Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Yemezler Melih efendi, yemezler. Yap boz tahtasına dönüştürdüğünüz yollardan başka semtimize şimdiye kadar ne yaptınız. Beysu kent tarafına giden 37. cadde devamı 3 kez yapıldı 2 kez bozuldu. Hemde ne bozulma 2 sinde de Belediyenizin dev kamyonları dev iş makineleriniz kazdığınız bu derinlikte kayboluyordu. Metro derseniz 2008 den önce bitmeyecek. Zaten tünel işi bitse bile elektromekanik işler için ihale açılmadığından kullanımı için tarih vermeniz mümkün değil. Şimdi tam seçim arifesinde çocukların eline elma şekeri verir gibi.
    Disneyland bölgeye geliyor
    Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in önce Eskişehiryolu’na
    Bizde yedik proje yarım kalmasın diye oyumuzu size verdik. Kuru kuru gitmiyor. Melih efendi hani bunun ayranı(?) Yanında cola yok mu(?)
    Burası Çayyolu Melih efendi diğer semtlere benzemez.
    Tarih: 23 Şubat 2007 20:48 Ekleyen:
  • Sayın İsmail Çinici, yazılarınıza gündür rastlayamadım(18/02/2007 den beri. İnşallah olumsuz bir durum yoktur. İnanın bu sayfalara yeni katılanlar beni kadar mutlu ediyorsa, bizleri terk edip yazmayanlarda o derece üzüyor. Tabii hemen olumsuz düşünmemek lazım. Sizinde dinlenmek hakkınız ama bu ara fazla uzun sürmesin.
    Saygılarımla.
    Tarih: 23 Şubat 2007 19:50 Ekleyen:
  • Sayın Yücel Özleme verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

Sayın Mustafa Yılmaz bende sizinle aynı düşüncedeyim. Engin beyin şimdiye kadar nasıl uğraştığı meydanda. Hem Engin bey Belediye Başkanı seçilecek olursa her tarafa eşit hizmet götüreceğine inanıyorum. Tabii bu arada işe durumu en kötü olan yerden başlayacaktır.
    Tarih: 23 Şubat 2007 19:47 Ekleyen:
  • İlgi:1513 numaralı mesaj

-Efendim, teşekkür ederim. Bir şeyler yapabilmek beni sevindirir.

-Tüplü fidandan kastım,  naylon torba, teneke, saksı, gibi bir kabın içinde büyütülmüş fidanlardır. Bunlar dikileceği yere kadar bu kabın içinde getirilip kökler hasar görmeden dikildiği için, yeni yerine kolayca uyum göteriyor ve dikim zamanı o kadar sorun olmuyor.
    -Çıplak köklü fidan: doğrudan toprakta büyütülmüş ve pazarlanmak üzere bulunduğu  fidanlıktan sökülmüş olan fidanlardır.  Açıkta  korumasız kökler -kırılma, ezilme, çatlama, kuruma vb.-  az veya çok hasar gördüğü için, dikildiği yerde tutmama riski daha yüksektir. Söküm ile dikim arasında geçen süre ne kadar uzarsa,  hasar o kadar fazla oluyor. Dikim mevsimi konusunda daha hasssastırlar. O da ağacın türüne ve dikim yapılacak yerin şartlarına göre belirleniyor.
    Tarih: 23 Şubat 2007 14:27 Ekleyen:
  • "ARTIK BENİMDE DİKİLİ BİR AĞACIM VAR" kampanyasının başlatılması, güçlü bir organizasyon gerektirir diye düşünüyorum.
    Bunuda yapacak tek adres ÇABA platformu.
    Fikrin geniş kitleye yayılmasında onların bu konudaki düşünceleri çok önemli.Düşüncelerimize katılıyorlar mı acaba?
    Bizler ferdi olarak zaten bir şeyler yapıyoruz.Yapacağızda.

Saygılarımla
    Tarih: 23 Şubat 2007 13:35 Ekleyen:
  • -Sayın Mustafa YILMAZ, Efendim konuyu anladım. Demek ki tüplü fidan dikiyoruz. Bahçemizde sulama imkanımız da olacak. Dikim zamanı sorun olmaz. Önerdiğiniz taih "23/Nisan/2007 pekala uygun olur. Rast gele...
    Tarih: 23 Şubat 2007 11:33 Ekleyen:
  • Sn Ceval KÖKCEnin önerisi ve Sn Faruk ELMASOĞLU'nun değerli düşüncelerine katılıyorum.
    Ama umutsuz değilim arkadaşlar.Mevcut yerel yönetimin yapamayacaklarını/yapmayacaklarını önümüzdeki seçimlerde Adam gibi ADAM olan Sn Engin UÇ beyefendi adaylığını koyar ise görün bakın neler yapılıyormuş.

demişti demeyiniz efendim....

Saygılarımla
    Tarih: 23 Şubat 2007 10:08 Ekleyen:
  • Sn Yücel ÖZLEM çayyolumuza hoş geldiniz, sefalar , mutluluklar getirdiniz.Sizin duyarlılığınız bizlere güç katacak.

"ARTIK BENİMDE DİKİLİ BİR AĞACIM VAR" kampanyasının yapılması yönündeki görüşlerimi arz ederken, diğer arkadaşlarımında görüşleri çerçevesinde bir teklifte bulunmuştum.
    Keşke orman alanı için büyük ağaç dikimini gerçekleştirebilsek.Bu düşünceye katılmak ve destelemekle birlikte amacım konuyu site, kişi bazına indirmekti. Hani derler ya"aslan yattığı yerden belli olur" diye.Büyük ağaç dikme şölenine şu veya bu nedenlerle katılamayanlar için, farklı bir alternatif olarak düşünmüştüm.
    Site yada balkonda çiçek yetiştirmek, tabiatın güzelliklerini yanıbaşında koklayarak, görerek hissetmek sanıyorum ki çayyolunda oturan tüm kişilerin haz alacağı bir konu.
    Sahil kesiminde bunu genelde belediyeler düzenliyor.Ama işin içine belediye girince birazcık siyasi oluyor:)
    Bizim kapı gibi ÇABA platformumuz var.Finansöre ihtiyacımızda yok.Her site, her kişi kendi kendinin finansörü, sponsoru.Bir çam (sedir 1.5 mt) 10-25 ytl, bir gül 15-20 ytl arasında.Menekşeler ve diğer güzel mevsimlik çiçekler 500-750 ykrş.Bu fiyatlar kimseye yük olmaz.Karşılığında yaşamış olduğumuz yer güzelleşir.

Burada ölçüt kişilerin zevkleri, becerileri.Çayyolunda oturan kişiler gerçekten nezih insanlar.Doğaya sahip çıkan, her daim komşusunun, mahallelisinin haklarını koruyan tek bir vücut olarak hareket eden, duyarlı bir toplum.Bu tür güzellikleri meydana getirebilecek, yaşayacak yüreği sevgi dolu insanlar başka nerde bir arada olabilir ki???

Şu güvercin zehirleme olayını da kınıyorum.
    Tarih: 23 Şubat 2007 09:53 Ekleyen:
  • Yine para mı bitti acaba???

Geçenlerde, çağlayan köprü yapımı nedeniyle içerden verilen servis (tali) yolun yıpranmış olduğunu belirtmiş ve bozuk zeminlere müdahale edilmesi gerektiğini yazmış ve bu konuda girişimlerde bulunmuştum.

İlgililer bozuk zeminler için meksika caddesinde onarım yapmış, alt tarafta(aski-meksika cad.bölümü) onarım yapılmamıştır.Fakat bunlara karşın iki gündür sabah saatlerinde burada temizlik görevlileri devamlı olarak yolu süpürmektedir.

Yol zaten bozuk.Aşınma nedeniyle ortaya çıkan asfalt parçaları, taş, toprakları süpürmek güzelde, burası neden asfalt kaplanmadı?.Acaba para yinemi bitti?.Her gün temizlemeyle başa çıkılır mı kardeşim.???

Birde ümitköy köprüsü gözüme çok çarpıyor.Köprü yapıldı.Ama tamamen bitmiş değil.Ayaklar bölümündeki (o destek uzantısı sanırım) yer boyanmamış.Daha doğrusu yamalı duruyor.Sanki köprü 10 senelik köprü.Bu işi üstlenenler neden acaba işlerini tam olarak yapmazlar.Yine paramı bitti acaba???

Saygılarımla...
    Tarih: 23 Şubat 2007 09:36 Ekleyen:
  • Sayın Yücel Özlem, yazılarınız daha şimdiden bizlere katkı yapmaya başladı. (başlamış bile.)
    Sayın Mehmet beyin çağrısı üzerine bizlerinde desteklediği  (bkz. 1342,1346,1414 nolu mesajlarım) 

ağaç dikimi ile ilgili olarak.
    Eğer tüplü fidan dikecekseniz belirttiğiniz tarih sorun olmaz. Ancak açık köklü fidan dikilecekse biraz gecikilmiş olur.
    Şeklinde ki bilginizin en azından benim için büyük faydası olduğunu söyleyebilirim.
    Yalnız tüplü fidan deyimini pek anlayamadım. Bundan kasıt sanıyorum ağacı teneke içinde alıp dikmek. Kökleri naylon torbada olanlarda açık köklü mü oluyor?

Saygılarımla.
    Tarih: 23 Şubat 2007 02:18 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!