Basit Forum


Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

  • Yeni mahalle belediye başkanı sayın Ahmet Duyar, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı mahallesi muhtarlığına yazıhane binası yaptırıyor. Sağolsun. Ancak bu duyarlık aynı inşaata 30-40 m. ilerdeki galeri girişininin üstü ve yanı, açık bırakılmak suretiyle yok olmaya her an mahkum; zira karanlık bir gecede buraya bir yaya düşebilir. Yolun karanlık olması ve kış şartları bu olasılığı güçlendiriyor. Bu galerinin kapağı nerede? Kim sökmüş? doğması olası kötü bir sonuçtan kim sorumlu? Çevreyi oluşturan her canlıya önem verelim ama önce insan canına saygı lütfen.

    ( Sayın Mehmet Sorkun'un 1057 nolu mesajından kopyalanmıştır. Konuyu önemli gördüğüm için bu yola baş vurdum. Mehmet Sorkun'dan özür dilerim)
    Tarih: 18 Ocak 2007 03:32 Ekleyen:
  • Sayın Sakin Sakin (1112 nolu mesaja verilen cevap devamıdır. Sonradan eklendiği için sıra no veremedim).

    Belediyemiz tarafından üstü aylarca kapanmayan çukurlar ve Sayın Mehmet Sorkun'un 1057 nolu üzeri mesajında yer alan üzeri açık olan devasa çukur bizlere dikkatli olmayı öğretmiyor mu(?) efendim.
    Şimdi belediyelerimiz bu kadar iyi niyetli(!) ve bizlerin iyiliği(!) için çalışıp didinirken doğrusunu isterseniz ben onlar için siz yararsız iş yapıyorsunuz diyemem(!) Sonra beni cinler, periler çarpar(!)

    Bu kadar yeter sanırım bilmem anlatabildim mi?

    Saygılarımla.
    Tarih: 18 Ocak 2007 01:21 Ekleyen:
  • Sayın Sakin Sakin.
    Sevgili belediyemiz her ne yapıyorsa bizlerin yararına(!) yapıyor efendim.
    Sizin de söylediğiniz gibi otobüs şöforlerimiz zaten o çizelgeye uymuyordu. Bu yüzden bizde otobüs beklerken boş yere şimdi gelecek diye umutlanıyorduk. Otobüs kalkış çizelgelerini kaldırmak kadar yararlı(!) bir şey olabilir mi efendim? Pardon otobüs seferlerini kaldırmaları daha yararlı olur(!) sanırım.
    Böylece bizler de gitmek istediğimiz yere kendi imkanlarımızla gidip geç kalmayız. Benim gibi arabası olmayanlar veya her gün taksi parası veremeyenlerde evde otursun(!) öyle değil mi efendim. Belediyelerimiz hep bizleri düşünüyor(!) efendim.
    Tarih: 17 Ocak 2007 23:55 Ekleyen:
  • ZAMAN ÇİZELGELERİNE NE OLDU?

        Uludağ karşısındaki  Çayyolu(ya da Ümitköy)  son duraktan hareket eden otobüslerin ilk durağı olan Yonca Sitesi karşısındaki kapalı durağın iç kısmında, otobüslerin hareket saatlerini gösteren bir zaman çizelgesi vardı. Bir süredir bu çizelgeler artık yerlerinde yok. Acaba bunun sebebi nedir? Biliyorsunuz aynı çizelge çayyolum.com sayfalarında da mevcut. Eğer bunlar kullanılmayacaksa, çayyolum.com' a  belediyemizin "işgaliye ödemesi" şeklinde bir espri yapsak, esprinin güme gitmesinden korkarım.

        Son zamanlarda otobüslerin o çizelgeye uygun hareket ettikleri de pek söylenemezdi ya, yine de otobüs bekleyen insanlar neredeyse ezberledikleri bu zaman çizelgesine göre bir zamanlama yapma alışkanlığı kazanmışlardı bence. O yüzden bu çizelgelerin yerlerinden kaldırılması hiç de isabetli olmamıştır.

        Umarım bir yetkili sesimizi duyar da, onları yeniden eski yerlerine astırır ya da tümden kaldırılmalarına karar verilmişse  bile dilerim bunu bir "devlet sırrı" gibi saklamayıp, bir zahmet ne gibi bir yararlı (!) gerekçe adına bu kararı verdiklerini Çayyolu halkına açıklayıverir inşallah.

         

    Tarih: 17 Ocak 2007 21:56 Ekleyen:
  • Sayın Mehmet Sorkun,
    Bildiğiniz gibi ben uzun süredir üzeri kapanmayan çukurlara takmış durumdayım. Yazılarımda adını andığım sokaktaki çukurların bir kısmı kapandı. Kapananlar belediyeye ait kanalizasyonlar. Kapanmayanlar da telefon çukurları. 16/01/2007 tarihinde bölgemiz telefon idaresinden (240 35 35) Sayın Ali beyle görüştüm. Ali bey bu çukurların açık olduğundan haberleri olduğunu buraların en kısa zamanda kapanacağını söyledi.

    Sayın Mehmet bey, 14/01/2007 tarihli 1057 nolu mesajınıza binaen sözünü ettiğiniz yere gittim. (daha önce buradan geçtiğim halde karşı kaldırımı kullandığım için burayı görmemiştim. Görünce gözlerime inanamadım. içinden borular ve kablolar geçen derin, geniş ve uzun bir çukur. Tam bir yeraltı tüneli gibi. (yeni inşa edilen Muhtarlık binasından Uludağ Kebap tarafına doğru 60 - 62 adım mesafede. Böyle bir yerin üzerini kim niçin açar ve kapatmaz. Bu yerin kapağı nerede.
    Ben Sayın Muhtarımız Ayşe hanımın da bu işle ilgilendiğine eminim ama Ayşe hanımda burada durumla ilgilendiğini iki satırla yazarsa hiç olmazsa psikolojik olarak rahatlarız.
    Saygılarımla.
    Tarih: 17 Ocak 2007 20:19 Ekleyen:
  • Bu sözün bir de şu versiyonu vardır efendim.



        bir mıh bir nal kurtarır
        bir nal bir at kurtarır
        bir at bir yiğit kurtarır
        bir yiğit bir vatan kurtarır


        Lisede Reşat Hocamın, "kim bu kompozisyonu yazan adam?" diye sormasına vesile olan sözler demeti..........



    Tarih: 17 Ocak 2007 16:42 Ekleyen:
  • Photolurking: İnternette saatlerce başkalarının fotoğraf albümlerine bakma.
    Wikipedializm: Günün önemli bir kısmını internet anskilopedisi Wikipedia'ya katkıda bulunmak, yazılar yazmak ve metinlerde tashih yapmaya harcamak.
    Crackberry: Özellikle yöneticilerin yakasına yapışan bu hastalık, adını daha çok kurumsal iletişimde kullanılan, e-mail alıp gönderebilinen, internette sörf yapılabilen 'avuç içi' bilgisayar türü Blackberry telefonlarından alıyor.
    Cheesepodding: Türkçe'de tam karşılığı olmayan bu sözcük ise, zamanının büyük kısmını internetten şarkı indirmekle geçirenler için kullanılıyor.
    Tarih: 17 Ocak 2007 16:37 Ekleyen:
  • Bazı insanlar
    insanların içinde
    insanlara
    hasret yaşarlar....
    internet hastalıkları... okuyun... kendinize teşhis koyun
    BUNLAR DA İNTERNET HASTALIKLARI
    09.01.2007 13:24 Kaynak: ANKA Haber Ajansı
    Dünyayı saran internet çılgınlığı, günlük yaşamı baştan aşağı değiştirirken, internet kullanıcılarına has rahatsızlıkların da ortaya çıkmasına neden oluyor.
    İngiltere'nin saygın tıp dergisi The New Scientist'in haberine göre, milyonlarca insanı bilgisayar başına bağlayan internet, ego sörfü, blog ifşacılığı, youtube narsizmi ve wikipedializm gibi ilginç hastalıklara davetiye çıkarıyor. İşte The New Scientist'e göre internet kullanıcılarını bekleyen hastalıklar:
    Ego sörfü: Düzenli aralıklarla internette kendi ismini aratan ve hakkında internette ne gibi bilgilere ulaşıldığını kontrol eden kişilerin yakalandığı rahatsızlık.
    Enfornografi: Pornografi ve enformasyon sözcüklerinden türetilmiş bu kelime, "bilgi açlığını internette dindirmeye çalışma" olarak tanımlanıyor.
    Blog ifşacılığı: Bilinmemesi ve yayılmaması herkes açısından faydalı olan bilgileri on-line yayınlama merakı.
    Youtube-Narsizmi: Kendisini tanıtmak için sürekli kendi videolarını internet sitelerinde yayınlama, yayınlatma.
    Myspace Taklitçiliği: İnternette başka bir kişiliğe, başka bir role bürünme takıntısı.
    Google Takibi: Tüm yakınları ya da tanımadıkları kişiler hakkında internet üzerinden bilgi edinmeye çalışmak.
    Siberhondrik: En ufak bir hastalık belirtisinde, doktora gitmek yerine internetten tedavi yöntemleri arama.

    Tarih: 17 Ocak 2007 16:37 Ekleyen:

  • Bir çivi kaybolursa; bir nal kaybolur,
    Bir nal kaybolursa; bir at kaybolur.
    Bir at kaybolursa; bir süvari kaybolur,
    Bir süvari kaybolursa; bir savaş kaybolur.

    Çin atasözü
    Tarih: 17 Ocak 2007 16:31 Ekleyen:

  •     İLAN!

    Eflatunun kır kahvesinin bahçesine; 5'i kadrolu, 35'i sözleşmeli gönüllü personel (bahveçan) aranmaktadır.
    Hedef: Şimdilik 100 kişi olmak üzere...

    Eflatun Personel Daire Başkanlığı
    Tarih: 17 Ocak 2007 16:23 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!