Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Gel de yazma
    Burada çok fazla yazdığımı fark etmiş. Durumdan rahatsızlık duyarak Çayyolu Platformuna bir ileti atarak bu rahatsızlığımı dile getirerek özür dilemiştim.
    Ama olaylar öyle hızlı gelişiyor ki bu durum karşısında gel de yazma.
    Tarih: 21 May 2007 18:10 Ekleyen:
  • Genel Kurmay Başkanı Büyükanıt’ın konuşmasından “hiç kimse ama hiç kimse hangi duygu ve düşünceye sahip olursa olsun milletini ve vatanını seven insanları yadırgamasın ..“

http://video.milliyet.com.tr/default.asp?kanal=3&id=7202&tarih=2007/05/21&get=21.05.2007

Tarih: 21 May 2007 17:51 Ekleyen:
  • İnsanlar neden Tondoğan'da', Çağlayan'da, İzmir'de Samsun'da meydanlara indi?

Cumhuriyet'e, Atatürk'e, Demokrasi'ye karşı tavır takınanlara, dil uzatanlara herhalde çiçek verecek halimiz yok.  Onlardan ancak nefret edilir.
    Tarih: 21 May 2007 14:22 Ekleyen:
  • Cayyolu platformunun gun gectikce bir nefret platformu haline donustugunu uzulerek oldugunu goruyorum.

Icinde bu kadar nefret tasiyan, buna izin veren bir toplulugun guzel seyler yapmasini bekleyebilirmisiniz ?

Ben insanlarin birbirine saygili oldugu, sakin, temiz bir yasam icin Cayyoluna yerlestim. Gectigimiz bir yil icerisinde gorduklerim, yasadiklarim maalesef bir hayal kirikligindan ibaret oldu. Kendi icine kapanmis gettolasmis, gozunu farkli renklere kapatmis bir ortam goruyorum.

Hayatin sadece siyah ve beyazdan olusmadigi, grinin, kirmizinin, pembenin, mavinin de oldugu unutuluyor gibi.

Guzel seylere de olmuyor mu? Mutlaka oluyor. Bir avuc insanin yaptiklarini zaman zaman bu web sayfasindan okuyoruz.

O tur haberleri daha cok gormek umuduyla.
    Tarih: 21 May 2007 08:08 Ekleyen:
  • akepenin yolsuzlukları artık sınırlarımızı aştı taaa Afrikadan bile bu konuyu takip edenler bilgiler aktarıyor... Saolasın Afrikalı hemşerimiz...Adalet yerini bulacak ve mazlumların ahını alan, kul hakkı yiyen bu çarpık düzen değişecek...Yani kısaca

bu hükümet içeride gericidir !
    dışarıda vericidir !
    yakında gidicidir !

saygılarımla
    Tarih: 20 May 2007 21:03 Ekleyen:
  • Afrikalı arkadaşa çok teşekkürederiz, böyle bilgileri verdiği için.
    Tarih: 20 May 2007 20:39 Ekleyen:
  • Daha pek çok rakam var, hepsini söylemiyorum ama bu tablo bizde olacak ve biz övüneceğiz! Bu iktidarla övüneceğiz! İnsaf edin. İnsafınız bu gibi durumlarda hadi canım sen de diyor. Türkiye’yi bu duruma getirenler değerli arkadaşlarım diyorlar ki “Cumhurbaşkanını da biz seçelim. Biz kimi istersek onu Cumhurbaşkanı yaparız.” Değerli arkadaşlar yapamazlar! Sizlere çok açık söylüyorum, yapamazlar. Orası Atatürk’ün koltuğudur. Türk milleti Atatürk’ün koltuğuna bir karşı devrimciyi oturtmaz!
    Çok değerli arkadaşlarım sizleri daha fazla tutmak istemiyorum ama bütün bu söylediklerimin ve söyleyeceklerimin özeti bir cümledir, o da şudur:

bu hükümet içeride gericidir !
    dışarıda vericidir !
    yakında gidicidir !

Onur Öymen
    Antalya
    Nisan. 2007
    Tarih: 20 May 2007 17:34 Ekleyen:
  • Türkiye o zaman ne yapacağına kendisi karar verecek ve sizin dümen suyunuzdan gitmeyecek
    Şunları bilmek lazım. Biz Lozan’dan itibaren dış borç almamaya çok özen gösterdik. Lord Curzon “Eğer ileride bize borç almak için gelirseniz cebimizdeki bugün kabul etmediğiniz bütün siyasi tavizleri çıkaracağız” diyor. Amerikan Cumhurbaşkanı diyor ki: “Biz mali gücümüzle devletleri istediğimiz gibi yönlendirebiliriz”. İşte bunu düşünerek Cumhuriyeti kuranlar hiç dış borç almadan bu devleti idare ettiler ve kendilerinden sonrakilere 150 ton altın bıraktılar. Şimdi nereden nereye geldik? Şu anda Türkiye dünyanın en borçlu 5. ülkesidir. Ve borç geri ödemesinde de dünyada 15. sırada geliyor. Demin arkadaşımız söyledi, dünyanın en zengin 9. ülkesi olan Türkiye’de fert başına milli gelir sıralamasında dünyada tam 99. sıradadır. 99. sırada geliyoruz. İnsan Gelişim Endeksi, milli gelirle birlikte eğitim ve sağlık göstergelerini içeren göstergede dünyada 92. sırada geliyor. 91 ülkenin vatandaşları bizden daha zengin ve daha iyi bir hayat sürüyorlar. Yolsuzluk sıralamasında dünyada 60. sıradayız. İşte değerli arkadaşlarım, Türkiye bu durumdadır.

En son bir şey söyleyeyim, Türkiye 27 ülkelik bir grubun içinde bulunuyor. Bunların adı Gelişme Yolunda Piyasa Ekonomisi. Burada bazı göstergeler var. Cari açıktan bahsettiler, cari açıkta biz kaçıncıyız 27 ülke arasında? Birinciyiz. Bizden fazla cari açık veren yok. Dış ticaret açığında kaçıncıyız? Birinciyiz. Faiz haddinde kaçıncıyız? Birinciyiz. Bizden daha yüksek faiz oranı yok. Düşünebiliyor musunuz? Ve ondan sonra kalkacağız, iftihar edeceğiz.
    Tarih: 20 May 2007 17:32 Ekleyen:
  • Değerli arkadaşlarım, Avrupa Birliği’yle ilişkilerimizi artık anlatmama gerek yok. Çok söyledik. Fakat şunu bilesiniz ki Avrupa Birliği’nde hakim olan zihniyet bugün, büyük devletlerin zihniyeti maalesef Türkiye’yi bir parya devlet gibi gören bir zihniyettir. Parya devlet gibi görüyor. Utanmadan, sıkılmadan Türkler bir tepki gösterir mi diye düşünmeden, Fransa’nın iktidar partisi başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Sarkozy “Türkiye bir Asya ülkesidir. Avrupa’da hiçbir yeri yoktur, hiçbir zaman Avrupa’ya girmesi söz konusu değildir” diyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ne diyor? O diyor ki “Önümüzdeki 50 sene giremez”. Şu işe bakın. Biz Almanya’ya gittiğimizde sorduk, biz diğer adayların gerçekleştirdiği bütün koşulları yerine getirsek, bizi üye yapacak mısınız yapmayacak mısınız? Bir tanesi yapacağız demedi. Şimdi huzurunuzda, hiç kelimeleri saklamadan, eğip bükmeden çok açıkça söylüyorum, siz bizi diğer adayların yerine getirdiği koşulları yerine getirsek bile üye yapmayacaksınız. Yani bizi sadece Türk olduğumuz için Avrupa’dan dışlayacaksanız bunun adı ırkçılıktır! O zaman biz de sayın Genel Başkanımızın açıkladığı gibi Avrupa Birliğine taahhütlerimizi göndermeyiz, Gümrük Birliğine göndermeyiz. Diyorlar ki bizi Avrupa Birliğine almazsanız biz B planımızı uygularız. Neymiş B planı? Efendim Maastricht kriterlerini İstanbul kriteri yapacağız, Kopenhag kriterlerini Ankara kriteri yapacağız, yani almıyorsa devam edeceğiz biz. Biz hayır diyoruz, hayır! Avrupa Birliğine karşı seçenek bir B planı değil. Avrupa Birliğine seçenek A planıdır. A planı da Atatürk’ün planıdır.
    Tarih: 20 May 2007 17:31 Ekleyen:
  • Karademir, “Hazine Müsteşarlığının, yabancı sermayeli şirketlerde çalışan yabancı mimar ve mühendislere akademik ve mesleki yeterlilik prosedürü uygulanmadan verilen çalışma izinlerinin ardından, bugün hiçbir denetime tabi tutulmadan verilen çalışma izinlerinin kesin sayısı bugün devletin yetkili makamları tarafından dahi bilinmemektedir” şeklinde ifade etti.

TASARI ANAYASA’NIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRIDIR

Hükümetin hazırladığı ve Genel Kurul’dan biran önce geçirmeye çalıştığı tasarının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu görüşünü savundu.

Karademir, “Türk vatandaşı için, yurtdışından akredite olmayan bir yükseköğretim kurumundan mezun ise, YÖK Yasası’nın 7. maddesi gereğince seviye tespit sınavına tabi tutulurken, tasarıya göre, bir yabancının akredite olmuş bir yükseköğretim kurumundan mezun olmamasının bir önemi bulunmamaktadır” diye konuştu.

Karademir şöyle devam etti; Tasarı Kamu Yararına aykırıdır. Hazine Müsteşarlığı’nca çalışma izni verilen ve sayıları beş binlerle ifade edilen mimar ve mühendis, akademik ve mesleki yeterlilik prosedürü uygulanmadan mesleki faaliyette bulunmaktadır. Ülkemizde ‘kaçak’ olarak çalışanların sayısı da bilinmemektedir. Bu gerçeğe karşın, tasarı ile ülkemizde, mühendis ve mimar ünvanlarını kullanarak mesleğini icra eden yabancı kişilerin gerçekten mimar ya da mühendis olduğunu denetlemenin önü kapatılmaktadır.”
    Tarih: 20 May 2007 17:25 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!