Sayın Kökçe
Şimdiye kadar duyulmamış bir uygulama olmasına rağmen neden olmasın. Netice olarak her yıl kanunlarda ufak tefek değişiklikler yapılıyor. Bu durum Türkiye kanunlarına aykırı bile olsa bir değişiklik ile bu aykırı durum ortadan kalkar. Bizde daha iyi belediye hizmeti almış oluruz. Zaman içinde de kaymakamlık ve tapu dairesi gibi gerekli birimlerde semtimize ilave edilir. Böylece devletin üzerine de aniden fazla bir maddiyat binmez. İşte benim tamamen anlaşamasak bile önemli olan ortak paydalarda buluşmamızdır dediğim şey buna benzer fikirlerdir.
Tarih: 16 Mart 2007 00:20 Ekleyen: Beğenme: 0
ŞİMDİDE BOYALI TERÖR MODASI MI VAR?
Bir zamanlar Orta Okul ve Liselerde karne alınca yumurta ve unla yoldan geçenlere mecburi banyo yaptırılırdı. Bu o zamanın modası gibiydi tabii bu arada elbisesini daha yeni almış henüz taksit ödemeleri bile bitmemiş zavallı kişileri veya çok önemli bir randevuya yetişmesi gereken insanları düşünen yoktu. Neymiş efendim gençler karne almış sevinmiş.
İste biz böyleyiz ne sevincimizi nede üzüntümüzü normal yollarla ifade edemiyoruz. Düğünlerde, takım galibiyetlerinde silah ile havaya ateş eder çoğu kez insanların yaralanmasına veya ölmesine sebebiyet veririz. Karne alır yoldan geçenlerin üzerine yumurta fırlatırız.
Veya önümüze gelen her yere boya ile yazı yazarız. İşte bu yüzden ben eğitim ve aile görgüsü çok önemli diyorum.
Ve gene biliyorum ki içinizden bazıları ne olmuş yani bende lise yıllarında yumurta savaşına katılmıştım veya bizim geleneğimizde düğünlerde silah atılır. Bu x yıllık geleneği sen mi bozacaksın şeklinde tepkileri buradan yazılı olarak almasam bile bana tepki gösterenler olacaktır.
Ama biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmayarak yolumuza devam edecek “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın desek de, bana dokunmayan ruhsatsız silah ve terörün hangi türü olursa olsun bin yaşasın demeyeceğiz.”
Tarih: 15 Mart 2007 22:14 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Hasan bey,
Söylediklerinizde kısmen haklı olabilirsiniz ilçe olmak bir çok yer için yeni rant kapısı demektir ama bu durumun Çayyolu için geçerli olacağını pek sanmıyorum. Çayyolun’da gerek arsa gerekse satın alınacak ev fiyatları ve kiralar Ankara’nın bir çok ilçesinin zaten üzerindedir.
Çayyolu’nun ilçe olmasının yararı ise şudur.
• Çayyolu’na bir kaymakamlık binası kurulacağı için yarın öbür gün Nüfus idaresinde bir işiniz olduğunda Yenimahalle’ye gitmek zorunda kalmazsınız.
• Veya ev aldığınız zaman tapu işlemlerini Yenimahalle yerine Çayyolunda yaptırırsınız.
• Bir yer ne kadar büyük ve kalabalık olursa oranın sorunları ile uğraşmak da o kadar zordur.
Yenimahalle merkez ve diğer ilçe büyüklüğündeki semtleri ile bu ilçe belediyesinin büyüklüğü Sayın Belediye başkanımızın iş yapması için her tarafa yetişmesi mümkün değildir. Bu durum Belediye Başkanları hangi partiden olursa olsun değişmez.
Bizdeki memur anlayışında ise görevlendirdiğiniz kişiler yapılması elzem olan şeylerin ilk defa ancak yarısını not alır daha sonra yukarı kademeyi üzmemek adına bu notları da eleyip kuşa döndürürler. Hani sorunlar bildirilmeyince sanki hiç sorun yokmuş gibi. Bunun için başkanların bizzat kendilerinin bu işle uğraşması gerekir.
Ben bunun için Çayyolu’nun ilçe olmasından yanayım. Tabii ki siz benim düşüncelerime katılmaya bilirsiniz. Değişik görüşler çok seslilik her zaman yararlıdır. Yeter ki ortak paydalarda anlaşalım.
Saygılarımla.
Tarih: 15 Mart 2007 18:20 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Hasan bey,
Söylediklerinizde kısmen haklı olabilirsiniz ilçe olmak bir çok yer için yeni rant kapısı demektir ama bu durumun Çayyolu için geçerli olacağını pek sanmıyorum. Çayyolun’da gerek arsa gerekse satın alınacak ev fiyatları ve kiralar Ankara’nın bir çok ilçesinin zaten üzerindedir.
Çayyolu’nun ilçe olmasının yararı ise şudur.
• Çayyolu’na bir kaymakamlık binası kurulacağı için yarın öbür gün Nüfus idaresinde bir işiniz olduğunda Yenimahalle’ye gitmek zorunda kalmazsınız.
• Bir yer ne kadar büyük olursa oranın sorunları ile uğraşmak da o kadar zordur. Yenimahalle merkez ve diğer ilçeleri ile bu ilçe belediyesinin büyüklüğü Sayın Belediye başkanımızın iş yapması için her tarafa yetişmesi mümkün değildir. Bu durum Belediye Başkanları hangi partiden olursa olsun değişmez.
Ben bunun için Çayyolu’nun ilçe olmasından yanayım. Tabii ki siz benim düşüncelerime katılmaya bilirsiniz. Değişik görüşler çok seslilik her zaman yararlıdır. Yeter ki ortak paydalarda anlaşalım.
Saygılarımla.
Tarih: 15 Mart 2007 14:53 Ekleyen: Beğenme: 0
Belediye yetkililerinin sitelere ağaç vermesinin yanında bir zahmet kendilerininde yeşil alan olarak belirlenen yerleri imar planına göre düzenleme yapmaları ve kaldırımlarda boş olarak bulunan yerlere ağaç dikmeleri gerekmez mi acaba?
Tarih: 15 Mart 2007 13:40 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Ceval KÖKCe, başınıza gelen elim kazayı okudum.Çok üzüldüm.Geçmiş olsun efendim.
Medeniyetten yoksun trafik canavarlarının her zaman böyle bir olayı gerçekleştirebileceği göz önünde bulundurularak çok dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.
Belediyelerin açık bırakmış olduğu çukur veya rogar'lar nedeniyle müessif olayların yaşanması her daim kaçınılmazdır.
İşi tam olarak bitirmek, iş yapılırken çevreye ve insanlara zarar vermemek, hukuki bir mesele olarak addedilip yapılan sözleşmelere ilave edilmesine rağmen böyle münferit olayların olması sadece ve sadece otokontrol sisteminin zayıf yada hiç olmaması, çalışanın sorumluluk duygusunun olmaması ve karşılığında ceza-i müeddiye uygulanması karşılığıdır.
Sadece açık bırakılan kanal, kuyu v.s. yerlermi tehlike arz ediyor.?
Mevcut yollar üzerinde altyapının çökmesi sonucu oluşan çukurlar da çok mühim aksaklıklardır.
Eskişehir yolu migros kavşağında orta şeritte bulunan çukur yüzünden araçlar zarar görüyor, ani şerit değiştirmeler nedeniyle kazaların meydana gelmesi kaçınılmaz.
Faruk bey bu konuda oldukça caba sarfediyor.Sağolsun varolsun.
Aslında burada yazılanların hepsi ilgililer tarafından okunuyor.Okunuyor ama işlerine gelen hususlar yapılıyor.
Örneğin yaşamkent mah.50. cadde çevresindeki asfalt dökülmeyen yollar nedeniyle ana caddenin çamur içinde kalması konusu okunmuş ki!..11 mart pazar günü sabah 07.30'da 10 kişilk bir temizlik ekibi cadde kenarında bulunan topraklar temizlenmeye başlandı.
Asfalt dökmek yerine temizlik yapıldı.O da yapılacak tabiki ama kaynak asfaltsız yol olunca temizlik neye
yarar
Tarih: 15 Mart 2007 13:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Yenimahalle Belediyesinin dağıtmış olduğu "Küresel Isınmaya Karşı Ağaçlandırma" broşüründen Ali Rıza Bey Ormanının Çelikkent Sitesi yanındaki bölümüne 19-23 Mart 2007 tarihlerinde 84.000 fidan dikilecegini sevincle ögrenmiş bulunuyorum... Gectigimiz günlerde bu alandaki baz istasyonunun sökülmesinin ardından bu dikim kampanyası ikinci müjdeli haber oldu... Ancak belediyenin broşüründe Ali Rıza Bey ormanından sadece Devlet ormanı olarak söz edilmesi bu sevincimi biraz olsun kırdı... İnsallah Ali Rıza Bey ormanı adına ve Çayyoluna yakışır bir şekilde gelişerek, baz istasyonlarından arınarak, gelecekte Atatürk ormanıyla birlikte Cayyolunun ve hatta Ankaranın cigerleri olur...
Tarih: 15 Mart 2007 13:28 Ekleyen: Beğenme: 0
sayın faruk bey ;
hassas bir durum olsa bile ilçe adı yenimahalledir....
kanuni olarak burası yenimahalledir ilçe olsa çok mu iyi olacak yeni rant kapıları açılıcak belediyeyle ...
ben sahsen hem yenimahalle hemde çankaya belediyesinden memnunum
Tarih: 15 Mart 2007 13:11 Ekleyen: Beğenme: 0
Yenimahalle Belediyesi’nin desteğiyle 84000 ve Çayyolu Bölgesi Ağaçlandırma Derneğinin 1000 olmak üzere semtimize 85000 fidan dikilmesi sevindirici bir olaydır. Ama bu arada Yaşamkent tarafınıda unutmayalım. Mutlaka orada da ağaçlandırılacak yerler vardır. Bu konuda site başkanları da Çayyolu platformuna yardımcı olabilir.
Tarih: 15 Mart 2007 10:07 Ekleyen: Beğenme: 0
Ercan Emlak sahibi Sayın Ercan Örs vermiş olduğunuz site adresinden sitenize girip inceledim üzülerek ifade edeyim ki sitenizde yer alan tüm emlak ilanlarında İlçe bölümünde Yenimahalle yazıyor. Oysa bu doğru bile olsa sizin bu konu üzerinde bizlerin ne kadar hassas olduğumuzu bilmeniz gerekir diye düşünüyorum. İlçe yerini boş bırakabilirdiniz veya İlçe kısmına da Çayyolu yazabilirdiniz. Bu konu ile ilgili olarak size teessüflerimi sunarım.
Tarih: 14 Mart 2007 21:18 Ekleyen: Beğenme: 0