MEDYA BİLGİSİ
Dün gece habertürk
İNDİRİMDE kiler....!
Aynanın Arkası'nda kiler....!
Sisli yönetimi ile Habertürk'ün tepe yönetimi
"Olacak o kadar, ada parsel ve ikametgah komşuları"
AYNANIN ÖNÜNDE KİLER....!
Sayın Erol Mütercimler ile Sayın Sarıgül
Tarih: 09 Haziran 2007 10:42 Ekleyen: Beğenme: 0
"Arife tarif gerkeri mi ?"
Sari ışık
T D K :
güneş ışığının ay(ak) ışığına
ışık tayfında,
YEŞİL ile portakal rengin
arasında olan renk. (sarimtrak)
Tarih: 09 Haziran 2007 10:42 Ekleyen: Beğenme: 0
Sevgili Mevlana
(i.ö 427-i.ö 347 !)
Başkasının günahını çekmez hiçbir günahkar. Ekmediğini biçemez hiç kimse. "Buldu bir hazine falanca kişi ansızın . İş ne dükkan ne? Ondan istiyorum ben de." Baht işi hazine bulmak, nadir şey ona kavuşmak. Sana gereken, tende kudret oldukça çalışmak.
Mevlana
Tarih: 09 Haziran 2007 10:41 Ekleyen: Beğenme: 0
SÖZ UÇAR YAZI KALIR ("Verba volant, scripta manent.")
EFLATUN KIR KAHVESİNDEN
HAYAL KAHVESİNE......
Özel ULAK
Nergis Çiçeği !!!
GÖZLERİNİZLE DİNLİYORSUNUZ SİZ...BİR ÖYKÜ ANLATMAK İSTİYORUM BU NEDENLE:BİR NERGİS ÇİÇEÐİ ÖLMÜŞ.ÇAYIRDAKİ ÇİÇEKLER,IRMAKTAN BİRKAÇ DAMLA SU İSTEMİŞLER,ONA GÖZYAŞI DÖKMEK İÇİN.
"BENDEKİ TÜM SU DAMLALARI GÖZYAŞI OLSA,NERGİS İÇİN DÖKECEÐİM YAŞLARA YETMEZ.ONU ÇOK SEVERDİM,"DEMİŞ IRMAK.
"NERGİSİ KİM SEVMEZDİ?O KADAR GÜZELDİ Kİ..."DİYE YANIT VERMİŞ,ÇAYIRDAKİ ÇİÇEKLER."GERÇEKTEN GÜZEL MİYDİ?" DİYE SORUNCA IRMAK,"SENDEN İYİ KİM BİLEBİLİR BUNU?KIYINDA EÐİLİP SUYUNDA KENDİ GÜZELLİÐİNE BAKARDI HER GÜN."DEMİŞLER.IRMAÐIN YANITI ŞÖYLE OLMUŞ:
"ONU SEVMEMİN NEDENİ,BANA EÐİLİP BAKTIÐINDA,SUYUMUN YANSIMASINI GÖRMEMDİ GÖZLERİNDE.."
OSCAR WİLDE
HEM ,yurt dışından gelen ve çok az kalabilecek çocuklarıma mutfakta sevdikleri şeyleri hazırlarken gözüm karşı bahçeye ilişiyor ve Kanın beynime çıktığını hissediyorum.Su tankeri DÜN suladığı aynı bahçeyi o itfaiye hortumuna benzeyen aparatla gene suluyor.8.CADDE den tankerin biri gidiyor biri geliyor bunun sonu nereye varacak diye söyleniyorum kendi kendime...Buna şans mı denir tesadüf mü öğrenmem bir işe yarar mı bilmiyorum .Aynı anda jeoloji mühendisi erkek kardeşim ,çevre mühendisi kızım damadım ve hukukçu eşimle konuşuyor ,bu acımasızca tüketime son vermenin çarelerini öğrenmeye çalışıyorum.En kestirme yolun da hukuki yol olduğunu öğreniyorum(bu arada fırındaki börekler yanmak üzere...) Çocuklarımı ve misafirlerimi yolcu ettikten sonra öğrendiklerimi aktarmaya çalışacağım,(şu anda ilk kurtarmak zorunda olduklarım ,fırındaki börekler.)Şimdilik sağlık ve sevgi ile kalın.
hamiş:Haftada iki kere
bahçe sahipleri kendi sulasa
doğaya bu kadar zarar veririmi
bilmem,bir gün cümleten çöküvereceğiz.
Sabahtan beri Amerikadan gelen kızımla sokak kopişlerini konuşuyoruz.Bu uyutma meselesi beni öylesine üzüyor ki;gece acı bir havlama sesi duysam kulaklarımı elerimle kapatıyorum gayri ihtiyar.ORADA NELER YAPILIYOR u sordum.Aynen benim düşündüğüm gibi barınaklara, kısırlaştırılma yapıldıktan sonra alınıyor hayvanlar.Orada çoğalmaları böylece önleniyor.Oysa bizim barınaklarda öyle çok yavru köpek var ki...
Kısırlaştırmanın mali yükünü azaltmak için de hem gönüllü veterinerler ,hem de köpek maması üreticilerinin sponsorluğundan yararlanılıyormuş. Mama satıcıları için harika bir reklam aracı ve köpişlerinde selameti açısından bu fikiri çok benimsedim. Ayrıca yapılan araştırmalar sokak köpeklerinin ömrününde 4 yıl olduğunu söylüyor.
Bakın BERİL SİTESİNDE bir kaç gönüllü hanım bunu çok güzel başardı,mahallemizin köpişlerini kısırlaştırdılar.Şimdi üç taneler iki badimiz bir de golden cinsi Garibimiz var onlar bize biz onlara çok alıştık.Hele Garibimiz değil saldırmak verdiğiniz yiyeceği önce onunla dostluk kurup başını okşamazsanız yemiyor.Badiler de mahallenin maskotu...Biz eşimle ,bir kaç yavru kopiş bakıp sahiplendirdik.Kızım Nişantaşında bulduğu Carlosunu Amerikaya götürdü.Carlosun hikayesi çok enteresan,hayattan umutlarını kesenler için harika bir örnek.Eskiden deli gibi korkardım onlardan,şimdi onlara nasıl yaklaşabileceğimi biliyorum sevgi,herşeyin çözümü sevgi,sevgiyle kalın sevgili dostlar .Bu dünyada herkese yer var yeter ki çözüm üretebilelim.Bunun da ,bizi incitmeden,yaralamadan çözüleceğine,sayın Engin UÇ un önderliğinde çözüleceğine inanıyorum.
Tarih: 09 Haziran 2007 03:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Bilgi almış olduğum Amerikada bulunan yakınımın.
• Çayyolu Ankaralılar caddesinde bir arabanın çarpmış olduğu yavru bir köpeği masrafları kendi cebinden olarak arka bacağından ameliyat ettirdiğini hayvancağıza platin taktırdığını.
• Amerikay’a buradaki köpeğinide götürdüğünü.
ayrıca
• Oradaki barınaklardan da bir köpekle iki kedi aldığını.
1. kendimin de yılarca köpek beslediğimi
Söylemeyi unuttum.
Tarih: 09 Haziran 2007 01:20 Ekleyen: Beğenme: 0
BİRR ;
" Dünyada birçok insan vardır. Kimi mutlu, kimi mutsuz, kimi ağlayıp, kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var ki, o da su an bu mesajımı okuyor."
İKİİ ;
" Dostlar arasına hasret uçurumu girdiğinde, yıldızlarla vuslat köprüsü kurduk yürekten yüreğe. Gönlümüzün hasret günlüğüne unutmayı ve unutulmayı hiç yazmadık"
Tarih: 09 Haziran 2007 01:20 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu İlçesinden ayrı kaldığım (İZMİR' deydim) 6 ay içerisinde neler oldu neler? İlçe olamadığımızı biliyorum işte ama durmak yok devam değilmi?İşte ben yine geldim dostlar yine sık sık yazmaya devam edeceğim güzel sözlerim de cabası tabii 2 aydan bu yana bilgisayara girmedim ve açtığımda 2622 sayılı mesajda Eflatın Kır kahvehanesinin daimi müşterisi değerli arkadaşımızın benim yazdığım günün sözünü okudum ve memnun oldum .DEÐERLİ DOSTUM EVET EVET " İNSANLAR PAYLAŞTIKÇA BÜYÜRLER" Ben mi ! Paylaşmaya devam efendim sağlıcakla kalınız...ben yine aranızdayım.Tabiiii ki...
Tarih: 09 Haziran 2007 01:19 Ekleyen: Beğenme: 0
SON DAKİKA
ÇAP'ın onursal başkanı sayın Engin UÇ ve ÇAP'ın başkanı sayın İlhan TEZEL Başkent Tv'de çökmeye başlayan yeraltı kuyularını ve 600 adet su tankerinin verdiği zararları anlattılar.
Tarih: 09 Haziran 2007 01:18 Ekleyen: Beğenme: 0