Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Ne fakir ne de zengin düşmanıyım alın teri ile kazanılmış sermayeye her zaman saygım olduğu gibi, sosyal devlet yapısına inanmış bir kişi olarak da elbette çalışamayacak kadar hasta, yaşlı veya sakat olan kimsesizlere devletin yardım elini kişileri rencide etmeden uzatmasını tüm kalbimle bende isterim.
    Benimde öyle aman aman bir gelirim, arabam filanda yok. (bir ara ikinci el bir 72 model Opel Kadettim vardı hepsi o.) Onun için burada yardım alan gerçek ihtiyaç sahiplerini küçümsemem diye bir şey söz konusu olamaz.
    Gerçek ihtiyaç sahiplerini yukarıda saydığım için bir daha yazmıyorum. Diğer ihtiyaç sahipleriyse tamamen işsizlikten kaynaklandığı için yardım yerine bunları bir işe yerleştirmek gerekir. Bu bağlamda 265bin aileye gıda yardımını konu ettiğim yazıda da öküzün altında sıpa aramaya ve yazımdan farklı anlamlar çıkarmaya hiç gerek yoktur.

Görülen lüzum üzerine.
    Saygılarımla.
    Tarih: 01 Ağustos 2007 02:09 Ekleyen:
  • HUKUKÇU
    GÖRÜŞÜ
                            İYİ DÜŞÜNÜN

Ben ne kadar bıktırdığımı sansam da okuyucularım ısrarla bıkmadıklarını ifade ediyor. İşte bir kat mülkiyeti ihtilafı daha. Efendim Ankara'dan yazan okuyucum H. S. apartmanların yıllık olağan toplantısında binalarının eskiyen dış cephe boyasının yenilenmesi konusunu soruyor. Alınacak karar çoğunlukla mı olacak yoksa özel bir nisabı var mı?
        Buna iki türlü yanıt vermek mümkün. Binanın eskiyen boyası aynı renkte yapılacaksa.
        Bu halde, binanın mimarı durumunun ve güzelliğinin sağlanması gerektiği hususu yasa emri olduğundan yenilenmesi için özel bir nisap gerekmeyecektir.
        İkinci ihtimal binanın dış cephesinin renginin değiştirilmesi ihtimalidir.
        Bu halde ortak mahalde proje dışı bir işlem yapılacağı anlamına gelir ki bu halde artık tek başına binanın sağlamlığının veya güzelliğinin korunması değil, ortak mahallerde yapılan bir değişiklikten söz etmek gerekir. Bunun için ise tüm bağımsız bölüm maliklerinin izni gerekecektir.
        Bu önemli ayrıntının nedeni Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. maddesidir. Bunun yapılabilmesi için de kat maliklerinin tümünün rızası gerekecektir. Bilemiyorum binanızın rengini değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bir değil birkaç defa daha düşünün.

ÇAP
    ÇAYYOLUNUN LOKOMOTİFİ
    Tarih: 31 Temmuz 2007 23:46 Ekleyen:

•     Ağaçlar da ağlar!

Çayyolu Tiyatrosu'nun peyzajının Yenimahalle Belediyesince yapıldığı duvar korkuluklarına iliştirilen küçük iki levhadan anlaşılmaktadır.
        Kendilerine geç de olsa doğrusu teşekkür ederim. Ancak dikilen bütün ağaçların tiyatronun görevlileri tarafından sulanmadığından kuruduğu üzülerek görülmektedir. İçindeki mekanlarda tabiat ana ile ilgili önemli öğretilerin de sergilendiği bu mekanın giriş kapısından yolun karşısındaki otobüs duraklarına doğru dikkatle bakınca, çevre dostu doğalgazlı otobüslerin "mavişlerin" kaptanlarının kalkış noktasındaki bahçelerini yer ardıçlarıyla ne güzel yeşillendirdiklerini imrenerek seyrediyorum.
    Tarih: 31 Temmuz 2007 19:04 Ekleyen:

•     Görüneni değil görünmeyeni görmek (4)

Ümitköy, Konutkent ve Yaşamkent otobüs duraklarının Bakanlıklar kalkış noktası,
        HSBC önü,
        Duraklarda kuyruklar cafcaflı,
        Kahveci, Peynirci, gazozcu,
        Kışın mangalda kestane,
        Yazın mangalda mısır,
        "Şinanay da yavrum şina şina nay"
        Pes doğrusu değil mi arkadaş!

Kömürün dumanı ve kokusu Koru durağına kadar atmosferi tehdit etmektedir.
    Tarih: 31 Temmuz 2007 19:03 Ekleyen:

•     M U H A T A B I N A,

Görüneni değil, görünmeyeni görebilmek (3)

Başkentimizin doğalgazlı çevre dostu klimasız otobüsleri "mavişler", Çayyolu Tiyatrosunun karşısındaki duraklarından hareket ettikten sonra KORU Sitesine doğru tırmanıp MESA Genel Müdürlük binasının önündeki yokuştan aşağıya doğru indikten sonra sağa dönmeden neden duruyor?
        Çünkü; hatalı yapılan yoldan dolayı  bu pahalı otobüslerin altı burada sürtüyor. Bu engelli engeli farkeden güzergahın eski kaptanları otobüslerini durdurup bu araçlara ait olan teknik bir özellikten faydalanarak otobüsün burnunu yukarı doğru kaldırıyorlar.
        Ya güzergahı bilmeyenler.....

A R Z E D E R İ M.
    Tarih: 31 Temmuz 2007 17:31 Ekleyen:
  • Büyükşehir Ankara Belediyesi Dergisi  25
    31temmuz2007’den alıntıdır.

“265bin aileye gıda yardımı

1-Temizlik malzemesi :
    Tuvalet sabunu, banyo sabunu, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı
    2-Gıda paketi içindekiler :
    Zeytin 2’ kg, beyaz peynir 2’ kg, domates salçası 1.66 kg, tuz 1.5kg, makarna 10 kg” 

Allah devletimizi  idare eden  garip gureba hamisi mevcut idarecilerimize zeval vermesin.
    Tarih: 31 Temmuz 2007 02:18 Ekleyen:
  • Tema Vakfı Diyor ki.

"Her Çekirdek Bir Ağaçtır.

Yediğiniz kiraz, vişne, kayısı, erik, şeftali çekirdeklerini çöpe atmayalım. Her bir meyve çekirdeğinde bir ağaç saklı olduğunu unutmayalım.

Toplanan meyve çekirdekleri Ekim, Kasım, Aralık aylarında Manisa Belediyesi öncülüğünde yamaç paraşütçüleri ve dağcılarımız tarafından toprakla buluşturulacak.

Çekirdekleri gölgede kurutmanız yeterli

Amacımız gelecek nesillere daha yeşil bir Manisa bırakmak.

Bigi için beyaz masa 188 , tema madost 239 06 38,  Manhat 0 505 475 93 70 – 0 555 539 23 69"

Temennimiz tema vakfının bu projeyi Ankara ve diğer iller içinde sürdürmesi sadece daha yeşil bir Manisa değil, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak olsun.
    Tarih: 30 Temmuz 2007 15:19 Ekleyen:
  • İyi çalışmalar, öncelikle son gönderdiğim e-mailden bu yana Çayyolu'ndaki gelişmeler ve düzenlemelerden dolayı tüm site çalışanlarına şimdiden teşekkür ederim. Ümitköy civarında oturan ve bu bölgenin güzelleşmesi için çalışan herkese çok teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla...
    Tarih: 30 Temmuz 2007 12:10 Ekleyen:
  • BENİMDE, bir istirhamım olacak, 8 cadde üzerindeki Şansal  ve MERCAN sitelerinin önündeki kaldırım  sıfırlanmış olup, otopark haline getirilmiştir. Onun karşısındaki sitenin de (Ankaradan geliş yolu) kaldırımı tam otobüs durağında yarım kalmış, hem karşıdan karşıya geçenler için, hem otobüsten inenler için tehlike arzetmektedir. Yakın tarihte buradaki kaldırımın sitenin içinde kalmasınında rolü olan  acı bir trafik kazası yaşanmıştı. Hem otopark haline getirilen kaldırımın, hemde karşısındaki yarım kaldırımın tamamlanması hayati önem taşımaktadır.
    Tarih: 30 Temmuz 2007 09:54 Ekleyen:
  • (2)

Sayın Başkan;
        Şakası bir yana itirazlarıma lütfen inanmanızı hem rica ediyorum hem de istirham ediyorum ki; bu otobüslerin içi özellikle mesai saatleri bitiminde çok fena kokmaktadır.
        Sayın Başkan, belki de özellikle bilmeniz gereken; Belediye Otobüslerinde en fazla mağdur olan kesim ise; partiniz AKP'nin en eski seçmenleri olan Sayın Hanımefendilerdir. Çünkü onlar bu kavurucu sıcaklara karşın seçtikleri fazladan efor markalı kıyafetleri (pardesü) içinde daha da zor şartlarda yolculuk yapıyorlar. Tabii her iş dönüşünde ter içinde kalan kıyafetlerini de yıkamaları ve elektrik, su, deterjan masrafları da cabası..... Onların AKP vitrinlerine yerleştirilen cici mankenler gibi metrelerce uzunluğunda raydolapları dolduracak dört mevsim tesettür kıyafetlerinin olmadığını düşünmeniz dileği ile....
        Aynı zamanda komşumuz da sayılan zat-ı alinizin Çayyolu sakinleri ile aranızda tatsız bir husumet olmasına rağmen bu dileğimi önemli sayarak bürokratlarınıza inceletmeye aldıracağımızı umuyorum.
        Şöyle ki;
        Tahmini olarak bu otobüslere montajı yapılacak klima sisteminin toplam maliyeti bir adet doğalgazlı otobüs fiyatını geçmeyeceği ifade ediliyor ki, Büyükşehir Belediyesince başkent için ek bir külfet olarak sayılmamalıdır.

Sayın Başkanımın, başkentlilerin ve medyamızın Ankara eklerinin yöneticilerinin takdirlerine saygıyla arz ederim.

Saygılarımla efendim.
    Tarih: 30 Temmuz 2007 00:04 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!