-
Sayın İsmail Çinici Beyin 21/8/2006 tarihinde yazmış olduğu 463 nolu mesajındaki önerilere katılmamak elde değil.
İyi ki yanlış yapmışsınız İsmail bey sayenizde 463 nolu mesajınıza geri döndüm. Ağaçlandırma ile ilgili mükemmel bir öneriniz ile karşılaştım. İnsan nede olsa mesajlar biraz eskiyince unutuyor.
Tarih: 10 Şubat 2007 00:54 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Düzeltme
468 olarak anılan mesajı 463 olarak düzeltiyorum ve özür diliyorum.
Tarih: 09 Şubat 2007 23:53 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Çinici’nin 1331 nolu mesajına aynen katılıyorum.
Sayın Mehmet Gürer Bey'in ortaya koyduğu teklifine 468 no'lu yazımla katılıyorum.
Ancak; dikilecek fidanların Yaşamkent ve Türkkonut da dahil edilmek üzere, dikim zamanının öncelikle takvime bağlanmasını ve özellikle eşitlik ilkesine göre de dikilmesini dilerim.
İsmail Çinici
Ayrıca Sayın Mehmet Gürer’inde dediği gibi Sedir ağacı hem uzun ömürlü imiş; hem görünüşü de gayet güzel.
http://www.agaclar.net/index.php?id=2757
Türkiye'nin en yaşlı sedir ağacı 2005 yaşında.
Link: www.haberx.com
Antalya'da bulunan 25 metre boyunda, 262 santimetre çapındaki sedir ağacının, Türkiye'deki bilinen en yaşlı ağaç olduğu belirtildi.
Tarih: 09 Şubat 2007 17:33 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ÖZÜR.
Sayın Mustafa Yılmaz’ın yazdığı yazıya aynen katılıyorum. Aslında tarzım olmadığı halde internet ortamında bir anda tansiyon yükseliyor ve insan bazen anlamsız ve gereksiz tartışmalar içine girip birbirlerine karşı kırıcı olabiliyor.
Oysa burada çeşitli sorunlarımızın ele alınıp; bunlara nasıl bir çözüm buluruz diye fikir üretmemiz, iş birliği yapmamız gerekiyor.
Oysa ziyaretçi defterimizdeki sayfalar bir anda ikimizin özel sayfası haline geldi.
Durumun farkındayım. Bu durumdan dolayı sayın Çayyolu halkından özür dilerim.
Tarih: 09 Şubat 2007 16:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
HZ.MEVLANA'NIN GÜZEL SÖZLERİ
Aslen Türkest egerçi Hindu guyem.
( Her ne kadar Farsça söylüyorsam da aslım Türk'tür.)
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol,
Sahavet ve cömertlikte akarsu gibi ol,
Tevazu ve maluliyette toprak gibi ol,
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol...
Tarih: 09 Şubat 2007 15:25 Ekleyen: Beğenme: 0
-
" HAMDIM, PİŞTİM, YANDIM "
MEVLANA YILINIZ KUTLU OLSUN!!!
UNESCO, Mevlana’nın doğumunun 800’üncü yılı nedeniyle 2007’yi “Mevlana Yılı” ilan etti.Biliyormusunuz?
UNESCO tarafindan düzenlenen "Kültürel mirası koruma projesi"nde, 160 ülkenin hazırladığı 1500 proje arasından 1.seçilmiş ve 2007 yılının tüm dunyada "Mevlana Yılı" olarak kutlanacaktır. Dünyada birçok ülke ve şehirde Mevlevi müziği ve seması icra edilerek, sufi yolunun içindeki İslami hoşgörünün tanıtılması hedeflenmektedir. Mevlâna 30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan Ülkesi'nin Belh şehrinde doğmuştur. Kısaca birşeyler yazmak istedim.....
"Gene gel! gene gel! her ne isen gene gel! kafirsen, ateşe tapıyorsan, puta tapıyorsan da, gene gel,
Bu bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değil,
Yüz kere tövbeni bozmuşsan da gene gel!"
Hz. Mevlana
Tarih: 09 Şubat 2007 15:18 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Yani insan isterse neler başarabiliyor değil mi? Kuyuya bir taş atmak istedim sadece ama bakıyorum sayfamız ne kadar güzel fikirlerle donatıldı bizlerde aydınlandık.
Yani insanlar çevresine mutlaka birşeyler yapmalıdır, hiç birşey yapamıyorsa fikir üretmeli ve ufkunu açmalıdır diyorum..
Düşünsenize bu ağaç dikim işine Çap'ımız, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Muhtarlarımız, Site yönetimlerimiz ( ki Yönetim giderlerinden küçük bir meblağ ayrılabilir zaten yeşil alanlara para ayrılıyor) ve biz fertler çayyolunun değerli bireyleri bir el atsak diyorum ne dersiniz, organizasyonu ÇAP yaparsa seviniriz.
Her çocuğumuzun bir dikili ağacı bulunsa parası mukabili ağaçlar toptan alınsa ve yer gösterilerek bunları diksek çocuklarımızla birlikte büyüseler (Sedir gibi uzun süreli kaliteli ağaçlardan) Nasıl olur?
Sizi bilmem ama ben kuyuya taş atmaya devam edecğim kim çıkarırsa çıkarsın ona da teşekkürlerimi ileteceğim haberiniz olsun.
Tarih: 09 Şubat 2007 15:01 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Değerli arkadaşlarım, sevgili Kardeşlerim,
Burası bizim sorunlarımızı paylaştığımız ve çareler üretmek üzere fikir birliği yaptığımız bir yer.
Sorunların ötesinde zaman zaman çok değerli arkadaşlarımın yazdığı çok güzel yazılarda mevcut.
Hep sorun yazmakla zaten yeterince stres altındaki bünyemiz daha çok enerji yüklenmekte buda kişileri zaman zaman olumsuz etkilemektedir.
Gördüğüm kadarıyla yazılanlar; zamana zaman edebi zaman zaman da ders çıkarılacak hususlar.
Ama üzülerek görmüş olduğum bir konu var ki....Bu da kişilerin karşılıklı söz düelloları.
Çok gereksiz....Buraya gelen okurlar yzaılanlardan ister haz duyar, isterse beğenmeyebilir.
Arkadaşlar birbirimizi kırmakla hiç bir şey kazanamayız.
Amacımız Çayyolu'nun el birliği ile, hep birlikte layık olduğu statüye kavuşturmak. Bu konuda ferdi ve toplu olarak bir çok yol katediliyor.Bunda katkısı olanlara çok teşekkür ediyorum.
Unutmayınız ki bizler fikri hür, aklı selim insanlarız. Siyasi düşüncelerimiz her ne olursa olsun burada yapılması için çaba gösterilen hususlar hepimizi ilgilendiren hususlardır.
GÜN BİRLEŞME GÜNÜ'DÜR. GÜN SORUNLARI HEP BERABER ÇÖZEBİLME YETİSİNE SAHİP OLMA GÜNÜ'DÜR.
Bu nedenle yazılanları şahsi mesele yaparak, kişiliğe indirgemeyiniz. Unutmayınız ki latifelere de ihtiyacımız var.(Malum yaşlı insanlarız nede olsa:)))
Buraya girip, yazı yazanlardan ricam lütfen kimseye kırılmayınız ve cayyolum.com'dan ayrılmayınız.
Unutmayın ki BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR.
Sağlıcakla kalın, dost ça kalın.
Saygılarımla
Tarih: 09 Şubat 2007 13:49 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ç A P
PROJE BANKASI'NA
sunulmak üzere müthiş TEKLİF
1-çayyolu çevresi muhtarlarlıkları çerçevesinde bir web sitesi kurulmalıdır..diyelim 5 muhtar mı var.. bir büyük sitede onları kapsayacak bir site neden olmasın dizaynını cayyolum.com tasarlayabilir..gördüğüm kadarıyla, yazılım konusunda iyiler.. maliyet bölüneceği için fazla bir şey tutmaz..örn: www.çayyolumuhtarlığı.org.tr
2-muhtarlarımızı daha etkin hâle getirmemiz şart.. en azından halk'ın sesini ilgili belediyelere taşımaları açısından..ilgili web sitelerinde ilgili muhtarlıkların çalışma alanlarında oluşacak sorunların tartışıldığı bir platform herkes için iyi olacaktır, fikrindeyim..
not: bir de yeni seçim sonrası, seçilecek muhtarlarımız birinci yıl kazandıkları tüm kazanımları ağaçlandırmaya ayırabilirler.. tüzel kişilerden ve gerçek kişilerden bir kereye mahsus alınacak tutarlarda olayı ateşler.. ayrıca, gsm üzerinden sms karşılığı ağaçlandırma kampanyası da zor değil..
*sn Ç i n i c i, yazınsal anlamda espirili bir dil kullanıyor olsanız da iş'i "bilek güreşi"ne çevirme gayretleriniz var.. bizi izleyenler insanlara biraz da saygı duymalıyız..onları germemeliyiz/kasmamalıyız.. ayrıca, benim haftamı kutlamak yerine size haftaym öneriyorum..böylelikle azminizi ç a y y o l u için kullanma fırsatınız da olur..ne dersiniz..
iyi dileklerimle..
Tarih: 09 Şubat 2007 11:41 Ekleyen: Beğenme: 0
-
463 NO'LU MESAJIMI TEKRAR BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM.
ÇAP
PROJE BANKASINA
sunulmak üzere 1 nolu TEKLİF
Temiz insan,
Temiz su,
Temiz toprak
Çayyolu ilçesinde doğan her çocuk için ÇAP-TEMA iş birliği ile,
"HER YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN
BİR FİDAN"
kampanyası başlatılabilir.
Şöyle ki;
1-Doğan bebeklerin ailesi söz konusu durumu ÇAP'a ibraz etmeleri halinde bebeğin künyesi bölgeye en uygun ağaç olan bir sedir ağacına takılarak ağaç dikimi gerçekleştirilir.
2-Daha sonra ailenin izin vermesi halinde Çayyolu ilçesinde doğan bebeğin adı soyadı anı olarak bültende yayınlanır.
3-İlçemizde seçilecek bölgelerde oluşacak bu koruluklara
2006'lılar Koruluğu
2007'liler Koruluğu
gibi isimler verilebilir.
4-Bu doğa projesi başlangıç olarak Azmi Beğen Camisi ile Gözde Evler arasında kalan arazi üzerinde uygulanabilir.
5-Bu bölgenin geçmiş yıllarda taş döşeme işini yapan Gümüşhaneli ustalar bir sorum üzerine "Yağmur yağınca yukarıdan çamur geliyor. Bölge en kısa zamanda ağaçlandırılmalıdır" demişlerdi.
Saygılarımla.
Tarih: 09 Şubat 2007 02:43 Ekleyen: Beğenme: 0