Araucanas denilen bir tavuk cinsinin yumurtalarının yeşil kabuklu olduğunu biliyor muydunuz?
Tarih: 27 Ağustos 2007 05:47 Ekleyen: Beğenme: 0
BEYPAZARI NİNNİLERİ
DANDİNİ DANDİNİ....
(Bkz. is.mail.com.tr 239nolu mesaj)
Türk ninnileri genellikle dörtlüklerden meydana gelir. Her dörtlüğün sonunda da “huu… huu… huu… eeee….. eeee….eeee….eee….kış….kış….kış….”gibi nakaratlar söylenir. Çoğu çocuğun uyutulması için söylenen bu basit, monoton ezgiler sözleriyle değil, ritimleriyle çocuğu etkiler. Çocuğun ağlamasına, uykuya dalmasına göre anne sesini yükseltir yada sesini alçaltır. Beşikte , kolları arasında yada ayaklarında bebeklerini sallayarak uyutan anneler eski ninni güfteleriyle yetinmez o günkü ruhsal yapılarına göre yeni güfteler düzenlerler!!!!!!
"huuu...huuu....huuu...
eeee...eeee....eeee...
kış.....kış......kış....."
"pış...pış....pış... değil"!
"Kuzum kuzum"
Hatice teyze
Nam-ı diğer Ihlamur Ninem
92. Aladdin sokaktan emekli endazesi kısa uzzunların Hüssinin (Çınar Dede) hanımı
-----------------------------------------------------
Hamiş:
1.Bilinen ve bilinmeyen yönleriyle Beypazarı kitabı
Ethem Torun
sayfa 273.
2.Aladdin Sokak canlı yayın
www.beypazaribelediyesi.com.tr
BEYPAZARINDAKİ ANNEANNEM SAYGI VE SEVGİLERİMLE
Tarih: 27 Ağustos 2007 04:07 Ekleyen: Beğenme: 0
FES LEÐEN
Köşk pastanesinin şapkalı bahçıvanı dursun amca köşkün bahçesindeki FES LEÐENleri yeni döenmde daha orijinal ve itibarlı görüleceğini varsayarak onları dikili bulundukları plastik leğenden sökmüş.
Geriye ne kalmış dersiniz?
Ne kalacak.....
Bizim Beypazarı'nın ünlü gelinle güveyi gibi
KURU ve BAKLAVA ! Yani
Kurubaklavası. (80 katlı, 7 katlı değil)
Tarih: 27 Ağustos 2007 04:06 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın İsmail Çinici’de yazmıştı.
Kimine göre doğru kimine göre asparagas haber. İster doğru olsun, ister yalan unutmamak için ben şimdiden saatti kurdum bile. Sonradan keşke demektense hem nasıl olsa o saatlerde uyuyor da değilim. Ne kaybederim ki. Geç yatan arkadaşlarında bakmalarını bekliyorum. Hem santimi santimine ay ve marsın aynı olacağını kimse beklemiyor ki.
“Mars ne zaman dolunay kadar büyük olacak?
Etiketler: mars, ağustos, dolunay, tutulma, uzay, astronomi, tübitak ulusal gözlem evi, tübitak ay, asparagas
Her yıl tekrarlayan asparagas
Yine bir ağustos ayı.. ve yine gerçek bilgiler içermeyen mailler ardı ardına gelmeye başladı :
"Mars gezegeni Ağustos'tan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak. Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. Bu yıl 27 Ağustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak.
27 Ağustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin. Dünyanın iki ayı varmış gibi görünecek. Mars gezegeninin dünyaya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 yılı"
Ve gerçekler.. Bu haber tamamen asparagas olup internet geçmişimize baktığımızda 2003 yılından itibaren bu tür haberlerin her yıl tekrarlandığını görüyoruz. Ama Mars hiç bir zaman dolunay kadar büyük olamadı. Olamayacak da.
Her yıl bu asparagas haberleri çıkaranlar yorulmazken.. Tubitak Ulusal Gözlem Evi de her yıl bunlara cevap vermekten yılmıyordur umarım.”
Tarih: 27 Ağustos 2007 04:05 Ekleyen: Beğenme: 0
alacaatlı köyunden ev kıralamayı düşünenelere bır büyük nasıhatım olacak sız sız olun sakın GÜNAYDIN ALTINOK ALTINELIN evını tutmayaın namı dıyer turgut altınokun bacısı eger basınıza bela almak ıstıyorsanız tam aradıgınız adresdır kendısı aman ha kadın alacatlıyı muz cumhurıyetıne cevırmıs ve bınasıda kacak yapılmıs nasıl göz yunulluyor anlamıs deyılım gercı ak partılı kardesı ondan goz yumulmus olabılır ve ınanın kadın bır köyü korkutmuş herkez nefret ve korku ıcerısınde ne guzel türkıye allahım ol yalancı ülkücü yürü yazıklar olsun
Tarih: 27 Ağustos 2007 02:01 Ekleyen: Beğenme: 0
AK REDİTİF (KREDİ MEKTUBU)
GÜLÜM benim
kabimdeki tatlı sızı
sensin bu gönlümün yazı
bakışların öyle güzel
öldürüyor beni nazı
karda açan çiçek gibi
çölde yagan yagmur gibi
sevincimsin mutluluksun
sene öyle hasretim ki
gülüm benim gülüm benim
derdim aşkım canım benim
ayırmasın tanrım bizi
budur inan tek dileğim
bir yürürsen bahar yürür
çiçek yürür peşin sıra
gülüşlerin ömre bedel
can katıyor bu canıma
ufkumdaki güneş gibi
içimdeki nefes gibi
ne bir heves ne bir tutku
kara sevda benimkisi
DİLEK TAŞI
(AK SAKAL)
Tarih: 27 Ağustos 2007 01:59 Ekleyen: Beğenme: 0
AK GÜNLÜK(TÜTSÜLÜ VE SAKIZLI)
FEZAda yeni dönem
otantise(özü sözü bir)
PARALEL EVRENLER
KOMİK "YEŞİL ADAMLAR" FİYASKOSU (CAMBRİDGE)
TAŞKIN TUNA'NIN
UZAYIN SIRLARI KİTABI
BOÐAZİÇİ YAYINLARI
AK ŞAMCI
Tarih: 27 Ağustos 2007 01:58 Ekleyen: Beğenme: 0
SANKİ GİBİ YAPARAK YÜRÜYEMEZSİNİZ!
12 MART
12 EYLÜL
28 ŞUBAT
VE DE 28 AÐUSTOS
Tarih: 27 Ağustos 2007 01:57 Ekleyen: Beğenme: 0
D İ K K A T ! ! ! !
Mars gezegeni Ağustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak. Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. 27 Ağustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak. 27 Ağustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin. Dünyanın iki ay'ı varmış gibi görünecek. Mars'ın dünyaya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 yılı. Bunu dostlarınızla paylaşın çünkü bugün hayatta olan hiçbir kimse bu olayı tekrar göremeyecek.
Çayyolu Bülteni
Ağustos 2007
Sayı 68
SON KEZ
MARS DA DİYOR Kİ
"KRAL ÇIPLAK"
AK YILDIZ
(ÇOBAN YILDIZI)
Tarih: 27 Ağustos 2007 01:57 Ekleyen: Beğenme: 0
İhtarname
Çeken Türk halkı
Çekilen siz, siz, siz!