-
2
12 şubat 2007
olaylar ve insanlar
Hasan Pulur.
İşte size, bir milliyetçi...
"YURTİÇİ tüketimi karşılamakta yetersiz olan az sayıdaki kaynaktan elde edilen petrol ve doğalgazın tümünün yurtdışına satışına olanak tanınarak daha sonra ülke gereksiniminin tümünün dışalımla karşılanmasının ulusal gelire ve ülkemizin uluslararası kriz dönemlerindeki enerji gereksiniminin giderilmesine olumsuz etki yapacağı açıktır" diyen milliyetçidir.
* * *
"PETROL ve doğalgaz üretiminden alınan devlet payının yarısının işletme ruhsatının bulunduğu ilin özel idaresine özgülenmesi, doğal kaynaklar üzerindeki bölgecilik akımlarını besleyecek ve tekil devlet yapısına zarar verecektir" diyen milliyetçidir.
* * *
BUNLARI söyleyen de Sayın Cumhurbaşkanı Sezer'dir.
Bu hükümetin hazırladığı petrol yasasını geri gönderirken bu gerekçeleri belirtmiştir.
İşte, bize göre, milliyetçilik budur, başkalarının milliyetçilik görüşü de değişik olabilir.
Milliyetçilik, emperyalizme karşı durmaktır, tavır koymaktır.
Kimse kimseden daha fazla milliyetçi değildir.
Tarih: 27 Nisan 2007 18:36 Ekleyen: Beğenme: 0
-
(1)
12 şubat 2007
olaylar ve insanlar
Hasan Pulur.
İşte size, bir milliyetçi...
MİLLİYETÇİLİK nedir?
Milliyetçilik, ırkçılık değildir. Milliyetçilik, kafatasçılık değildir. Milliyetçilik, kendi milletini başka milletlerden üstün saymak değildir. Nasıl bir Fransız Fransız olduğunu, bir Alman Alman olduğunu, bir Japon Japon olduğunu çekinmeden söylüyorsa, "Ben Türküm!" demenin de çekinilecek bir yanı yoktur.
"Milliyetçilik" birtakım boş laflarla, boş sloganlarla başkalarını küçük gören, aşağılayan bir tavır değildir. "Altaylardan attığımız ok Alpleri geçti!" diye kuru böbürlenme ya da "Türk olmasa tarihe yazılacak ne vardı?" gibi cilalı laflar artık unutulmuştur; çok şükür ki unutulmuştur.
* * *
"MİLLİYETÇİ", ülkesine yararlı olan insandır, hangi işi yaparsa yapsın, yeter ki ülkesinin kalkınması için çalışsın...
* * *
KİMDİR "milliyetçi" ya da nedir "milliyetçilik?"
"Ülkemizde üretilen petrol ve doğalgazın bir kısmının ülke gereksinimi için ayrılması ulusal çıkarlar yönünden önemlidir" diyen milliyetçidir.
* * *
KIBRIS harekâtı sırasında uçaklarda yakıt sıkıntısı çekildiği örneğini vererek, "Stratejik anlamı bu kadar yüksek olan petrolün tümüyle dışsatım konusu yapılabilmesini olanaklı kılan düzenlemelerin ulusal güvenlik yönünden risk taşıdığı ortadadır" diyen milliyetçidir.
* * *
"ÜLKE gereksinimi için pay ayrılma zorunluğunun getirilmemesi, ülkeyi tümüyle uluslararası şirketlerin ya da yabancı devletlerin kararına bırakmak anlamına gelir ki, bu durumu ulusal güvenlikle ulusal çıkarlarla ve kamu yararıyla bağdaştırmak olanaksızdır" diyen milliyetçidir.
Tarih: 27 Nisan 2007 18:33 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Milliyet anketine oy kullanmak için girdim. fakat pusuladaki seçeneklerden birini işaretleyip oyla dediğiminde karşıma Sayfa görüntülenemiyor yazısı çıktı ve birkaç kez denememe rağmen durum değişmedi neden acaba(?)
"Gül'ün aday olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanının seçimi için aylardır süren isim tartışmaları son buldu. Başbakan Erdoğan, partilerinin destekleyeceği adayın, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olacağını açıkladı.
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylarının Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğunu açıkladı. Gül'ün Köşk'e çıkacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Destekliyorum
Desteklemiyorum
Kararsızım
Ankette son durum"
Tarih: 27 Nisan 2007 16:59 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Kökçe bir kaç yazı aşağıda kullandığı ifadede şu şekilde bir tabirde bulunmuştur "basta bolucu ve Ermeniler olmak uzere tum hasare takimina gecmis olsun diyorum."
Burada belki yurt dışında yaşayan veya yurt içinde ikamet eden bazı Ermenilerin Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde faaliyet gösterdiğini iddia etmek farklıdır, ama öte yandan bütün Ermenileri bölücülerlerle (pkk gibi) aynı kefeye koyarak ithamda bulunmak çok farklı birşeydir. Böyle bir tabir Türkiye'de yaşayan ve devletine bağlı birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ermeni asıllı vatandaşlarımızı son derece rencide etmiştir.
Kendisinin niyeti bu değil idiyse bunu mutlaka açıklamalı ve Ermeni vatandaşlarımızdan özür dilemelidir, yo eğer tam tersi bir düşüncede ise yani bölücülerle Ermenileri aynı kefede değerlendirme düşüncesine sahipse bunun ne kadar büyük bir tehlike olduğuınu kendisine anlatmama sanırım gerek yoktur.
Bu ülkede, vatanına, milletine bağlı binlerce Ermeni asıllı vatandaşımız olduğu unutulmamalıdır. Böyle yaklaşımlar Hrant Dinklerin katli için ülkemizde uygun, provakasyona açık ortamlar yaratmaktadır...
saygılarımla
Tarih: 27 Nisan 2007 15:46 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Ceval Kokce, fikirlerinizin çoğuna katılmadığım halde, farklı bir rengin burada dillendirilmesini hep istedim. Avrupa'dan bakış nasıl diye düşüncelerinize saygı gösterdim. Bence Çayyolu platformu da bu saygı ve tahammülü gösteriyor. Bana göre bu tahammül ve saygı devam etmeli. Siz yine doğru bildiklerinizi yazın. Ancak ironik yazıyorum diye sürekli insanlarla alay etmeniz doğru birşey değil. Siz okumuş yazmış bir insan olduğunuza göre yurt dışında biraz oturduktan sonra yabancılar karşısında ezikliğin verdiği bir yabancı nefreti ve bize karşı ise bir tepeden bakma ve küçük görme hastalığına yakalanmış değilsinizdir inşallah. Bu hastalık kötü bir hastalıktır. Avrupa'da ikamet eden ya da ikamet ettikten sonra yurda dönüş yapan birçok vatandaşımızda gördüm bu değişimi. Umarım sizde yoktur ve yanılıyorum. Sivri sinekleri de kara sinekleri de bırakın lütfen. Net, anlaşılır, saygılı, nazik ve kibar yazılar yazın. Bu yazıma da bir cevap verecekseniz kibarca verin. Cevapda seviye varsa cevap veririm. Saygılarımla....
Tarih: 27 Nisan 2007 13:45 Ekleyen: Beğenme: 0
-
"ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ"
Sivrisinekle mücadele edenleri kutluyorum!
Saygılarımla
Tarih: 27 Nisan 2007 13:19 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Milliyet e de ne kadar güvenilir ya, neyse
Arkadaşlar,
>
> Hepinizi, özellikle milliyet.com.tr olmak üzere internet başininda Abdullah
> Gül'ün
> cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak oy kullanmaya davet ediyorum.
> Refah partisi ve Fazilet partisinin en güçlü kişiliklerinden olan türbanlı eşi ile
> Abdullah Gül'ün adaylığı kabul edilemez. Elimizde ne anayasa mahkemesi, ne
> hakimler kurulu, ne RTÜK, ne üniversiteler hiçbir şey kalmayacak. Bunların hepsi uzun vadeye
> yayılmış planlar. Türkiye'mizi ılımlı islam cumhuriyetine çevirmelerine engel
> olalım hep beraber.
>
> Ayrıca istanbul'da oturan herkesi de hafta sonu yapılacak mitinge katılmaya
> çağırıyorum. >
> Biz sesimizi çıkarmadığımız sürece durum hızlı bir şekilde kötüye gidiyor.
> TIKlayiniz...
> http://www.milliyet.com.tr/2007/04/24/son/sonsiy12.asp
Tarih: 27 Nisan 2007 13:01 Ekleyen: Beğenme: 0
-
akepenin cumhurbaşkanı adayı abdul. gül kimdir?
bakınız tarihin sayfalarına;
posta gazetesi 28 kasım 1995 salı
İŞTE REFAHIN GERÇEK NİYETİ
ÜRPERTEN İTİRAF
refah partisi genel başkan yardımcısı abdullah gül cumhuriyet döneminin artık sonu geldi dedi.
ingiliz the guardian gazetesinde yayınlanan röportajda refahlı yönetici cumhuriyete ve laik sisteme açıkça meydan okudu. rp nin dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı abdulla gül ingilterenin en saygın gazetelerinden the guardian'a yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyetine açıkça meydan okudu, refahın ürperten yüzünü ortaya döken gül Türkiye'de cumhuriyetin sonu geldi, kesinlikle laik sistemi değiştirmek istiyoruz dedi. the guardian bu sözleri refah partisi kesinlikle yeşil devrimin yolunu açacak şeklinde yorumladı.
partinin politikalarını yabancılara anlatmakla görevli partinin genel başkan yardımcısı gülün sözlerinin çok önemli olduğunu belirten the guardian, gülün cumhuriyete karşı koyan sözlerinin hiç bir yanlış anlamaya ve yoruma neden olmayacak kadar açık ve net olduğunu belirtti.
.......işte böyle değerli yeşilçam dostları, cumhur reisi adayımızı tanıyalım, tanımayanlara aktaralım...
saygılarımla
coşkun
yeşilçam
tecavüzcü coşkunu sevenler ve koruyanlar derneği
Tarih: 27 Nisan 2007 12:38 Ekleyen: Beğenme: 0
-
29 Nisan 2007 günü saat 14.00’te İstanbul’da düzenlenecek olan “CUMHURİYET İÇİN ÇAĞLAYAN MİTİNGİ”ne katılmak üzere ÇAYYOLU PLATFORMU VE ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’nce araç tutulmuştur.
*Gidiş-dönüş ücreti 35.00 YTL’dir.
*Pazar sabahı saat 04.00’da Arcadium önünden hareket edilecek, aynı gün geri dönülecektir.
*Katılacakların ücretlerini en geç 27 Nisan Cuma günü öğleye kadar ÇAYYOLU PLATFORMUNA getirmeleri gerekmektedir.
İrtibat Telefonu: 236.10.33-0532 545 70 44
Tarih: 26 Nisan 2007 14:22 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Çayyolu Sakinleri ve Ziyaretçi defteri Müdavimleri,
Ziyaretçi defterimiz düzelmeye başladı mı ne? Artık burada tıpkı eskisi gibi çayyolu’nun sorunları ile birbirinden önemli ve değerli yazılar görmeye başladım. Bundan sonra muhtemelen kınanacak bir yazıma rastlarsanız bana sormadan, benden ret veya onay almadan ve Sayın Sakin Sakin’in 978 ve 979 nolu mesajlarını okumadan lütfen karar vermeyin.
Saygılarımla.
Tarih: 26 Nisan 2007 13:29 Ekleyen: Beğenme: 0