Sayın Soylu,
Bazı olaylara büyük bir aymazlık içinde yaklaşmak yerine duyarlı olmak her Türk vatandaşının görevidir diye düşünmekteyim.
Sizlerin ve benim bu duyarlığımız bazı kesimlerden tepki alacağımızı bilsek de devam edecektir.
Dün gece de bir yazımdan dolayı yalnız ben değil, sairimiz Nazım hatta ulu önderimiz M. Kemal Atatürk bile çirkin bir saldırıya maruz kalmış. Fakat bu çirkin saldırı yazısının ömrü birkaç dakika içinde tükenmiştir.
Saygılarımla.
Tarih: 09 May 2007 10:55 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Faruk Elmasoğlu ile Sayın Pazar Gülü'ne Çayyolu Pazarı hakkındaki duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Her ikisinin de görüşlerine katılıyorum. Ancak yapılacak imza toplama, protesto, alış veriş yapmama gibi eylemlerden önce Platform adına birkaç yetkilinin Pazar esnafı temsilcilerinden birileriyle konuşup uyarmalarında fayda var diye düşünüyorum. Saygılarımla.....
Tarih: 09 May 2007 09:49 Ekleyen: Beğenme: 0
LÜTFEN AŞAĞIDAKİ WEB ADRESİNE GİRİN VE BU GÖRÜNTÜLERİ İZLEYİN......YORUMSUZ.....
http://www.youtube.com/watch?v=eg3hkWCnA8c
Tarih: 09 May 2007 09:42 Ekleyen: Beğenme: 0
Cumartesi günü kurulan pazar için hep beraber hareket edersek bir sonuca ulaşırız...Örneğin Çayyolu Platformu ile önce pazar esnafı ve bu esnafın bağlı olduğu oda ile görüşülebilir, halkın tepkisi dile getirilir...Aynı zamanda Arcadium önünde bir masa kurulur ve hem halkın ilgisi çekilir hemde pazarın pahalılığından şikayet edilen bir defter açılır, halktan imza toplanır, bu defter daha sonra ilgili yerlere gönderilir...Eğer bir sonuç alınamazsa bu sefer platform olarak pazarın kurulduğu günlerde pazara çok yakın ve halkın görebileceği bir yerde toplanılarak protesto gösterisi düzenlenebilir...fikir üretirsek ve beraber hareket edersek bir başarıya ulaşabiliriz..
ucuz ve sağlıklı pazarlar dileklerimle sevgiler...
Tarih: 09 May 2007 09:36 Ekleyen: Beğenme: 0
cayyolum com dan
SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU İÇİN NE YAPILABİLİR...
Şimdi bu noktada ne yapılmalı, bu soruna nasıl bir çare bulunmalı. Sokaklarımızda köpekler çeteleşmiş vaziyetteler. Bir araya gelince, zaman zaman bu tip saldırılar oluyor. Kimi bu sokak köpeklerine sevecen yaklaşıyor, onlarla dostluk kuruyor; kimi de sokak köpeklerini gördüğünde kaçacak yer arıyor...
Üstelik zaman geçtikçe de sorun büyüyor.
Çoğumuz Avrupa’da bulunduk. Batıda sokaklarda başıboş köpek gördünüz mü? Köpeği bırakın kedi bile görmek olanaksızdır. Batıda herşey denetim altındadır. O halde bu konu da derhal denetim altına alınmalıdır. Ama öncelikle Çayyolu’nda yaşayan ister hayvansever olsun, ister olmasın bu konuda ortak bir çözüm üretmek gereği artık iyice ortaya çıkmıştır.
Biz, bu köpeklerin barınağa götürülmesinden yanayız. Bu barınak Çayyolu’nda mı olur, yoksa başka bir semtte mi bilemeyiz ama, bu çözüm artık kaçınılmazdır.
Hayvanseverler de bu köpekleri diledikleri gibi ziyaret edebilir, hatta barınakta yaşayan köpekleri sahiplenebilirler...
Bu konuda başkaca bir çözüm üretebilecek hayvanseverlerin de yardımını bekliyorum. Hayvanseverlerin önerilerini bekliyorum. e-mailim: enginuc@cayyolum.com
NOT: Konu Ağustos ayı toplantısında Belediye Meclisi'ne AKP'lilerce getirildi. O nedenle ivedilik arz ediyor...
Tarih: 09 May 2007 02:54 Ekleyen: Beğenme: 0
ayinesi (aynası) iştir kişinin lafa bakılmaz.
Köpeklerden korkan var, korkmayan var. Köpek saldırısından kaçağım diye kendini yola arabaların altına atanlarda var. Elbet her canlının yaşamaya hakkı var ama saldırganlığı ile bizleri tehdit edenlere (bu arada kendimin köpeklerden korkmadığımı da belirtmemde yarar var sanırım.) öyle veya böyle bir çözüm bulunmalı eskiden sokak köpeklerini belediye elamanları ya zehirli et atarak öldürür ya da av tüfeği ile vururdu. Zavallı hayvanlarda saatlerce can çekişerek ölürdü.
Evde beslenen her hayvan kendisine zaman ayırmamızı ister. Hayvan sevgisi çocuklarına eğlence olsun diye düşünmeden havyan alıp sonra zor geldi diye sokağa atmak değildir. Ama maalesef yurdumuzda böyle insanların çokluğu nedeniyle mecburiyet karşısında bazı uygulamalara gidilmesi gerekir.
Barınaklara alınan hayvanlarda da bu barınakların kapasitesi dolduğu anda bunların birbirlerini parçalayıp öldürmeleri de kaçınılmazdır. Sanırım bu daha berbat durumda en başta sizin hoşunuza gitmeyecektir. (ama göz görmeyince gönül katlanır diyorsanız bilemem.) Yani barınaklar sadece bir yere kadar çözüm olmada sonra devamlı barınak yapma ihtiyacı doğmaktadır ki buna da ne maddiyat nede yer sorunu dayanmaz.
Benim verdiğim örnek hayvan hakları bakımından yanlış olabilir ama burada birbirimizi kıracak şekilde eleştiri yapmak yerine doğrudan doğruya öyle olmaz, böylesi daha uygun şeklinde bir çözüm getirmemiz gerekmiyor mu?
Benim sorunumsa bazı şeyleri erken yazmam sanırım o yazıyı bir veya iki yıl sonra yazmam gerekiyordu.
Sevgiyle kalın.
Tarih: 09 May 2007 02:53 Ekleyen: Beğenme: 0
çayyolu2 türkkonutta oturuyorum, geçen cumartesi yani 1 eylül 2007 de öglen saatlerinde duhakent önünde yenimahalle belediyesince gönderilen biri bayıltıcı silahlı üç kişiyi gördüm. yanlarına gidip ne yaptıklarını sordum. bana şikayet üzerine geldiklerini ve sokak köpeklerini topladıklarını söylediler. onlara söylenen başında tasması olmayan ve kulagında belediye tarafından takılmış küpesi olmayan hayvanların toplanması. yani küpesi olan tasmalı sokak köpeklerini ellemiyorlardı. ama inanmıyacaksınız 1 köpek bile yakalayıp götürmediler. sebebi tüm sokak köpeklerine tasma takıldıgından sahipliymiş gibi görüntü verildiginden adamlar bir köpek bile yakalamadan gittiler. yani köpekseverler rahat olsun başıboş köpeklere tasma takmaya devam etsinler nasıl olsa belediye tasmalı başıboşları sahipli diye götürmüyor. götürdüklerinide kulagına küpe takıp tekrar yakaladıgı yere bırakıyor. zaten belediye ve köpekseverler çözüm bulmuş tasma ve küpeli çözüm. yani köpeklerle yaşamaya devam, ıssırsada havlasada çöpleri dagıtsada sabahlara kadar havlasada etrafa çişlerini yapsalarda belediyede vatandaşta memnun durumdan. Başıboş köpeklere tasma takın, zaten belediye takıyor boşa para harcamayın. köpekseverlerle yaşamaya devam
Tarih: 09 May 2007 02:44 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Soylunun
1692, 1816 nolu mesajları ve Sayın Pazar Gülü’nün 1818 nolu mesajında belirtildiği üzere semtimizde kurulan pazarın pahalı olmasından yakınılıyordu.
Ben Sayın Soylu’nun ve Sayın Pazar Gülü’nün görüşlerine pazardan alış veriş yapan tüm Çayyolu halkının katıldığı inancını taşıyorum.
Bu nedenle Çayyolu halkını pazarı protestoya çağırıyorum. Semtimizde Cumartesileri kurulan pazarda fiyatlar normal seviyelere düşene kadar açil durumlar hariç kimse alış veriş yapmazsa Pazarımız ucuzlar sanıyorum.
Aslında belediyemizin görevi olan bu denetim işi ne yazık ki gene bizlerin omzuna yüklenmiştir.
Birde soruyorlar niye belediyemizi beğenmiyorsunuz diye. Siz halka doğru dürüst hizmet ettiniz de biz mi sizi beğenmedik?
Tarih: 08 May 2007 22:01 Ekleyen: Beğenme: 0
Sözde Müslümanlara duyurulur.
Bizler sizler gibi sözde değil özde
1- Cumhuriyetçiyiz.
2- Milliyetçiyiz.
3- Halkçıyız.
4- Laiğiz.
5- Devrimciyiz.
6- Devletçiyiz.
Tarih: 08 May 2007 09:25 Ekleyen: Beğenme: 0
fehmi bulut’a ithaftır.
Huu fehmi hoca ordamısın oralarda bir yerde olduğunu biliyomda, göremiyom. seni gidi şakacı saklambaç oynuyon ha o halde elma dersem çık, armut dersem saklan. Hoca nerdesin ya baktın talebeler zehir gibi sen daha leb demeden leblebiyi anlıyorlar, tamam bunlar öğrendi artık ders vermeye gerek yok diye düşünüyon herhal. Aman hoca olurmu daha senden neler neler öğreneceğiz bizlere feyiz ver hoca.
Tarih: 08 May 2007 08:20 Ekleyen: Beğenme: 0