ DEVLET MAKAMI HANGİ POLİTİKACILAR İZİN VERİYOR. BU İZNİ VERME YETKİSİNİ KENDİLERİNDE NASIL GÖRÜYORLAR. UNUTMASINLAR Kİ ONLARI SEÇENLER DEVAMLI DEĞİL BİR SÜRE İÇİN SEÇTİLER. ZATEN ÖYLE OLMASAYDI HER 5 YILDA BİR SEÇİME GİDİLMEZDİ.

KENDİLERİNİ ÜLKENİN MUTLAK SAHİBİ SANANLAR SİLKİNİN VE KENDİNİZE GELİN. BURASI CUMHURİYETLE YÖNETİLEN BİR ÜLKE VE SİZ PADİŞAH GİBİ ANAYASAYI DA ÇİĞNEYEREK HER İSTEDİĞİNİZİ YAPAMAZSINIZ. YAPARSANIZ BUNUN BEDELİNİ SEÇİMLERDE ÖDERSİNİZ.
    Tarih: 23 Aralık 2006 21:35 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!