-
22 sinde oy vermeye gideceğiz bu yüzden tatillerimizi erteledik,beklentilerimiz gerçekleşirse mutlu olacağız ve bazılarımız geciktirdikleri programlarını uygulayacak.Burayakadar güzel de beni huzursuz eden inciten hatta acıtan bir husus var.Hepimiz biliriz potansiyel suçlu ne demektir? YA, insana potansiyel suçlu olarak bakılması ne demektir.Bu kaçıncı damgalı seçim, hani bilgisayarlara geçilecekti ,her seçimden sonra bilgisayarlı sisteme geçileceği söylenir ardından gelecek seçime kadar unutulur.Seçmen belgelerimizle vede T.C kimliklerimizle oylarımızı vereceğiz ama bu yetmeyecek oy verdikten sonra parmağımızda uzun zaman kalacak bir damga ile dolaşacağız.Çünkü sistemin gözünde potansiyel suçlusunuz,damgalanmazssanız bir daha oy vermenizden korkuluyor.....Avrupalı olmak,muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak nerede kaldı.Bir seçim daha geçecek parmaklarımızdaki siyah damga ile birlikte......
Tarih: 20 Temmuz 2007 01:26 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Yarın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, 22 Temmuz da seçimler var. Haydi, Özgürlük ve Barış için hep birlikte sandıklara.
Tarih: 19 Temmuz 2007 14:16 Ekleyen: Beğenme: 0
-
2/2
12 Nisan 2003
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=254351
Bakanlığa teşekkür
Tarım Bakanlığı'nın Pitbull ve Bullterrie cinsi köpeklerin üretimini yasaklamasını olumlu karşılayan Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği (DOSHAYAD) Başkanı Süsen Erkuş, Bakan Sami Güçlü'ye teşekkürlerini bildiren bir mektup yolladı. Erkuş, bu cins köpeklerin kötü zihniyetli kişilerin elinde canlı birer silah haline geldiğini ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bizde de yasaklanmasına minnettar olduklarını belirtti. Kararnameye tepki gösteren İnanoğlu Pitbull Çiftliği sahibi Metin İnanoğlu'nun ‘‘Gerekirse Ankara'ya yürürüz'' sözlerini eleştiren Erkuş, ‘‘Onların asıl üzüldükleri bundan sonra köpek dövüştüremeyecek ve kanlı para kazanamayacak olmalarıdır'' dedi.
Dövüş için üretiliyor
Asabi ve üstünlük güdüsüne sahip, agresif ve anında müdahale yeteneğine sahip olan Pitbulllar, çoğunlukla dövüşlerde öldürmek için üretildi. Buldog ve Terrier melezi olan Pitbull'un üretilmesinde, Terrierlerin sahip olduğu aktifliği ve ısırdıklarında nefes alma yeteneklerini Buldoglara aktarmak amaç oldu. Buldoglar ve Terrierlerle yapılan bu melezleme ile üstün dövüşçü bir ırk ortaya çıktı. Bu melezleme ırkın daha dayanıklı hale gelmesini sağladı, daha saldırgan hale gelmesini sağladı.
Tarih: 19 Temmuz 2007 14:16 Ekleyen: Beğenme: 0
-
1/2
Öncelikle Öykü Hanıma büyük geçmiş olsun.
Köpeklerin sokaklarda serbestçe dolaşıp ona, buna saldırmasına bende karşıyım ama bundan kurtulmanın yolu birçok belediyenin yaptığı gibi köpekleri hunharca öldürmek olmamalı. Onları kısırlaştırarak barınaklara almalıyız. Eğer bu barınakların doluluk oranı ile köpekleri itlaf etmek zorunda kalırsak onları acı çekmeyecekleri bir yöntemle uyutmalıyız.
Evinde köpek besleyenlerinde daha sorumlu olmaları, bahçe çitlerini köpeklerin çıkamayacağı şekilde dizayn ettirmeleri, dışarıda köpeklerini ağızlıksız dolaştırmamaları gerekiyor. Tabii bu arada köpeğin etrafı pislemesine karşıda önlem alınmalıdır.
Saldırganlığı ile ün yapmış yurdumuzda ve dünyanın birçok ülkesinde beslenmesi yasaklanmış olan Pitbull ve Bullterrie ırklarının yerleşim yerlerinde beslenmeleriyse çok yanlış bir davranıştır. Zaten bu ırklar özel elde edilen bulldog ve terrie cinslerinin çaprazlama eşleşmesiyle birkaç nesil sonra olan melezlerdir.
Tarih: 19 Temmuz 2007 14:15 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Üretmeden tüketmek için ya satacaksın ya ağır vergiler koyacaksın .İkiside olunca.... insafsızlık olmuyor mu?Umutlar 22 temmuza kaldı......
Tarih: 19 Temmuz 2007 12:13 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Faturalarımı incelerken,telefon faturamın vergi kısmı gözlerimi yuvalarından uğrattı.Toplam 53.-ytl bunun 20.- YTL si benim konuşmalarıma ait diğerleri vergi.Sıralamış,şu vergisi bu vergisi.Hİç hesapladınızmı bir memur maaşından kesilenden gayrı ne kadar vergi ödüyor.Su faturasına,elektrik faturasına,çevre vergisine,telefon faturasına ödediklerinizi bir hesaplayınANNEDEN KALMA BİR EVİM VAR KİRADA senede 1 aylık kira bedelini vergi olarak ödüyorum.Haaaa az kalsın unutuyordum.3 aylığımı 30 gün vadeli bankaya yatırıyorum,ondanda gelir vergisi kesiliyor.Biz memurlar vergi zenginiyiz vallahi bir de utanmadan ağlaşıyoruz!....
unuttuklarım varsa hatırlatırsanız sevinirim......
Tarih: 19 Temmuz 2007 12:13 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Geçtiğimiz günlerde komşusunun Pitbull cinsi köpeğinin saldırısıyla hastanelik olan ünlü sunucu Öykü Serter, taburcu olduktan sonra Yaşadığının büyük bir tecrübe olduğunu söyleyen Serter, "Köpekle çok ciddi bir boğuşma yaşadım. Elimi dişlerinin arasına sokarak çenesini açmaya çalıştım" dedi.
Sokak köpeklerinin yogun olarak bulundu çayyolu ve türkkonut çayyolu-2 bölgesinde bu saldırılara maruz kalınıyor. Bazan arabanın önüne fırlayıp kazalara neden oluyorlar bazanda insanlara kadın çocuklara saldırıyorlar.Şimdi soruyorum insan hayatını hiçe sayıp arabanın önüne atlayıp kazalara neden olan, saldırılarına maruz kaldıgımız bu köpeklerini korumak ugruna çayyolunu mesken tutan sokak köpeklerini savunanlara birazda insan sevgisini ve insan haklarını savunmaları gerekmezmi!??Pitbull cinsi köpeğinin saldırısıyla hastanelik olan Öykü Serter'e geçmiş olsun dileklerimi sunarım.Sokak köpeklerinin toplanması dileklerimle saygılarımı sunarım.
Tarih: 18 Temmuz 2007 11:16 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ben şehirlerdeki siteleri hep Türkiye nin küçük bir maketi olarak görürüm.Vatan sathında ne yaşanıyorsa benzerleri de buralarda yaşanır.Adı Lazım Değil Sitesinin yöneticisi iftaharla yardımcısına şöyle diyordu.,'Önce bir ağaç kestim ses çıkmadı,sonra ikinci ağacı kestim ses çıkmadı,baktım ki aldıran yok,balkonumun önündeki bütün ağaçları kestim.Site sakinleri bu cascavlak manzarayı farkedince de iş işten geçmişti...... bir önceki hikayeye ne kadar benziyor değil mi ?
Tarih: 17 Temmuz 2007 13:53 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Naziler onu götürmeye geldiklerinde,kilisedeki papaz o ünlü sözü söylemişti.
Önce yahudileri götürdüler, sesimi çıkrmadım, arkasından aydınları götürdüler, sesimi çıkarmadım, peşinden çingeneleri götürdüler, sesimi çıkarmadım, peşpeşe demokratları, sosyalistleri, liberaller götürdüler.... sesimi çıkrmadım.
Sonunda beni götürmeye geldiklerinde SES ÇIKARCAK KİMSE KALMAMIŞTI....(Herkes kendine göre yorumlasın, tatildekilerde......).
Tarih: 17 Temmuz 2007 11:15 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bir Çayyolu sakini olarak,
Çayyolu-Çankaya otobüs hattındaki aksaklıkların bizleri nekadar olumsuz etkiledigini yetkililere bildirmek istiyorum.
Bilindigi üzere bu hat üzerinde yapılan otobüs değişikliğinin ardından eski saatlerin geçerli olduğu bildirildiği halde otobüs eksikliği veya arızası nedeniyle çoğu sabah işe geç kalma stresi yaşamaktayız.Eger bu hatdaki otobüsler arttırılmayacak veyahut da tamir edilemeyecekse acilen yeni tarifelerin oluşturularak duraklara asılmasını ve böylece vatandaşın boşu boşuna duraklarda beklemesine bir son verilmesini talep ediyorum.
Bu duruma acilen çözüm üretilmesini rica ediyorum.
saygılarımla...
Tarih: 17 Temmuz 2007 11:13 Ekleyen: Beğenme: 0