saygıdeger çayyolu sakınleri...ve site yönetimi...hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.bir heykeltraş olarak atapark a yapılacak olan atatürk anıtı haberini yeni gördüm.aldığınız teklifleride izledim.katılan bütn sanatçıları tanır ve takip ederim.bu heykeltraş dostlarım gibi şahsımında türkiyenin birçok yerinde heykellerim bulunmaktadır.bunların içinde atatürk heykelleride mevcuttur.çayyolu ankaranın güzide semtlerinden biridir.seçkin insanların cumhuriyete sahip çıkan atatürkç ü insanların bulundugu ilçe olmayı sonuna kadar hakeden bir semtimizdir.bu yzden özellikle atatürk konusunda hassasiyetinize güvenerek bir heykeltraş olarak anıt projenize öneri getirmek istiyorum.daha önce yapılmış sergilenmiş atatürk heykellerini degerlendırmek yerine heykeltaşlardan yeni çalışacakları maketler istenmesinin daha isabetli olcağı kanaatindeyim.böylelikle atatürk heykeli üzerinden ticaret yapan sanatçılarında önüne geçilmiş olur.takdir sizin saygılarımla...
Tarih: 26 Nisan 2007 12:15 Ekleyen: muratdaşkın Beğenme: 0
BAZ İSTASYONLARI (2)
... 2003 yılında Sitemize yüz metre mesafede bu istasyonlardan birisi dikilmişti.Sözkonusu istasyona karşı girişilen hukuk mücadelesinde birinci raund KAZANILDI ve Mahkeme “ İSTASYONUN YERİNDEN SÖKÜLMESİ ” yönünde karar verdi. Emsal niteliğindeki bu karar şimdilik Yargıtay aşamasında...Oradanda olumlu bir karar çıkmasını dört gözle ve sabırsızlıkla bekliyoruz...Yargıtay’dan böyle bir karar çıkarda bahse konu Baz istasyonu sökülebilirse, bu kararı bayram sevinci içerisinde kutlamayı ve istasyonun olduğu yerde piknik yapmayı planlıyoruz...Saygılarımla. Temel TAŞ
Tarih: 26 Nisan 2007 11:53 Ekleyen: Beğenme: 0
BAZ İSTASYONLARI (1)
23 Nisan 2007 tarihli Sabah Gazetesi, BAZ İSTASYONLARI’nın insan sağlığı üzerindeki etkilerini haber yapmış.Habere göre ; BAZ İSTASYONLARI Kanser, Beyin Kanaması ve Yüksek Tansiyon nedeni...Haberin devamındada konu ile ilgili bilimsel araştırma sonuçları detaylı olarak yer alıyor. Haberi okuyunca, bundan iki ay kadar önce BAZ İSTASYONLARI ile ilgili burada yazdığım bir yazıyı yeniden bu köşeye taşıma ihtiyacı duydum...Yazı şöyle idi: “ Ümitköy/ Çayyolu Bölgesinde hangi yöne bakarsanız bakınız karşınızda mutlaka bir, bazende birden fazla Baz İstasyonu görürsünüz. Bu istasyonların sayısı bir kaç yıl öncesine kadar böylesine fazla değildi. Ancak son zamanlarda sayılarında ciddi bir artış oldu.Yerleşim yerlerine uzak ve yüksek yerlerde kurulması gereken bu istasyonları hemen her yerde görmek mümkün...Mahalle aralarında, sitelerin tam ortasında ve hatta okulların yanıbaşında bu istasyonlar mevcut.İş yerimin olduğu semtte de maalesef durum ayni. GSM Şirketleri bu semtte de nerede bir boşluk bulmuşlarsa oraya bu masum (!) direklerini kondurmuşlar. Hatta olayı daha da ileri götürerek bazı minaralerin tepesine dahi bu antenleri monte etmişler.Ne de olsa direk hazır, enerji kaynağıda yanıbaşında.Bundan ala yer’mi olur dermişcesine...Baz istasyonlarından yayılan radyasyona maruz kalan insanların, özelliklede çocukların sağlığı etkileniyormuş, bu insanların sağlığı ciddi boyutlarda tehdit altında imiş, kimin umurunda...Önemli olan GSM Şirketlerinin DAHA ÇOK kar etmesi...
Tarih: 26 Nisan 2007 11:51 Ekleyen: Beğenme: 0
''CUMHURİYET İÇİN ÇAĞLAYAN MİTİNGİNE ÇAĞRI''
* TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN
* ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN
* İRTİCAYA, DİNCİ VE IRKÇI FAŞİZME ''DUR'' DEMEK İÇİN
* CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARINA VE KURUMLARINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN
* TAM ANLAMINDA DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL HUKUK DEVLETİ İÇİN
29 NİSAN 2007 PAZAR GÜNÜ SAAT 14:00 DE
ŞİŞLİ/ÇAĞLAYAN MEYDANINDA BULUŞALIM
Tarih: 26 Nisan 2007 00:40 Ekleyen: Beğenme: 0
Demokrasiyi soytarılaştırmak...
BAŞBAKAN henüz aklındaki adayı açıklamadan AKP grubunda alkış koptu, gördünüz.
Bilmedikleri bir adayı alkışlıyordu arkadaşlar.
Badem bıyıklar titredi, düşük göbekler zıpladı, tombul eller çırpıldı, yağlı dudaklar haykırdı:
"Bravooo..."
"Nurolll..."
Sorsaydınız o an:
"Beyefendi neyi alkışlıyorsunuz?..."
"........?"
Daha belli değildi çünkü...
Ben böyle bilmediği bir şeyi beğenip ayakta alkışlayanları ilk kez görüyorum.
Nitekim Tayyip Erdoğan kürsüden gözlerinin içine baka baka "Milletvekili arkadaşlarımla kimin olacağını istişare ettim" dediğinde dahi, onlar karşısında oturuyorlardı ve ağızlarını açmış Başbakan’ın dudaklarına bakıyorlardı:
Acaba kimi açıklayacak?..
Gördünüz; "Abdullah Gül" adını duyunca nasıl da sevindiler.
Demokrasiyi "soytarılaştırmak" ancak bu kadar olabilir.
Dün neyi açıkladı Erdoğan:
Türkiye Cumhuriyeti’nin on birinci cumhurbaşkanını...
Bundan sonra yapılacak oylama-moylama, sadece formaliteden ibarettir.
Göreceksiniz; patronların, gazetelerin, Ti-Vi’lerin "İyi oldu... Erdoğan fedakárlık yaptı... Uyumlu bir isim..." yorumları arasında o da olur.
Açık ve net söylüyorum:
Çağdaş Türkiye’nin en önemli kalesi Çankaya, dün itibarıyla cemaate geçmiştir.
Eşinin türbanı yüzünden, Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne vermiş ve dava açmış birisi sizin "cumhurbaşkanınız"dır.
Artı; ordularımızın başkomutanı
"Laik Cumhuriyet"i temsil edecek kişi
Kafalarında kurdukları ve adım adım gerçekleştirdikleri "Ilımlı İslam rejiminin" en önemli ikinci adımıdır bu.Dilerim Türk halkı bu oyunların farkına varsın
Tarih: 26 Nisan 2007 00:31 Ekleyen: Beğenme: 0
(YAZILARINIZA DİKKAT GÖSTERMEZSENİZ BLOKLANACAKSINIZ SİTE YÖNETİCİSİ)
Tarih: 25 Nisan 2007 13:10 Ekleyen: Beğenme: 0
Semtimizde olan otobüslerin hat numarası ve saatleri ile ilgili olarak girmiş olduğum otobüs hizmetlerinde henüz hat numaraları düzeltilmemiştir. Saatlerin düzeltilip düzeltilmediğini incelemedim.
Arzu edenler aşağıda verilen adrese girsin. Saygılarımla.
http://www.ego.gov.tr/odb/OtobusGuzergahForm.htm
Tarih: 25 Nisan 2007 09:37 Ekleyen: Beğenme: 0
OH BE!
İnsan kucağında ki taşları dökünce nasılda rahatlıyormuş. Sanki üzerimden tonlarca yük kalkmış gibi. Bir bakın bakalım. İbadeti hastane koridorlarına ben mi, düşürmüşüm yoksa onlar mı?
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5132049&tarih=2006-09-22
Hem kendisi daha sakin ve dikkatli yazıları okursa Sayın Tolga Özden'in yazdıklarını benim yazdıklarımla karıştırmaz. Kendisine cevabım önceki yazılarımda gizlidir. Arasın bulsun. Bu arada hiçbir derneğe üyede değilim.
Hepinize saygılarımla.
Tarih: 24 Nisan 2007 16:24 Ekleyen: Beğenme: 0
Semtimiz Fırat caddesi Uludağ Kebabın Karşısında ki boş arazi üzerine büyük bir iş merkezi kurulacak. Hafriyat çalışmaları başlamış durumdadır.
Bu gün Çayyolu Platformunu ziyaret ettim ve sayın Engin beyin çayını içtim. Tam oradan ayrılmak üzereyken sayın Tolga beyde platforma uğradı. Böylece kendisi ile tanışmak fırsatını yakalamış oldum.
Tarih: 24 Nisan 2007 15:30 Ekleyen: Beğenme: 0
belediye otobüslerinin numaraları değişmiş sitenizde hala eski numara lütfen yeni noların ve düzenlenen saatlerin degiştirilmesini sağlarmısınız zira 598 olan otobüsün 123 olduğu ve akşam 19.30 dan sonrasıda kaldırıldığı söylendi durakta.
Tarih: 24 Nisan 2007 04:33 Ekleyen: Beğenme: 0