-
DAHA bir kaç gün oldu bu konuda yazalı ve korktuğumuz başımıza geldi ve sadece tanrı korudu.Ben 8. cadde üzerindeki Yazıkırı sitesinde oturuyorum.Daha öncede bahsettiğim gibi bahçemizde TRAFO VAR beril sitesi de ELEKTRİĞİNİ BURDAN ALIYOR.Gerekli yerlere dilekçe verildi olmadı,yönetime dava açılması ve tesbit yaptırılması husunda önerilerde bulunuldu olmadı.Ve bu gün piknikten evime döndüğümde sitenin önünde jandarma arabası ve kalabalık beni endişelendirdi.ANLATILANA GÖRE ELEKTRİK TELİ kopması neticesinde büyük bir tehlike geçirmiş site.Şoku atlatamayan komşum deprem oldu zannettim evin içinin işikla dolduğunu ve bir patlama sesi duyduğunu söyledi.TOPRAK ALTINA ALINACAK OLAN ELEKTRİK TELLERİ SİSTEMİ sadece ihale edilmekle kaldı anlaşılan.
Bu arada tabiiki kapıdaki arabalardan bazıları hasar görmüş.Çok şükürkü kimse o anda binaya giriş çıkış yapmadığı için cana bir şey olmadı.Diyorum ya bizi sadece tanrı koruyor.Bu arada irtibat kuramadığım çekod derneğinden de elektromanyetik kirliliğede sebeb olan binamızın bitişiğindeki trafonun insan sağlığına yengının dışında verdiği zararlar hakkında bilgilenmek.Elektrik tüketicisi olarak da tüketici haklarımız hakkında bilgilendirilmek bizim durumumuzdakiler içinde yararlı olacaktır.Ayrıca elekromanyetik kirliğinin derecesini öğrenmek üzere Çekod un yardımı iste nebilirmi?Tabiiki bu arada hukuki haklarımıda hayata geçireceğim.Çekod tarafından bilgilendirilmektende memnuniyet duyacağım.Testi kırılmadan önlem almayı bir türlü öğrenemiyecekmiyiz?Bu hassasiyeti site yönetimlerinin göstermesi gerekirdi...
Tarih: 02 Temmuz 2007 17:28 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sizlere bir hatırlatma;
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri yarın başlıyor. Ödemeler, MTV tahsiline yetkili vergi daireleri ve bankalara, 31 Temmuz 2007 tarihine kadar yapılabilecek.
İlk taksiti ocak ayı içinde yatırılan MTV'nin 2'nci taksidinin ödenmesi sırasında da, mükelleflerin, yetkiliye, sadece araç plakası bilgisini vermesi yeterli olacak.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nca vergi tahsil yetkisi verilen bankalar(satılanlar dahil) ve katılım bankaları şöyle:
- Ziraat Bankası
- Türkiye Halk Bankası
- Türkiye İş Bankası
- Yapı Kredi Bankası
- Akbank
- Türkiye Vakıflar Bankası
- Türkiye Garanti Bankası
- Şekerbank
- Fortisbank
- Türk Ekonomi Bankası
- Finansbank
- Denizbank
- Tekstilbank
- Anadolubank
- HSBC Bank
- Oyakbank
- Alternatifbank
- Tekfenbank
- Turkishbank
- Türkiye Finans Katılım Bankası
- Asya Katılım Bankası
- Albaraka Türk Katılım Bankası
- Kuveyt Türk Katılım Bankası.
Bu arada Türkiye'de, nisan sonu itibarıyla 6 milyon 236 bin 903'ü otomobil olmak üzere toplam 12 milyon 453 bin 554 kayıtlı araç(sizinkiler dahil) bulunuyor.
saygılarımla
Tarih: 02 Temmuz 2007 17:28 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Cumartesi günü yürüyüşten dönerken,bir kaç gün önce evimden izlediğim dumanın-otların yakılmasından dolayı-ağaçlara verdiği zararı görü nce içim sızladı.KURU OTLARI YAKACAĞIZ DİYE nerdeyse ağaçlar yanacakmış.Alt dallar ve yapraklar kavrulmuş...Kuru otları temizlemenin sanki başka yolu yokmuş gibi.Hem mahalleyı duman altı ettiler hemde ağaçlara zarar verdiler.Eşimle,balkonda yaptığımız sabah kahvaltısınında keyfini kaçırdıklarıda çabası...Ayrıca o kuru otların içinde bir çok canlının yaşadığını ve onları yaktığınızın farkındamısınız?Ve her canlının bir görevi olduğunun...Doğanın düzenini bozmak için elimizden geleni ardımıza koymadığımızın farkındamısısnız?
Tarih: 01 Temmuz 2007 11:50 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Müfettiş dediğiniz kim? Onlar da krallığın bir parçası değil mi? Balık baştan kokar. Önce bu ülkenin kurumlarının kadrolarının değiştirilmesi, ilerici, demokrat, vatansever kişilerin bu ülkeyi yönetmesi gerekir. Bu hükümet döneminde MEB ve bağlı birimleri AKP Hükümetinin yandaşları ile doldurulmadı mı? Teftiş Kurulu Bşkanı kim? Bu dönemde hiçbir niteliği olmayan, tek niteliği gericilik olan bazı kimseler belirli kadrolara yerleştirilmedi mi?
Vatandaş sen şikayet etme! Oyunu doğru kişiler için kullan.
Tarih: 30 Haziran 2007 12:41 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Derya Vural hukuki çerçeveyi tam anlamıyla bilmesemde emsal bi kaç olayda mağazanın suçlu bulunduğunu biliyorum.Hakimlerin verdiği karar siz bir mağaza yahut alışveriş merkezine girdiğinizde,sizin güvenliğinizden o mağazanın sorumlu olmasıdır.
Sayın Faruk Elmasoğlu nezaketiniz için teşükkür ederim.Çok şükür anneme birşey olmadı.
Saygılarımla.
-
Merhaba,
Sitenizi Yurtiçi Kargo' nun Çayyolu şubesini ararken buldum(Ben Istanbul' da yaşıyorum ama şuanda vatani görevim için Ankarada' yım). Genelde girdiğim sitelerin Ziyretçi Defterini okumadan geçmem. Sizinkinde takıldım kaldım :)
Çoğu yazılanları okudum ve bu birlik olma çabanız gerçekten güzel. Sorunlarınızı ve dertlerinizi burada paylaşıyor olmanız(umarım çözümler de buluyorsunuzdur) da örnek olacak bir uygulama.
Sorunları ve mesajlarınızı okurken bir anda kendimi sizin semtlerinizde, sitelerinizde yaşarken buldum.
Interneti umarım tüm insanlarımız bu tür faydalı işler için kullanır.
Bu topluluğu oluşturan, Internet alt yapısını kuran, sayfaları hazırlayan, reklam işleriyle uğraşan ve tüm emeği geçenlerin çok çok ellerine sağlık.
-
Sayın dertli veliler,
Şikâyetlerinizi samimiyetlerine inanıyorsanız Bakanlığa, İlçe ya da İl Milli Eğitim Müfettişliklerine bildiriniz ki krallıklar yıkılsın. Çayyolum com.'un bu ciddi sorunun çözümüne katkıda bulunması olanaksız. Mücadele edecekseniz yolunuz açık olsun.
Tarih: 29 Haziran 2007 13:38 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ÇAYYOLU 8.CD.NO:110/D ( KÖY GİRİŞİ GUŞGANA KEBAP ARKASI) ADRESİNDE FAALİYETE GEÇEN MHP ÇAYYOLU BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ, MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZIN DA KATILIMI İLE 07.07.2007 TARİHİNDE SAAT:17.00 DA AÇILACAKTIR.AYNI GÜN SAAT 19.00 DA TEB OTELDE BİR İSTİŞARE TOPLANTISI MÜTEAKİBEN YAPILACAKTIR.
TÜM ÇAYYOLU VE YÖRE HALKIMIZ DAVETLİDİR.
MHP ÇAYYOLU BLG.TEMSİLCİLİĞİ
İRT.TEL :2361905
Tarih: 29 Haziran 2007 13:37 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın Demet Sağıroğlu ve Alev Atılgan,
Sitenizin bahçesine yoldan geçerken baktım (Yazıkırı) burası gerçekten e. trafosu ve direği ile tam bir mezbelelik. Üstelik belirttiğiniz gibi sizler için tehlikesi de cabası. Çayyolu’nun kendi belediyesinine kavuşması durumu ne kadar değiştirir bilinmez ama en azından bir umuttur; çıkmayan candan umut kesilmezmiş.
Saygılarımla.
Tarih: 28 Haziran 2007 12:21 Ekleyen: Beğenme: 0
-
7 senedir Ankarada yaşayan bir İstanbulluyum.Hülya hanımın bahsettiği o mor sitede oturuyorum.Ayrıca bu mordan da hicap duyuyorum.NE yazıkki site yönetimleride iki kişinin dudağı arasında imza toplamak itiraz hiç bir sonuç vermiyor.Bu insanlar bu gücü nereden alıyor anlamış da değilim.Tabii konum bu değil,hayatımızdaki önceliklerden bahsetmek istiyorum.Seçime yakın asfalt dökülmesi,kaldırım yapılması üzüntülerimi depreştirdi.Sanıyorum geldiğimizden beri bahçemizde bulunan vede hemen bitişiğimizde olan trafo diğer elektrik telleri ile toprak altına alınacaktı bu kadar zaman geçtiği halde hiç bir tedbir alınmadı.Bina yönetimi gerekli yerlere dilekçe verdi takip edildiğinden kuşkuluyum.İLgili yerlerde dilekçeyi almakla kaldı.GELELİM HAYATIMIZDAKİ ÖNCELİKLERE; site olarak önceliğimiz o t rafonun kaldırılması için çaba göstermekti belediye olarakda,asfaltttan önce insan sağlığıydı.Dışımızı süslemekten önce yapılacakları ya bilmiyoruz veya görmezden geliyoruz.Sağlıksız asansörler bahçelere yapılan trafolar ,baz istasyonları.Dileğim semtimizin bir an evvel Belediye olması ve sorunları çözmesidir.Önceliğimiz ne asfalt ne kaldırım nede beton galerisi haline gelmiş,yeşilden nasibini almamış bir parktır.Sanıyorum ilerki yazılarımda bu parktan ve apartmanlardaki sağlıksız ,kontrolsüz asansörlerden de bahsetmek isteyeceğim.Bu hassasıyetinden dolayı Çankaya Belediyesinide ayrıca kutluyor,çayyolunun bir an önce kendi belediyesine kavuşmasını diliyorum.
Tarih: 27 Haziran 2007 12:06 Ekleyen: Beğenme: 0