-
Faruk Bey,
sizler çayyolunun sorunlarını ele alıp çözüme kavuşturmaya gönül vermiş insanlarsınız.
Sorunlar hallolmadığı sürece hep yazılacak.Hep yazılacak...Taaaaa....ki yapılana kadar.
Ümitsiz değilim aslında.Nedeni de seçim zamanının yaklaşması.Hani genelde hep böyle olur ya......
Sizler asla bir papağan değil, işin oluşumunda isimsiz birer kahramanlarsınız.
Not:Partinin hiç bir önemi yok.Bu güne kadar görev yapan partileri ve partilileri gördük. hiç bir işi doğru dürüst yapamadılar. Bence Engin Bey'i seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak gösterelim.(Tabi kendisi ne düşünür bilmem) Ama gördüğüm o ki Engin bey Belediye Başkanı olur ise Çayyolu ömründe göremeyeceği güzelliğe ve refaha kavuşacaktır.
Bu benim fikrim.Karşı çıkanlar olabilir.Bu arada Engin Bey ile bir menfaat bağlantımın olmadığını da açıklıkla ifade ederim.
Saygılarımla...
Tarih: 15 Şubat 2007 12:58 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Yaşamkent Mahallesi 50 cadde sorunları;
* Y.Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve aldığım duyuma göre 2006 yılı başlarında ihale çalışmaları başlatılan 50 Cadde üzerinde, "Park Büfe" arkasındaki Park'ın yapılmasına henüz başlanılmamıştır.
* Ara sokakların tamamı asfalt yapılmamıştır
* Yaşamkent Mahallesinde oturan sayısının artışına göre orantılı olarak Otobüs seferlerinde bir artış yapılmamıştır.
* ASKİ'ye bağlı su deposunda (50 Cadde ve civarını besleyen) yerleşim yerlerinin artması sonucu düşen şebeke su basıncına karşı bir önlem alınmamıştır.
* TEDAŞ'a ve inşaat yapımcılarına ait şantiye trafoları
aşırı yüklenme sonucunda sık sık zayıf olan altyapıyı zorlayarak (ki kendi ifadeleridir.Değiştirilecek dendi ama ne değiştirildi nede inşaatların trafoları kontrol edildi.....) arızlar meydana getirmekte, buda tüketici olan bizlerin sık sık elektrik kesilmesi sonucunda mağdur olmalarına
neden olmaktadır.
* Y.Belediyesi Temizlik ekibi tafaından 50 cadde üzeri en az haftada bir süpürülmediği için yol, kış şartlarında asfalt yapılmayan ara yollardan taşınan gevşek malzemeler neticesinde tehlikeli bir durum arz etmektedir.
Hatırlatma amacıyla yazılan tüm bu sorunların Yaşamkent Mahallesi Muhtarı Ayla hanım tarafından titizlikle takip edildiğini biliyorum. Sivil Toplum Örgütü olan ÇABA'nın da bu konuları inatla takip etmesi, korkmadan üstüne üstüne gitmesi (Engin bey gibi :)) bir takım kişileri huzursuz edecektir elbet.
Olsunlar kardeşim...Burada toplum için gönüllü çalışan, duyarlı insanlar var. Var olduğu sürece kimsede istediği gibi at koşturamaz
Tarih: 15 Şubat 2007 12:43 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Yaşankent Mahallesi 50 cadde de trafik canavarlarının devamlı surette ters istikamette giderek hayati tehlike yarattıkları daha önceden yazılmıştı.
Son bir haftadır gözlemlediğim ve dün basında okuduğum üzere, Çayyolu Jandarma Karakol Komutanlığı bu olaya el atarak Trafik özürlü Canavarlara DUR demiştir.
Ters yolda seyreden araç şoförüne kesilen 159 YTL'lik cezaya karşın Trafik Canavarı, Şanlı Türk Ordusu Personeline 20 YTL rüşvet teklif etmiş.....Sonuçta TUTUKLANMIŞTIR.(Her kuşun etinin yenilmeyeceğini bilmeyen zavallı)
Tekrar tekrar, Asayiş, Trafik ve Emniyetten sorumlu Jandarma Personeline Yürekten TEŞEKKÜR ederim.
Siz yasa koruyucuları var oldukça, 24 saat süreyle 50 cadde üzerinde ve etrafında Nöbet tuttuğunuz sürece bu tür canavarlar ve ard niyetli kişiler her zaman hüsrana uğrayacaklardır.
Sağolun Varolun. Çayyolu, Yaşamkent Mahallesi ve 50 nci Cadde Oturanları sizlerle Gurur duyuyor.
Saygılarımla...
Tarih: 15 Şubat 2007 10:58 Ekleyen: Beğenme: 0
-
PAPAĞAN OLMA DURUMUM.
Hatırlayacağınız gibi bu sayfalarda sık sık ilçe olmamız gerektiğini ve ilçe olamadığımız için nüfus cüzdanımı yeniletirken Yenimahalle’ye gitmek zorunda kaldığım için çektiğim eziyeti sizlere anlatmıştım. Gençlerimizde aynı sıkıntıları evlenirken veya çocukları olduğu zaman nüfusa kayıt işlemleri sırasında yaşamasın diye buradan defalarca birbirine benzer mesajlarla ilçe olmamız gereğini ilçe olduğumuz zaman belediyenin diğer hizmetlerinden de daha iyi şekilde yararlanacağımızı dile getirmiş. Hatta bu durum karşısında bir arkadaşımız tarafından papağana benzetilmiştim.
İlçe olma fikrinde hiçbir düşüncem değişmediği gibi şimdide onun yanında orman konusu hakkında en fazla yazan birkaç kişiden biriyim. Bilmiyorum bu durum Sayın fikir babamızı rahatsız eder mi?
Amacım asla bu konu ile ilgili olarak Sayın Mehmet beyin fikrini kendime mal etmek değildir.
Konunun üzerinde bu kadar duruşumun tek nedeni çocukluğumun yeşillikler arasında geçmiş olmasıdır. (eğer Cebeci’yi saymazsak ki o devirlerde orasıda oldukça yeşildi.)
Etlik (her tarafı bağlık, bahçelik yemyeşildi.)
Kavaklıdere: Bir tarafımızda Polonya sefaretinin diğer taramızda Çekoslovakya sefaretinin yemyeşil bahçesi, tam karşımızda Kavaklıdere şaraplarının muhteşem bağları az aşağımız (güney) Seğmenler Parkı aslında yokuşun durumuna göre söylersek yukarımız. Az kuzeyimiz ise Kuğulu Parktı.
Ben bu yüzden tekrardan papağan olmayı göze alıyorum.
Saygılarımla Papağan Faruk
Tarih: 15 Şubat 2007 01:52 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Ayşe Hanım,
Bizler burada sorunları ne kadar yazarsak yazalım, sizin sorunlarınıza tam olarak değinemeyiz. Hatta belki de hiç değinemeyiz; çünkü sizin sorunlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Bunun için ben burada çayyolu’nun sorunlarını arıyorum ama yeteri kadar bulamıyorum demektense sizde yazınız.
Yazınız efendim bunda çekinilecek bir durum yok. Sizler yazınız ki diğer yazarlarımızda sizi desteklesin.
Saygılar.
Tarih: 14 Şubat 2007 23:30 Ekleyen: Beğenme: 0
-
mesajımı bulamamam edebiyatçılar yüzünden çayyolu sorunllarının yazıldıgından olsa keşke ben edebi yazıları okumak istersem net elimde açar okurum.ben orada sorunlar sorunlara yaklaşımlar cevaplar bulmak istiyoruz demek istemiştim.edebiyatı bende çok severim ama orada hayır..çok uzun olmasa belki.
Tarih: 14 Şubat 2007 19:05 Ekleyen: Beğenme: 0
-
HAK VERİLMEZ ALINIR
Eflatun kır kahfemizin sol tarafıdaki, nazarlık teklif edilen boş ve düz toprakları sulamak gayesi ile bahçevanlar arıyorduk.
Ayrıca bu bölgeye yeni alınacak reklamlar ve güzel sözler içinde anılan makama dilekçeler vermiştik.Ama çapın iletişim uzmanı bizi maalesef ciddiye almadı.Bu nedenle yazarımız sayın Mehmet GÜRER beyin 877 nolu kompartmanından bölgeye yaptığı top atışını, bugün Faruk abi 1414 adet tankıyla durumu açıkça ortaya koymuş.Tıpkı "star wars" stratejilerinde olduğu gibi.
yani Şiirdeki Barbi'nin arkadaşının dediği gibi "Hakkımızı isteriz!"gibi değil.Çünkü hak verilmez,alınır.Öyle olmasaydı kahveler arasında dostluk köprüsü kurulur muydu?
Ormancılarımıza duyurulur...
Faruk ağabeyimin mesajı Çaba'ya ve karşı taraf ormancılarına önemle duyurulu.
NOT:GENE İŞİMİZ SAYIN İLETİŞİM UZMANINA DÜŞTÜ. LÜTFEN EFENDİM DİĞER MESAJI SİLEBİLİR MİSİNİZ?
Tarih: 14 Şubat 2007 17:37 Ekleyen: Beğenme: 0
-
HAK VERİLMEZ ALINIR
Eflatun kır kahfemizin sol tarafıdaki, nazarlık teklif edilen boş ve düz toprakları sulamak gayesi ile bahçevanlar arıyorduk.
Ayrıca bu bölgeye yeni alınacak reklamlar ve güzel sözler içinde anılan makama dilekçeler vermiştik.Ama çapın iletişim uzmanı bizi maalesef ciddiye almadı.Bu nedenle yazarımız sayın Mehmet GÜRER beyin 877 nolu kompartmanından bölgeye yaptığı top atışını, bugün Faruk abi 1414 adet tankıyla durum açıkça ortaya koymuş.Tıpkı "star wars" stratejilerinde olduğu gibi.
yani Şiirdeki Barbi'nin arkadaşının dediği gibi "Hakkımızı isteriz!"gibi değil.Çünkü hak verilmez,alınır.Öyle olmasaydı kahveler arasında dostluk köprüsü kurulur muydu?
Ormancılarımıza duyurulur...
Faruk ağabeyimin mesajı Çaba'ya ve karşı taraf ormancılarına önemle duyurulu.
Tarih: 14 Şubat 2007 17:32 Ekleyen: Beğenme: 0
-
TÜKETİCİ HAKLARI HAFTASI
DEVAM EDİYOR
GÜLÜMSEMEYİ BİLMİYORSAN SAKIN DÜKKAN AÇMA
Gani MÜJDE
SOL KÖŞESİNDE BİR NAZAR BONCUĞU OLAN BAŞKA BİR EFLATUN KAHVEYE BUGÜNLERDE ARA SIRA ÇAY İÇMEYE GİDİYORUM. iNSANLARI CANLI YAYINDA ŞİİRLERLE KARŞILIYAN BU MEKANIN HAKAN'INI TANIMAK İSTEYENLERE ADRESİ;KENDİSİNE DÜZ BİR GÜZERGAHTAN KOLAYCA ULAŞABİLİRLER.
SEVGİ VE SAYGILARIMLA...
Tarih: 14 Şubat 2007 16:09 Ekleyen: Beğenme: 0
-
BAZ (EYFEL KULESİ) İSTASYONUMUZLA İLGİLİ OLARAK 17.01.2007 TARİHİNDE YENİMAH. KAYMAKAMLIĞINA YAPMIŞ OLDUĞUM SON ŞİKAYETİMLE İLGİLİ OLARAK 08.02.2007 TARİHLİ VE B054VLK4068901-522-21 SAYILI KAYMAKAMLIK YAZISI İLE BİLGİLENDİRİLDİM
KAYMAKAMLIK YAZISININ EKİNDE ;
TÜRK TELEKOMÜNİKASYON KURUMU ANK.BÖLGE MÜDÜR VEKİLİ (Kİ ZATEN TÜM KURUMLARIMIZ VEKİLLİKLE YÖNETİLİYOR MALUMLARINIZ.) SAYIN RECAİ ÖNER İMZALI YAZIDA BENİM DİLEKÇEME CEVABEN;
MESA BLOKLARI GÜNEYİNDEKİ ORMANLIK ARAZİDE ÜMİTKÖY-Y.MAH.-ANK. ADRESİNDE KURULU BULUNAN BAZ İSTASYONUNUN YAPILAN ÖLÇÜMLERİNDE AVRUPA STANDARTLARINDA RADYASYON ALDIĞIMIZI BELİRTEREK TEKRAR ÖLÇÜM YAPTIRMAK İSTERSENİZ ANLAŞMALI ŞİRKETLERİMİZ VAR BURALARDA 495 YENİ TÜRK LİRASI KARŞILIĞINDA ÖLÇÜM YAPABİLECEKLERİNİ BELİRTMİŞLERDİR.
NE YAPALIM YEL DEĞİRMENİ İLE SAVAŞTA GALİBA YENİK DÜŞTÜM ANCAK BEN YİNE DE DON-KİŞOT'LUĞA DEVAM EDECEĞİM SAYGILARIMLA.
" BURADA KISACA ANLATMAK İSTEDİĞİM ŞEY SAYIN ÇAYYOLU SAKİNLERİ SİZ İNTERNETTEN SORUNLARIMIZI DEVLETE İLETİN YENİ AB YASALARI GEREĞİNCE SİZE EN GEÇ 15 GÜN İÇİNDE ŞİKAYETİNİZLE İLGİLİ OLUMLU VE OLUMSUZ BİR CAVEP GELİR. HEM ZATEN KAĞIT,KALEM, PUL, KUYRUKTA BEKLEMEK GİBİ ZAHMETLER YOK DEVLETİN TÜM BEYAZ MASALARI VE BURALARDA GÖREVLİ MEMURLARI SİZLERİN BİLGİSAYAR ORTAMINDA GÖNDERDİĞİNİZ İLETİLERİ DİNLEMEK ZORUNDADIRLAR. DİKKATİNİZE SUNULUR. "
Tarih: 14 Şubat 2007 16:08 Ekleyen: Beğenme: 0