Hin Olmadan Cin Çarpmak
Bizim zamanımızda bu deyim kendini alemin akıllısı sananlar için sık sık kullanılırdı. Bilmiyorum gençler arasında hala kullanılıyor mu yoksa yerini başka kelimeler mi aldı?
Görülen lüzum üzerine hatırlatılır. Şimdi ne alaka demeyin sonuç meydanda.
saygılarımla
Tarih: 02 Şubat 2007 22:21 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Ali Hakan Düz,
Sizin Akademik kariyerinize sonsuz saygı duyuyoruz. ( Hacettepe’nin hangi bölümünden olduğunuzu bilmemekle beraber.)
Fakat daha öncede belirttiğim gibi Ankara’nın hemen hemen her yerinde dere yatağı mevcut bu yatakların büyük bir bölümü dev borular içine alınıp üzeri kapatıldığı için yeni nesil Ankaralılar ve Ankara’ya sonradan yerleşenlerin büyük bir bölümü bu dere yataklarını bilmez ama onların bilmemesi suyun akısını durdurmaz; su bu borular içinden akmaya devam eder.
Bu yatakların üzerinde yol, kenarından metro bile geçiyor; etraflarında binalar var.
Sayın Hakan bey, sizin çözüm öneriniz nedir? Evlerimizi en az maliyetle nasıl sağlamlaştıra biliriz?
Yoksa Ankara’yı terk mi etmeliyiz?
saygılarımla.
Tarih: 02 Şubat 2007 16:58 Ekleyen: Beğenme: 0
öncelikle merhaba..
yakın tarihte buradan yani ziyaretçi defterinde kaleme aldığım, "ilçe olur muyuz/olası bir deprem ve yapı güvenlikleri" hakkındaki kısa bilgilendirme yazımın "ç a y y o l u dergisinde" yayınlanma fırsatı bulduğunu öğrenmiş bulunmaktayım..
***çayyolum.com yetkililerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim..***
n o t: ilgi yazımdan sonra farabi'nin bir sözü ile konu hakkında son fikirlerin açıklandığı köşede, deprem için en az korkulacak yerdeyiz/4. bölgeyiz açıklamaları yapılmış.. doğrudur, NKA'da böyledir.. ancak, altınızdan dere yatağı veya çay geçiyorsa, derecenizin 4 ile sınırlı kalmayacağı kuvvetle muhtemeldir.. binlerce ton su kütlesinin olası bir depremde toplu yer değişimleri çok büyük çökmelere de neden olabilir.. suyun gücü hafife alınamayacak kadar şiddetlidir..ayrıca sabancı'nın yıkılmayan yerleşim (iş) yerlerinde malzemeden kaçınılmadığı bir gerçektir.. çayyolunda tescil edilmiş en kuvvetli binalar önceki depremlerde dimdik ayakta kalan ve yüksek teknolojiyi içinde barındıran EmlakBank konutlarıdır..son yapılan TürkKonut Binaları da son teknolojilerde üretilmiştir.. iyi dileklerimle...
Tarih: 02 Şubat 2007 15:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Çalışmalarınızı ilgi ile izliyoruz. Evet gerçekten sadece izliyoruz çünkü Türkkonut kapsamında yapılan yaklaşık 3400 konutu, ki bunun 2/5'i (belki daha fazlası) yerleşmiş oturmakta, hergün işine, okuluna vs. gidip gelmekte, görmezden geliyorsunuz. Sayfanızda otobüs güzergahları dışında Çayyolu-2 yokmuş gibi davranıyorsunuz. Eee o zaman biz de o bölgeye Çayyolu olarak adlandırmayalım.
Selam ve saygılarımla,
Cengiz Türkay
cayyolum.com sitesinin altında google arama motoru bugün itibarıyla yayından kaldırılmış olduğunu gördüm nedenini öğrenmek istiyorum.
Neden kaldırıldı yeterli destek görmediğinden mi?
Tarih: 02 Şubat 2007 09:47 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Ceval Kokce
Gerçekten zor bir soru. Genelde her taraf iyi ama anayol üzerinde olmasın çünkü benim oturduğum Alacaatlı caddesinde eski 33. caddenin yeni adıyla (Banga Bungu Şeyh Mucip Ül Rahman) devamı niteliğinde olan cadde. Bir ara araba ile geçenler devamlı arabanın camından dışarıya doğru tabanca ile ateş ediyordu. Şimdi jandarmanın sık denetimi sayesinde kalmadı.
Ana yol üzerinde olmasın ama ara yollarda çamur olmasın.
Diğer yerleri fazla bilmiyorum ama Koru Sitesi ve çevresi gayet iyi olup; burada kimse kimsenin etlisine, sütlüsüne de karışmaz. Burada yazın rahatlıkla şort ile dolaşabilirsiniz.
Tabii ki insan faktörü o yerden ayrılanlar ve yeni taşınanlarla beraber devamlı değişmekte yarınlar ne getirir bilemeyiz.
Tarih: 02 Şubat 2007 04:07 Ekleyen: Beğenme: 0
Google 'da arama yapacağım zaman belki siteye bir katkım olur diye Çayyolum.com sitesinin altındaki linkten aramalarımı yapıyordum ki bu gün alltaki google yazan kutuya arayacağım kelimeyi yazdığımda aynen aşağıya yazdığım gibi bir şeyle karşılaştım sitede bir arıza mı var anlayamadım bilgilerinize sunulu;
Ziyaret ettiğiniz web sayfası size Google arama sonuçlarını göstermeye çalıştı. Ne yazık ki bu web sayfası, hizmet kurallarımızı ihlal ettiği için arama isteğiniz yerine getirilemiyor. Arama işlemine devam etmek istiyorsanız lütfen sizi doğrudan Google'a ve istediğiniz arama sonuçlarına götürecek olan aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Karşılaşmış olduğunuz bu durumdan dolayı sizden özür diliyor, bundan sonraki aramalarınızı doğrudan google.com'dan veya http://toolbar.google.com bağlantısından yükleyebileceğiniz Google Toolbar ile yapmanızı öneriyoruz.
Google'daki aramanıza devam etmek için buraya tıklayınız.
DİYE YAZIYOR UMARIM DÜZELTİRSİNİZ BİLGİSAYARIMDA ÇAYYOLU.COM SİTESİ BENİM AÇILIŞ SAYFAMDI ŞİMDİ NE OLACAK.......
Tarih: 01 Şubat 2007 21:16 Ekleyen: Beğenme: 0
the United Nations atasözü
"Dervişin fikri neyse zikri de odur"
Ecevit'in seçim diyalektiği;
1.si Cumhurbaşkanımız Sayın Necdet Sezer Beyefendi,
2.si Sayın Kemal Derviş Beyefendi.
Tarih: 01 Şubat 2007 17:53 Ekleyen: Beğenme: 0
KIZILDERİLİ ATASÖZÜ
* yalnızca son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra... ancak ondan sonra paranın yenemeyeceğini anlayacaksınız.
Şef: Yürüyen Boğa
Tarih: 01 Şubat 2007 17:39 Ekleyen: Beğenme: 0
Mahatma Gandhi
* "Bir gün sorarlar gandhi'ye, "batı uygarlığı hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye. Cevap sağlam gelir: "olsa iyi olurdu".
* "Basit yaşa ki başkaları da varolabilsin".
* "Adaletsiz rejimi, adaletle yıkınız. Alkışlar önüne kansız elle çıkınız."
Tarih: 01 Şubat 2007 17:13 Ekleyen: Beğenme: 0