Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Öncelikle Eflatun kır kahvesinin isim babası Sayın Çinici’ye tekrar yuvaya dönmesinden dolayı hoş geldiniz diyorum.
    Zaman zaman sayılarla ve sayıların insan yaşamındaki etkisi ile ilgili olarak bazı şeyler okuyor ve duyuyordum. (Atatürk'ün 19 mucizesi gibi)
    Ama doğrusunu isterseniz hiç doğum tarihim olan 1949 sayısını düşünmemiştim.
    Bir çok insandan çok daha farklı düşüncelere sahip olduğum benimle aynı düşüncedeki insanlarla bile konu deşildiği zaman önemli farkların ortaya çıktığı tamamen doğrudur. Bende bunun nedenini bir türlü anlayamıyordum.
    Teşekkürler Sayın Çinici.
    Tarih: 13 Temmuz 2007 16:37 Ekleyen:

•                              23 Numara

İlk meclis 23 Nisan’da kurulmuştu. Şimdi önümüzdeki 22 Temmuz seçimleri, 23 Temmuz’da 23 Nisan ruhuna uygun bir meclis ortaya çıkarabilir mi? Türkiye seçmenleri eğer 23 sayısının altındaki gücü çözebilirse, geleceğini de değiştirebilecektir.
    Tarih: 13 Temmuz 2007 13:54 Ekleyen:
  • Nerede kalmıştık?
    Eflatun kır kahvesindeki mor geceden (bendeniz için) devamla
    “mor da bir renktir”
    en doğrusu bu değil mi efendim.

23 Numara

HER ŞEY BU SAYIYLA BAĞLANTILI

'23 Muamması' tüm olayların doğrudan 23 sayısıyla, 23'ün permütasyonlarıyla ya da 23'le ilgili olan bir sayıyla bağlantılı olduğu inancıdır. İşte örnekler:

1. 23 sayısı sadece kendisine ve 1'e bölünebilen bir sayıdır.
    2. 23 sayısı iki filme konu olmuştur, birincisi 1998 yılında çekilen, bir Alman filmi olan '23', bir diğeri de başrolünü Jim Carrey'nin oynadığı '23 Numara' adlı film.
    3. Russell Crowe'un başrolünü oynadığı, Nobel ödüllü yazar John Nash'i canlandırdığı 'Akıl Oyunları' adlı filmde, profesör Nash de 23 sayısıyla takıntılıydı. Nash, toplam 23 bilimsel makale yayınlamıştı.
    4. Charles Darwin'in 1859'da yayınladığı kitabı 'Türlerin Kökeni' de yayınlandığı yıl olan 1859 yani 1+8+5+9=23'e denk gelir.
    5. Antik Çin'de insanlar sayıların cinsiyetleri sembolize ettiğine inanırdı. Çift rakamlar kadınları, tek rakamlar ise erkekleri temsil ederdi. Asal sayı 23 ise en erkeksi sayıydı.
    6. Bir felaket filmi Airport'ta, bombacının koltuk numarası 23'dü. Lost dizisinde 23, dünyanın sonunu engellemek için bilgisayara girilmesi gereken 6 sayıdan birisiydi.
    7. Teröristler, Amerika'ya 11 Eylül 2001 tarihinde saldırdılar. Rakamlar toplandığında 23 ortaya çıkıyor; 9+11+2+0+0+1=23
    8. Michael Jordan kariyeri boyunca 23 numaralı formayı giydi.
    9. Eski Ahit'e göre, Adem ile Havva'nın tam 23 kızı bulunuyor.
    10. Her ebeveyn, çocuğun DNA'sına 23 kromozom verir.
    Tarih: 13 Temmuz 2007 13:29 Ekleyen:
  • 11. Kanın tüm vücuttaki dolaşımını tamamlaması 23 saniye sürer.
    12. İnsanlarda cinsiyeti belirleyen 23. kromozomdur.
    13. Latin alfabesinde 23 harf vardır.
    14. Julius Caesar suikast sırasında 23 kez bıçaklanmıştır.
    15. Dünya'nın ekseni 23.5 derece eğridir.
    16. Tapınak Şövalyeleri'nin 23 Büyük Üstadı vardır.
    17. William Shakespeare 23 Nisan 1564'te doğmuştur.
    18. William Shakespeare 23 Nisan 1616'da ölmüştür.
    19. Eski Mısır takvimleri 23 Temmuz'da başlar.
    20. Mayalar dünyanın sonunun 23 Aralık 2012'de (20+1+2 =23) geleceğine inanırlar.
    21. Jim Carrey'nin yapım şirketinin adı JC23 Entertainment'tır.
    22. Kurt Cobain 1967 doğumludur: 1+9+6+7 = 23 Kurt Cobain 1994'te ölmüştür: 1+9+9+4 = 23.
    23. 23 Numara 23 Ocak 2006'da çekilmeye başlanmıştır.23 Numara 23 Şubat 2007'de gösterime girecektir. 

Doğum tarihinin sayılarının toplamı 23 olanların farklı insanlar olduğu rivayet edilir. (
    1949lular, 1958liler, 1994lüler, 1985liler, 1976lılar gibi)

Saygılarımla

İsmail ÇİNİCİ
    Tarih: 13 Temmuz 2007 13:28 Ekleyen:
  • Bize medeniyeti öğrettiklerini iddia ettikleriniz masum insanları fırınlarda yaktılar, kızılderilileri yokettiler,afrika ülkelerini incik boncukla kandırıp ellerindeki avuçlarındakileri aldılar,insanları biribirine kırdırdılar,kardeşi kardeşe düşman ettiler,milletlerin başına atom  bombaları yağdırdılar,demokrasi götürüyorum diye bir ülkeyi yokettiler.  Seyrettire seyrettire merhamet duygularımızı törpülediler.Globalleşme yalanı altında dünyaya hakim olmaya kalktılar.hangi medeniyeti öğrettiler,öldürmeyi mi? Bizim  öğrenmeye değil hatırlamaya ihtiyacımız var.....neyi mi? O NU DA SİZ BULUN.......
    Tarih: 13 Temmuz 2007 13:24 Ekleyen:
  • 8.cadde cumhuriyet lokantasının arkasında bir mini park var.BEN BURAYA TAŞINDIĞIMDA ORASI MEZBELELİKTİ.Çoksevindim minide olsa park olmasına.Her gün umutla bekledim   yeşillendirilir diye ne yazıkkı tek bir dal ekilmedi üzerine.Bekledim.C.LOKANTASI  belki ağaçlandırır diye ,yeşil bir alana bitişik bir lokanta kadar iç açıcı ne olabilir.Ne belediyeden ne lokantadan ses çıktı.Gücüm yetse ben gidip ağaçlandıracağım .Artık ağaç zamanı(geldide geçti bile).Çimler çok su istiyor hepimizin bildiği gibi ağaç suyu davet ediyor.SANA NE DİYEMİYORUM KENDİME üzerinde yaşadığım bu topraklarda her şey beni ilgilendiriyor,zerre kadar bir yardımım olsa bile...
    Tarih: 13 Temmuz 2007 09:38 Ekleyen:
  • Tuncay bey,
    önerilerimi daha önce yazmıştım. Sokakta bulduğunuz  sahipsiz kedi ve köpekleri  toplayacasınız, 15 gün süre ile barınaklarda tutacaksınız,  sahibi çıkmaz ya da biri sahiplenmez ise bu süre sonunda bunları uygun şekilde itlaf  edeceksiniz.

Bu işi bize medeniyeti öğreten ülkeler böyle yapıyorlar.

Tarih: 13 Temmuz 2007 09:37 Ekleyen:
  • 37. Caddede Kaza
    06 AY 9331 Plakalı 174 OPERA – BEYSUKENT Belediye otobüsü geri kayarak Anitta Park Sitesinin duvarını da yıkarak bu sitenin bahçesine girmiştir.
    Şans eseri bu kazada ölü ve yaralı olmaması işin sevindirici yanıdır.
    Tarih: 12 Temmuz 2007 13:11 Ekleyen:
  • Sayın xxx, öncelikle soyadınız olmasa bile lütfen en azından adınızı yazınız. sokak köpekleri ile duyarlılığınızı anlıyoruz ama burada mümkün olduğunca kendi yorumlarımızı ve çözüm önerilerimizi de yazalım Çayyolu bölgesi için. sadece copy paste haberler olmasa daha iyi olur zaten bu haberleri hepimiz hergün okuyoruz. Duyarlılığınız için teşekkürler
    Tarih: 12 Temmuz 2007 10:08 Ekleyen:
  • YORUMSUZ

Sarıyer’de sokak köpeği dehşeti!..

Tahsin GÜNER / DHA İSTANBUL

SARIYER'de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Kaan Özkan, çevredekiler tarafından kurtarıldı. Hafif yaralandığı için tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen küçük Kaan'ın ailesi, önlem alınmasını istedi.
          Ayazağa’da başıboş bırakılan sokak köpekleri, önceki gün Kaan Özkan’a saldırdı. Küçük Kaan'ın çığlıklarını duyan çevre sakinleri, yardımına koşarak köpeklerin arasından kurtardı. Saldırı sonucu vücudunun birçok yerinden yara alan Kaan, ailesi tarafından hemen hastaneye kaldırdı. Küçük Kaan, yapılan tetkiklerin ardından durumunun ciddi olmaması nedeniyle evine gönderildi. Kaan Özkan'ın anne ve babası olanlara isyan etti.
          Mahalleli de sokak köpeklerinin toplanıp, barınaklara yerleştirilmesini istedi. Baba İsa Özkan, çocuğunun ısırılmadan önce durumu gerekli yerlere bildirdiğini, ancak bir şey yapılmadığını, daha sonra oğluna köpeklerin saldırdığını söyledi. Anne Ayşe Özkan ise olanları anlatırken sinirlerine hakim olamadı, “Bu çocuk 6 yıllık tedavinin sonucu dünyaya geldi. 6 yaşında da köpekler kapımın önünde oğlumu parçalıyordu'' dedi.
          Küçük Kaan’a saldıran 6 köpek, yetkililer tarafından yakalanıp barınaklara götürülürken, diğer 3 köpek hala aranıyor.

Tarih: 12 Temmuz 2007 09:03 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!