Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• AH ŞU PADİŞAH ANALARI
    Nazım Beratlı
    http://www.yeniduzengazetesi.com/index.php/cat/1/col/34/art/1903/PageName/Haberler
    Tarih: 22 Ağustos 2007 03:53 Ekleyen:
  • DENEMELER

Olgun, kendine hakim, öylesine ki
    Ne yoksulluk korkutur onu, ne ölüm, ne zindan;
    Tutkularda sıyrılmış, şereflere gözü tok;
    İçine kapanmış, toparlanmış, yalın bir küre olmuş
    Pürüzsüz yuvarlanır bir başına,
    Talihe tutamak vermeden, hiç yenilmeden

HORATİUS
       Yorumlar kaynıyor her yanda karınca gibi gerçek yazarsa binde bir çıkıyor.
        Her onurlu insan , vicdanını yitirmektense, onurunu yitirmeyi yeğ görür.
        HAMİŞ: kimlere  ithafen?
    yazmaya gerek yok ki...
    Tarih: 22 Ağustos 2007 02:05 Ekleyen:

• O N U N C U  K Ö Y  !

orda bir köy var, uzakta,
    o köy bizim köyümüzdür.
    gezmesek de, tozmasak da
    o köy bizim köyümüzdür.

orda bir ev var, uzakta,
    o ev bizim evimizdir.
    yatmasak da, kalkmasak da
    o ev bizim evimizdir.

orda bir ses var, uzakta,
    o ses bizim sesimizdir.
    duymasak da, tınmasak da
    o ses bizim sesimizdir.

orda bir dağ var, uzakta,
    o dağ bizim dağımızdır.
    inmesek de, çıkmasak da
    o dağ bizim dağımızdır.

orda bir yol var, uzakta,
    o yol bizim yolumuzdur.
    dönmesek de, varmasak da
    o yol bizim yolumuzdur.

İsmi lazım değil gazetesinin
    İzmir Alsancak
    Pasaport limanından bir okuyucusu
    Tarih: 22 Ağustos 2007 02:04 Ekleyen:
  • YORUMCU    
           Olgun   bir okuyucu çok kez başkasının yazdıklarında, yazarın düşünmediği güzellikler bulur. Okuduklarına daha zengin anlamlar ve renkler kazandırır....

YÜKSEK MEVKİLERDE SAÐDUYUYA AZ 
                                RASLANIR (Juvenalis)

Kralların şaştığım tarafı hayranlarının bu kadar bol olmasıdır. Her şeyimizi emirlerine verelim, ama düşüncemiz bize kalsın. Önlerinde bükülen dizlerimiz olsun aklımız değil

MONTAIGNE DENEMELER

Tarih: 22 Ağustos 2007 02:03 Ekleyen:
  • Kendini padişah sananlara, padişahlık devrine özlem duyanlara sen bir vur, binde ben.
    Tarih: 22 Ağustos 2007 01:25 Ekleyen:
  • ATATÜRK DİYOR Kİ..

Orduya Mesajı

Kurtuluş için yaptığımız bu savaştan çok daha evvel sizi başka savaş alanlarında da tanımış idim. Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin en büyük payı senindir. Kanaatinle, imanınla, itaatinle hiçbir korkunun yıldıramadığı demir gibi pak kalbinle düşmanı nihayet alteden büyük gayreti için minnet ve şükranımı söylemeyi nefsime en aziz bir borç bildim.  …..

20 Eylül 1921

Sayfa 112

N=SA
    ŞİRKETLER TOPLUÐU
    YAYIN GRUBU
    AJANS
    Tarih: 22 Ağustos 2007 01:25 Ekleyen:

•        İYİ BİR HABER DUYMAK    GÜZEL BİR ŞEY GÖRMEK
                           İSTİYORUM
        Sabah uyanmak istemiyorum,ilk iş olarak kahvemi ocağa koyup kapıdan gazetemi aldığımda ,  hangi ormanların yandığını,hangi fabrikaların küle döndüğünü,nerede bir şehit daha verildiğini ,başka hangi gazetecinin köşesinden kovulacağını okumak istemiyorum.Bizi temsil edenlerin dilinin mi sürçtüğünü yoksa,beyninden geçenleri  mi zaptedemediğini düşünmek istemiyorum.Sorunun türban değil de hangi biçimde olması gerektiğine kafa yorulmasını,saatlarce  hatta günlerce tv.lerde tartışılmasını duymak istemiyorum.
          Park yerinin  iş merkezi  ,ormanların içine villalar yapılmasını görmek istemiyorum.Bize park diye yutturulan bir avuç yerdeki beton yığınlarına dayanamıyorum
    .18  yaşında Ulunay(Refii CEVDET ULUNAY) Aynı banliyöde seyahat ederdik sabahları.Genelde karşı karşıya otururduk,o benim çorplarımı ,mini eteğimi ,saçlarımı eleştirir(böyle bir köşe yazısıda yazmıştı zamane gençliğini anlatan)Bende ona o hafta dergide çıkan şiirlerimi gösterir dim.. VE HEP ONA ÖZENEREK GAZETECİ OLMAK İSTEMİŞİMDİR.Bir köşem olsun yazayım dilediğim gibi.Bazen de her gün ,ne bulur insan yazacak diye düşünmekten kendimi alamaz ,sanki bana köşe verilmiş gibi korkardım  bu işten.Şimdi düşünüyorum da hızına yetişemiyorum olayların ,garabetlerin.
         Bana , Sivas 4 Eylül Lisesinde rahmetli Bedrettin Cömert in çıkardığı duvar gazetesinde ve Ümit YAŞAR oğuzcanın genç şairler köşesinden başka bir yerde yazmak nasip olmadı.Yaa olsaydı diyorum ,nasıl erer yetişirdim bu hıza ve  nasıl dayanırdım bu baskıya......
    Tarih: 22 Ağustos 2007 01:23 Ekleyen:
  • Herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki bu ülke kimsenin malı değildir ve seçilmiş dahi olsalar hiç kimse hiç kimseyi beni beğenmiyor diyerek vatandaşlıktan çıkarıp başka ülkelere yollayamaz. Bir kişinin veya kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması kanunlarla olur.
    Kendilerini ülkenin mutlak sahibi sananlar bilmelidir ki bu ülke adı üstünde Cumhuriyetle yönetiliyor. Onlara söyleyeceğim tek laf burası padişahlıkla yönetilmiyor ve sende padişah değilsin. Eğer güçün yetiyorsa kendini padişah ilan et. Gör bakalım ne oluyor.
    İşte ondan sonra askeri darbelere karşı çıkarsınız.
    Yaşasın ordumuz yaşasın asker.
    Sen onlara aldırma Bekir.
    Tarih: 22 Ağustos 2007 01:20 Ekleyen:
  • FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİNİN DİKKATİNE!....

Daha önce burada arabasını zorunlu olarak park ettiği için trafik cezası ödeyen arkadaşın mağduriyetini okumuştuk.

Şimdi sıra Trafik MAGANDALARINA "DUR" demeye geldi.
    Malum Yaşamkent Mah 50.Cadde, orta refüjlü 30 mt.lik bir Bulvar Caddesi.Gerek orada oturan gerekse, inşaatlara işçi, malzeme, beton taşıyan araç sürücüleri tarafından bilerek, isteyerek ters yönde giderek trafik ihlal edilmektedir.

Yakacakları 150 gram fazla akaryakıt için trafiği ters yönde kateden bu magandalar akılları sıra ekonomi yapmaya çalışmaktalar.

Olası bir kazada kendilerini nasıl savunacaklar acaba????

Sayın Fahri Trafik Müfettişleri, trafiği bilerek, isteyerek ihlal eden, saygısız, terbiyesiz, Trafik MAGANDALARINA "DUR" demek için sizleri
    sabah 07.00-09.00
    akşam 17.00-20.00
    saatleri arasında 50 caddeye davet ediyorum.

Saygılarımla

Not: Bundan sonra bu magandaların araç plakalarını burada yazmak benim için bir zevk olacak
    Tarih: 22 Ağustos 2007 01:19 Ekleyen:

•         ŞEYH EDEBALİDEN GÜNÜMÜZE
             (Devlet Yöneticilerine )
    Ey oğul,artık beysin!
    Bundn sonra
    Öfke bize,uysallık sana
    Güceniklik bize,gönül almak sana.
    Suçlamak bize,katlanmak sana.
    Acizlik bize,hoşgörmek sana.
    Haksızlık bize,bağışlamak sana.

Ey oğul,sabretmesini bil
    Vaktinden önce çiçek açmaz.
    Şunu da unutma;
    İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.
    Aklını nasıl kullanacağını bilmezsen
    Sabah rüzgarında savrulur gidersin.
    Öfken ve nefsin bir olup aklını yener.
    Açık sözlü ol!Her sözü üstüne alınma !

Ey oğul,unutma ki
    Yüksekte yer tutanlar,
    Aşağıdakiler kadar emniyette değildir...

Hamiş:Şeyh Edebali  osmanlı devletinin  .
    kurucusu damadına  nasihatlerinden
    beğendiğim günümüzle örtüşen  alıntılardır.

BAŞKA SÖZE GEREK VARMI?...
    Tarih: 21 Ağustos 2007 10:30 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!